Radio Suomen Päivä

Vuoden ympäristöystävällisin maatila

 • 27 min
 • ei kuunneltavissa

Ympäristöjärjestö WWF on valinnut tämän vuoden ympäristöystävällisimmän maatilan Suomessa. Haastattelussa tilan viljelijä ja WWF:n suojeluasiantuntija Jenny Jyrkänkallio-Mikkola. Studiossa Aki Laine ja Matti Ylönen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä

Lähetykset

 • pe 15.6.2018 10.33 • Yle Radio Suomi Kotka

Jaksot

 • Muusikko Reiska Laine ja Jyrki Kangas, Pori Jazzin perustaja ja pitkäaikainen taiteellinen johtaja. Maakuntalaulut.Toimittajina Porissa Katariina Lahtonen, Mira Stenström ja Kalle Talonen. Studiossa Kati Lahtinen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä

 • Murteet, haastateltavina kirjailijat Heli Laaksonen ja Elina Wallin. Taidekaupunki, Marko Lampisuo, taiteilija. Porissa toimittajina Katariina Lahtonen, Mira Stenström ja Kalle Talonen.

 • Vieraana Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä. Maakuntalaulut. MTV-kauppa, Ylen uutistoiminnan johtaja Jouko Jokinen. Studiossa Kati Lahtinen, Porissa Katariina Lahtonen, Mira Stenström ja Kalle Talonen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä.

 • Vieraana meppi Sirpa Pietikäinen, kok. Studiossa Kati Lahtinen, Porissa Katariina Lahtonen, Mira Stenström ja Kalle Talonen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä

 • Pyhärannan metsäpalotilanne. Viron entinen pääministeri Taavi Rõivas Trumpin ja Putinin tapaamisesta.

 • Miten muuten innostaa lapsia liikkumaan? Toimittaja Kalle Talonen tapasi Porissa ammattilaisuransa lopettaneen tennistähti Jarkko Niemisen. Suomen toiseksi suurin nuorten jalkapalloturnaus Kokkola Cup starttaa. Miten pitkän pelipäivän aikana huolehditaan nesteytyksestä? Studiossa Kati Lahtinen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä

 • Kesä tuo maanteille museoautoja. Toimittaja Riikka Jauhiainen tutustui museoautojen ja autoharrastajien maailmaan. Studiossa Kati Lahtinen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä

 • Millaisia bisnesmahdollisuuksia tekstiilikuidut tarjoavat? Asiaa selvittää Porissa toimittaja Mira Stenström. Studiossa Kati Lahtinen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä

 • Voiko samoja konfliktinratkaisutaitoja käyttää niin rauhanneuvotteluissa kuin perheen kanssa kotona? Kalle Talonen tapasi Porissa Hussein al-Taeen rauhanvälitysjärjestö CMI:stä. Studiossa Kati Lahtinen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä

 • Usein lääkepakkauksessa lukee, että lääkettä pitää säilyttää alle +25 asteessa. Miten lääkkeitä pitäisi helteellä säilyttää, kysytään Radio Suomen Päivässä. Studiossa Kati Lahtinen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä

 • Helle ja kuumuus ovat jatkuneet jo useita päiviä. Fimean erikoistutkija Ann Marie Kaukonen kertoo, vaikuttaako kuuma sää lääkkeiden tehoon tai säilyvyyteen. Toimittajana Olli Aimola.

 • Miten kesä muuttaa suomalaisia, toimittaja Antti Karhunen haastatteli ihmisiä Kuopion torilla. Eduskunnassakin voi tuntea onnellisuutta, Onnellisuus-sarjan viimeisessä osassa kokoomuksen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie, toimittajana Marja Ala-Kokko. Studiossa Kati Lahtinen. WhatsApp -viesti studioon 044 4210895. Twitter: #rspäivä

Klipit

 • Voiko parisuhteessa tai vaikka omien lasten tai sukulaisten kanssa käyttää samoja metodeja, joilla rauhanneuvottelijat ratkovat maailmalla aseellisia selkkauksia?

 • Venäläisten väitetty vaikuttaminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin nousi Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamista koskevissa kommenteissa pintaan. Euroopan sotahistorian dosentti, valtiotieteen tohtori Markku Salomaan mielestä tämä ei ollut tärkein asia. Radio Suomen Päivässä Katariina Lahtosen haastattelussa Salomaa kertoo, mihin hän sen sijaan kiinnitti huomiota.

 • Helsinki on ollut suurvaltajohtajien kohtaamispaikka, kun on etsitty yhteistä säveltä kiperissä tilanteissa. Myös presidentit Trump ja Putin tulevat maanantaina nauttimaan Helsingin hengestä. Kaija Kellman kokosi äänimuiston menneistä huippukokouksista. Lähteenä on Yle Arkisto. Kuva: Touko Yrttimaa/Yle

 • Minkälaista ruokaa suurvaltajohtajille laitetaan? Keittiömestari Petteri Luodon mukaan tärkeintä on ruuan turvallisuus, sitten tulevat maku ja edustavuus. Luoto tarjoaisi presidenteille Trump ja Putin rustiikkia suomalaista ruokaa kuten graavisiikaa, karhunlaukkakeittoa, marmorihärkää ja jälkiruuaksi lättyjä metsämansikoiden kera. Jälkiruuan vanilja-cremiin hän lisäisi myös ruusuvettä, rauhoittamaan. Petteri Luodon tapasi toimittaja Katariina Lahtonen.

 • Olisiko Trumpin ja Putinin huippukokous Helsingissä oivallinen hetki markkinoida Suomea ja suomalaisia tuotteita. Kun suuri osa suomalaisista viettää ansaittua lomaa, kuka kertoisi kansainvälisille vieraille suomalaisesta muotoilusta. Haastateltavana ovat toimitusjohtaja Tero Lausala Suomalaisen Työn Liitosta ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen. Toimittajana on Kaija Kellman. Kuva: Jaani Lampinen,Yle

 • Entisen huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio otettiin 11.07. kiinni epäiltynä siitä, että hän olisi laiminlyönyt poliisina henkirikoksen estämisen.

  Epäily liittyy 15 vuotta sitten tapahtuneeseen Volkan Ünsalin palkkamurhaan. Volkan Ünsalin murhasta on tuomittu 4 henkilöä elinkautiseen.

  Jari Aarnio ehti olla vapaalla jalalla vasta parin viikon ajan, kunnes hänet pidätettiin uudestaan.

  Miten harvinaista uuden epäillyn esiin nostaminen on tapauksessa, josta on jo tuomittu neljä henkilöä elinkautiseen vankeusrangaistukseen? Entä miltä tilanne näyttää Aarnion kannalta? Asiaa kommentoi oikeustieteen tohtori Tatu Hyttinen Turun yliopistosta.

  Toimittajana Atte Uusinoka.

 • Helsinki on maailman parrasvaloissa, kun Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit tapaavat kaupungissa maanantaina 16.7.2018. Tapahtuma tuo pääkaupunkiin paljon kansainvälisten mediayhtiöiden toimittajia. Kansainvälisiä tv-lähetyksiä tehdään muun muassa Kauppatorilta Allas Sea Pool -merikylpylän terasseilta, josta on hyvä näkymä paitsi merelle, mutta myös kaupungille. Vieressä ovat kauppatorin ja vilkkaan laivaliikenteen lisäksi Uspenskin katedraali, Helsingin tuomiokirkko ja presidentinlinna.

  Altaan toimitusjohtaja Bodil Ståhl arvioi näkymän olleen vain yksi syy, miksi mediajätit haluavat tehdä lähetystä meriuimalan tiloista. Toimittajana Mira Stenström.

 • Kuva lehtopöllön poikasesta kyyhöttämässä kannonnokalla kiinnitti suomalaisten huomion avohakkuisiin. Luonnonsuojelujärjestöt keräävät nimiä kansalaisaloitteeseen, jonka tavoitteena on lopettaa avohakkuut valtion mailla. Noora Kettusen vieraana Radio Suomen Päivässä Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa ja Metsähallituksen Lapin aluejohtaja Kii Korhonen.

 • Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpia ja Venäjän presidentti Vladimir Putinia kuvataan aina, kun he astuvat julkisuuteen.

  Virallisissa kuvissa Donald Trump poseeraa varallisuuden keskellä, kun taas median ottamissa kuvissa Trump golfaa tai hän ilmeilee hassusti. Vladimir Putin taas esiintyy kivikasvoisena, vahvana mieshahmona, mutta myös erikoisemmissa tilanteissa, kuten kalastamassa ilman paitaa tai nostelemassa painoja.

  Miksi heidät esitellään tällaisessa valossa? Aiheesta tarkemmin kertoo taiteen tohtori ja valokuvataiteilija Harri Pälviranta. Toimittajana Atte Uusinoka.

 • 10. heinäkuuta vietetään taidemaalari Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää. Päivä on myös nimetty kuvataiteen päiväksi ja sitä juhlitaan maalaustapahtumissa ympäri Suomea. Toimittaja Ilona Turtola kävi päätapahtumassa Helsingissä, aikoinaan mielisairaalana toimineen Lapinlahden sairaalan alueella. Haastattelussa tapahtumatoimikunnan puheenjohtaja Jaana Kangas Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksestä ja tapahtumaan osallistunut Anne Purho. He muun muassa kertovat, millainen sää on paras akvarellin maalaamiseen.

 • New Yorkissa järjestetään YK:n korkean tason kestävän kehityksen poliittinen foorumi HLPF. Foorumissa seurataan Agenda 2030 -toimintaohjelman edistystä. Ohjelman tavoitteena on viedä kestävää kehitystä eteenpäin niin ympäristö- kuin sosiaalinäkökulmasta katsoen.

  Miten Suomi on noudattanut Agenda 2030 -ohjelman tavoitteita? Entä voidaanko parvekeviljelyllä pelastaa maailmaa?

  Asiaa kommentoi Radio Suomen Päivässä New Yorkiin matkaavan Suomen delegaation johtaja, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

  Toimittajina Atte Uusinoka ja Kati Lahtinen.

 • Suomi on pullollaan pieniä festivaaleja, joissa kävijät lasketaan ainoastaan muutamissa kymmenissä, korkeintaan sadoissa. Radio Suomen päivä etsiikin nyt Suomen pienintä festivaalia! Oletko järjestänyt festarit, joissa on alle 350 kävijää? Neiti etsivän roolissa festivaalikiemuroita selvittää Anna Keränen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä