X3M Dag

to 14.6.2018

 • 2 h 0 min
 • ei kuunneltavissa

Jag, Prillan håller dig sällskap varje vardag mellan kl. 10-12. Du och jag diskuterar dagens händelser, livet och allt som hör till.

Hör av dig till studion! Gör det via appen Yle X3M eller genom att ringa 0600 147311, sms:a 16261 och börja meddelandet med texten x3m och ett mellanslag eller via Snapchat på yle_x3m.

Lähetykset

 • to 14.6.2018 9.59 • Yle X3M

Jaksot

 • Fredag betyder "Veckans österbottniska ord". Lyssnarna är på G, och vinnaren Daniel drog det mest långsökta svaret på länge. Förutom tävling blir det många dåliga skämt, en berättelse om då Hannes slog sig själv i misstag mellan benen och lågstadieelever som skriver konstiga saker.

 • En av lyssnarna gjorde igår ett effektivt detektivarbete och hittade en låt som Hannes sökte efter. Denna låt påminde om en annan låt, och när låtarna spelas efter varandra så är de sjukligt lik varandra. Förutom detta går Hannes igenom de största lösenordssyndarna, där Kanye West knipit första platsen.

 • Visste du att det finns en slavkoloni på mars? Hannes har läst om en person som menar att det finns. Hannes, som många andra, är skeptisk. Kan det vara samma som tror att jorden är platt? Förutom solsystemet tävlas det idag i YEAH-tävlingen, och Hannes blir som vanligt irriterad på sig själv och personen som har rätt svar. Därtill berättar Hannes om gången då han jobbade på en camping i Olso och en person slängt en HEL kyckling i toaletten.

 • Hannes berättade en lögn i gårdagens sändning gällade inuiterna och deras ord för snö. Stämmer det alltså att de har över 200 ord för snö? Det tävlas också i "Vart är du på väg". Svårt var det idag, men Johannes från Jakobstad var sjukligt snabbt. Dessutom snackas det om nakna danskar på pyramider, skatteåterbäring och restauranger som förbjuder barn.

 • Varför spelar lagen i NBA mitt i allt bättre på bortaplan? Kan det ha att göra med Tinder? Veckans farsa koras denna måndag. Fredrik är enligt sonen världens bästa trummis, försäljare och pappa, inte illa! Förutom detta så fick Hannes ofrivilligt höra om en 50-årig österbottning som haft 3 svarta änkor på besök på toan.

 • Ordet som lyssnarna ska översätta till "riktigt" svenska från österbottniska denna fredag är lallo. En salig blandning med barnförbjudet material blir det även denna gång. Förutom detta så berättar också Hannes om ett yrke som är förlegat. Detta yrke handlar om att prutta. Tydligen poppis bland adeln förr i världen. Kanske vår humor inte har förändrats så mycket?

 • Hannes fick besök i studion av Emil Friman som gör förfest på fredagarna. Det blev en salig blandning av snack, men bland gick de igenom gången då Chewbacca behövde livvkater för att inte skjutas i skogen, Emils dissande av studentdimissoner och lilla juls traditioner i Replot.

 • Sjusovaren Hannes får en present i sändningen av Simon, men allt går tyvärr inte som på Strömsö. Därtill ger Hannes jultomten en orsak att dissa honom på julafton. Månskensbonden var även och gästade sändningen och snackade om sin nya låt Stormin. Förutom Simon och Månskensbonden så snackas det om gorillor som fuskar, taturingar som kan försvinna och älgen Mervi.

 • Hannes som försov sig till arbetet på tisdag bjuder på gången han försov sig i Bahamas på en arbetsresa. Förutom sjusovare i Karibien tävlas det i "Vart är du på väg". Annat som diskuteras är världens största kaffekopp, folk som slår av näsor med svärd och ballon d'or.

 • Att man försover sig till arbetet är väl inget nytt, men att man försover sig och ska vara i liveradio klockan 10.00 händer inte alla dagar förutom just denna dag. Hannes behöver kanske en ny väckarklocka? Förutom att Hannes försover sig och febrilt försöker hitta samtalsämnen för hela sändningen så har han tävlingen "Veckans mamma". Lyssnarna får nominera sin egen mamma och samtalet blev riktigt snyftigt, till och med Hannes hade svårt att hålla tårarna borta.

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä