Laulun paikka

Nils-Eric Fougstedt - monipuolinen musiikkimies ja Radiokuoron perustaja

  • 54 min
  • ei kuunneltavissa

Monipuolinen ohjelma laulumusiikin ystäville. Inari Tilli esittelee toimittamassaan Laulun paikka -ohjelmassa Nils-Eric Fougstedtin (1910-1961) elämäntyötä. Ohjelmassa kuullaan myös radioarkiston aarteita sekä aikalaisten muistoja musiikin monitoimimiehestä. Fougstedt oli sekä kapellimestari että säveltäjä ja sovittaja. Professorina hän vaikutti kokonaiseen sukupolveen ruotsinkielisiä musiikinopiskelijoita. Lisäksi hän toimi tärkeissä luottamusviroissa sekä työskenteli musiikkikriitikkona. Fougstedt kuului avainhenkilöihin, kun Yleisradion musiikkiosasto orkestereineen ja kuoroineen nousi merkittäväksi. Hän työskenteli Yleisradion palveluksessa yli 20 vuoden ajan. Fougstedt perusti ja toimi Solistikuoron, sittemmin Radiokuoron johtajana. Radio-orkesterin kapellimestariksi hän siirtyi 1944 ja ylikapellimestariksi 1951. Uusinta elokuulta 2017.

Ohjelmassa kuultavat sävellykset:

Nils-Eric Fougstedt: Romanssi (Leif Wager ja Radio-orkesteri/Nils-Eric Fougstedt)

Nils-Eric Fougstedt: Nattlig Madonna (Akademiska Sångföreningen/Bengt Carlson)

Nils-Eric Fougstedt (sov.): Kansanlauluketju (Greta Fougstedt, sopraano, Solistikuoro ja Radio-orkesteri/Nils-Eric Fougstedt)

Maurice Ravel: Pavane (Nimeämätön orkesteri ja joht.)

Igor Stravisnky: Canticum sacrum (Nimeämätön orkesteri, kuoro ja joht.)

Johannes Brahms: Ein kleiner hübscher Vogel, kokoelmasta Liebeslieder-Walzer (Euroopan kamarikuoro/Nicol Matt sekä Friederike Haug ja Jürgen Meier, piano)

Nils-Eric Fougstedt: I folkviseton (Jubilate/Astrid Riska)

Nils-Eric Fougstedt: Aurea dicta (Radion sinfoniaorkesteri ja Radiokuoro/Paavo Berglund)

Lähetykset

  • ma 9.7.2018 13.59 • Yle Radio 1

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä