Nosto

Keikkalavoilla työturvallisuus on melkein tuntematon käsite

 • 28 min
 • toistaiseksi

Kuinka monesti olet tullut kiinnittäneeksi huomiota siihen, kuinka turvallista esim. muusikolla on vetää keikka lavalta? Kuinka tarkasti johdot on teipattu tai lava rakennettu niin, ettei sieltä voi tipahtaa?
Niinpä.

Esittävien taiteiden alalla työturvallisuus tuntuu kummallisesti olevan aika uusi asia.
Nyt Työterveyslaitos on tarttunut tähän ja tällä hetkellä on käynnissä laaja tutkimus, joka selvittää esittävän taiteen alojen, kuten muusikoiden, teatterintekijöiden ja sirkustyöläisten turvallisuutta ja arvoja turvallisesta työn tekemisestä.

Työturvallisuusasiantuntija Henriikka Ratilaista työterveyslaitokselta haastattelee Suvi Puukangas.

Lisää hankkeesta: www.ttl.fi/floorisyours

Lähetykset

 • ti 29.5.2018 14.01 • Yle Puhe

Jaksot

 • Nosto - tiedä mistä kahvitauolla puhutaan. Nosto selittää puhuttavimmat populaarikulttuurin ilmiöt ja paljastaa niiden taustat. Oppaina Miia Krause ja Mira Selander.

 • Mikko "Peltsi" Peltolan vieraana on tänään posiolaisia eräkerholaisia Eetu Harjanti ja Tiina Haataja. Eräjormat ovat aktiivinen eräkerho joka tekee viikonloppuisin erilaisia retkiä ympäri maata.

  Eetu pääsi viime talvena jopa iltapäivälehteen kävellessään yksin Kuusamon Karhunkierroksen hiihtolomalla kovalla pakkasella.

  Miksi nuoren miehenalun mieli vetää metsään? Mikä erähommissa kiinnostaa?

 • Se kolmas on kampanja, jossa muodin ja taiteen keinoin yritetään tuoda esiin, kuinka yleistä naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa.
  Vieraina Johanna Storck sekä Anne-Mari Pahkala.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Perjantaina Helsingissä järjestettiin Green production -seminaari, jossa on puhuttiin elokuva-alan kestävästä muutoksesta. Miten elokuvantekijät voisivat olla mukana kestävässä kehityksessä.
  Vieraina Suomen ensimmäinen kestävyyskoordinaattori Kaisa Astikainen ja Kati Nuora, joka on nainen Suomen Green Production -hankkeen takana.
  Toimittajana Tiina Lundberg.

 • Mikä parisuhteissa oikein mättää tänä päivänä? Tuovatko erilaiset kulttuurit suhteisiin uusia haasteita?
  Vieraana parisuhdeterapeutti Hanna Kinnunen, jonka kanssa ratkotaan kaikki mahdolliset parisuhteen ongelmat.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Miten syntyy parasta komediaa ja huumoria?
  Vieraaksi saapuu ohjaaja Samuli Valkama, jonka työtä voi ihailla tällä hetkellä Putouksessa sekä Elisa viihteen Kolmistaan-sarjan toisen tuotantokauden jaksoissa.
  Toimittajana Tiina Lundberg.

 • Vieraana elokuvaohjaaja Selma Vilhunen. Kenen tarinoita hän haluaa elokuvillaan kertoa? Mitä hän ajattelee elokuvamaailmasta ja naisista siellä? Toimittajana Mira Selander.

 • Mitä me oikein häpeämme itsessämme? Kuinka helppoa on murtaa oma häpeä?
  Vieraana kävi No fucks given -sarjaa Yle Kioskiin tekevä Renaz Ebrahimi. Ja keskustelua käytiin myös siitä, miltä tuntuu, kun joutuu joka ainoan kohtaamisen aluksi selittämään ensimmäiseksi oman taustansa. Vain siksi, ettei vastaa stereotyyppisen suomalaisen prototyyppiä.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Valar morghulis!
  Game of thrones on maailman suosituin tv-sarja, jolla on yli 100 miljoonaa fania. Täällä Suomessakin odotetaan sarjan viimeistä ensi vuonna saapuvaa kautta kuin kuuta nousevaa.
  Miksi GoT viehättää niin paljon? Ja mitä fanit odottavat Westerosissa tapahtuvan?
  Vieraina Westerosin kirjeenvaihtajat Jussi Ahlroth ja Mike Pohjola.
  Toimittajana Pekka Vitikka.

 • Toimittaja Liisa Simola työskenteli 1970-luvulta alkaen yli 30 vuotta New Yorkissa haastatellen satoja kuuluisuuksia ja kirjoittaen juttuja kymmenille lehtitaloille ympäri maailmaa.
  Mitkä tapahtumat ovat jääneet parhaiten mieleen ja mitä Liisa Simola ajattelee tämän päivän tähdistä.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Kuka olisi viime vuosikymmenellä uskonut, että huippuluokan tisleistä tulee elintarvikeviennin kärkituote ja että Suomessa tehdään maailmallakin huomiota saanutta viskiä?
  Nyt tilanne näyttää siltä, että Suomesta on tulossa ihan oikea viskimaa.
  Vieraana kävi Christian Rönnbacka, jolta juuri ilmestyy kirja suomalaisesta viskistä ja ihmisistä sen takana.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Toimittaja Mari Manninen asui Kiinassa muutaman vuoden ja tutustui maahan kirjoittamalla siitä. Kirja Yhden lapsen kansa voitti tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2016 ja nyt Manninen on kirjoittanut kirjan Kiina-myyteistä, jotka vaativat kumoamista.
  Onko meidän kuvamme Kiinasta aivan pielessä ja perustuuko se vain myytteihin?
  Vieraana Mari Manninen.
  Toimittajana Mira Selander.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä