X3M Dag

to 14.6.2018

 • 2 h 0 min
 • ei kuunneltavissa

Jag, Prillan håller dig sällskap varje vardag mellan kl. 10-12. Du och jag diskuterar dagens händelser, livet och allt som hör till.

Hör av dig till studion! Gör det via appen Yle X3M eller genom att ringa 0600 147311, sms:a 16261 och börja meddelandet med texten x3m och ett mellanslag eller via Snapchat på yle_x3m.

Lähetykset

 • to 14.6.2018 9.59 • Yle X3M

Jaksot

 • Hannes har tidigare haft en tävling vid namn YEAH, men eftersom den misslyckats kapitalt varje gång bytte han istället till tävlingen “Det österbottniska instrumentet”. Resultatet var väl kanske inte super, men det funkade. Hannes har spelat in en låt på sin motorsåg, och lyssnarna skulle gissa vilken låt det var. Förutom detta snackades det om en kinesisk dam som injicerat sig med frukter.

 • Hannes har varit på makeradfest i helgen. Temat var Österbotten och många hade verkligen satsat. En var utklädd till Replotbron, en var en skarv och en hade till och med klätt ut sig till ett växthus. Måndag med Hannes betyder ju också tävling, denna gång hette tävlingen "Svenskfinlands bästa man/pojkvän". Än en gång gick priset till fredens öar, alltså Åland.

 • Lyssnarna var på hugget idag när tävlingen "det österbottniska ordet" gick av stapeln. Sjuka bidrag skickades in, precis som vanligt, när ordet harmas skulle översättas. Förutom detta så snackades det om hur ungdomar idag skickar lappar till varandra, klumpiga tal och en person som lade på sig 260 t-pajtor på en och samma gång.

 • Idag firas “ställ en fråga till någon” dagen. Hannes passade på att ha lyssnarna att ställa frågor till honom. Vissa frågor var betydligt lättare att svara på än andra. Förutom detta har en lyssnare gjort bort sig kapitalt, och kallas Hannes för Björköbys Mozart. Farligt fel, eftersom Hannes är från Replot. Något man inte blandar på!

 • Hannes ska på maskerad i helgen, temat är Österbotten. Ett väldigt brett tema, så han bad lyssnarna om tips. Förslagen som kom in var minst sagt intressanta och underhållande. Temat och Österbotten överlag diskuterades också med panelen som idag bestod av Axel Brink och Roy Mäki-Fränti.

 • Ett slags rekord slogs i tävlingen "Vart är du på väg" denna tisdag. Massa personer hörde av sig, och det tog länge innan rätt svar kom in. Förutom tävling blev det snack om arbeten där man stressar för mycket, bland annat stressar en servitör otroligt mycket mera än vad vi kanske skulle tro.

 • I USA, the land of the free, kan allt hända. Tydligen kan vem som helst, och vad som helst, vara borgmästare. Staden Fair Haven i amerikanska Vermont valde just geten Lincoln till borgmästare. Det var ett jämnt val, geten vann med endast 3 röster över hunden Sammie. Förutom djur blir det snack om geten Simon Karlsson och häftapparater.

 • Denna sändning bestod av en salig blandning av samtalsämnen. Bland annat så testade Hannes en grej och det var att hålla andan och räkna så långt som möjligt. Gick väl si så där. Hannes gick också ut med positiva nyheter, han har gått ner i vikt och är för första gången sedan 2013 under 90 kilogram. Funderar du på att överleva i en bil när det snöar massor kan du göra som en kille i USA gjorde, äta tacosås. Fem dagar var denna herreman fast med sin hund i sin bil, tacosåsen var det enda han åt.

 • Denna sändning fick Hannes besök av Jonas Sundström som jobbar på Strömsö. Jonas har nyligen träffas världsmästaren i minne, Jonas von Essen. Denna person kan alltså 100.000 decimaler av talet pi, vilket är helt sjukt. Förutom minne så berättar Hannes också om gången han fick stryk när han sjöng karaoke i Vasa.

 • Hannes körde bil till arbetet och såg spår på gatorna efter gårdagens festligheter. Trötta och slitna studerande vinglade hemåt och hade möjligtvis spenderat natten med en främling. Vandringen hem blev i sådana fall en walk of shame. En del av dessa människor i sina halare som Hannes såg hade säkerligen varit och kollat på norska Lusekoftes spelning igår i Vasa, och Hannes träffade faktiskt duon och gjorde en intervju som ni kan höra i detta program.

 • Ibland kan en meny locka något otroligt, medan den ibland gör det motsatta. I Finland på ett anonymt ställe serverades på tisdagen den delikata rätten "kuk i vin". Jepp, ni läste rätt. Förutom osmakliga menyer så tävlas det givetvis i "Vart är du på väg".

 • På måndagarna har Hannes alltid tävlingen "Svenskfinlands bästa mamma/pappa/syster/bror". Denna vecka valde han syster, och vinnaren blev ingen mindre än Jenni på Åland. Förutom detta så snackar Hannes om hur du kan lura dina polare på pengar, om sin 50-åriga språkkompis som är advokat och sin stora kärlek som barn.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä