Ääniversumi

Puutarhaihminen-Homo hortulanus

  • 33 min
  • ei kuunneltavissa

Puutarhaihminen - Homo hortulanus kertoo intohimosta kasveihin ja puutarhanhoitoon. Homo hortulanus on ihmislaji, jonka tunnuspiirteitä ovat multaiset kynnen aluset ja tyhjä kukkaro. Tämän lajin löydät usein kykkimästä takapihalta tai viljelypalstalta, mutta se viihtyy myös kerrostalon parvekkeella tai sisällä erikoiskasviharrastuksen parissa. Todennäköisesti tuntee kasveja niiden tieteellisellä nimellä. Saattaa kuulua outoon yhdistykseen. Elää varhaisesta keväästä syksyyn flow -tilassa, jolloin yksilön perhe voi tuntea olevansa laiminlyöty. Mutta lajin yksilö ei voi tälle tilalle mitään, on syyntakeeton.

Ohjelma seuraa puutarhaihmisen vuoden kiertoa ensimmäisen siemenluettelon kolahtaessa postiluukusta kasvukauden jälkeiseen raukeuteen ja uusiin suunnitelmiin.

Ääniteoksen on käsikirjoittanut ja koostanut Hanna-Helena Kinnunen. Hän on äänisuunnittelija, joka unelmoi täydellisestä puutarhasta.
Ohjelmassa näyttelevät Minna Kivelä ja Markku Maalismaa.
Ohjelman on tuottanut, Soila Valkama, Radioteatteri.

Lähetykset

  • ke 23.5.2018 22.06 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Miltä kuulostaa paikassa, johon jäätikkö poikii vuosittain 20 miljardia tonnia jäätä? Mitä lapset leikkivät Grönlannissa? Grönlanti sulaa on Katri Henrikssonin ja Pentti Männikön toteuttama sanaton ääniteos. Se kertoo ilmastonmuutoksen muovaamasta luonnosta ja ihmisistä, jotka elävät elämäänsä tuossa kummallisessa paikassa. Autenttisista äänistä syntyy rytminen ja musiikillinen kudelma. Kuva: Björn Krause

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä