Nosto

Yle Urheilun kisatiimi: Jalkapallon MM-kisoissa tullaan näkemään turbofutista

 • 35 min
 • ei kuunneltavissa

Tulevan kesän suurin urheilutapahtuma jalkapallon MM-kisat alkaa 14.6.. Yle Puhe valmistautuu kisoihin puhumalla 24 tuntia jalkapallosta alkaen lauantaina klo 12.
Mitä kaikkea kisoihin liittyy kumpi herroista Riku Salminen ja Matti Härkönen voittaa tiukan tietovisan?
Toimittajana Suvi Puukangas.

Lähetykset

 • pe 8.6.2018 14.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Ulrika Björkstamin viereen putosi lentokone. Onnettomuuden seurauksena Ulrikan kasvot ja keho paloivat pahasti ja koko elämä sai uuden suunnan. Miten elämän palaset kootaan uudelleen ja minkälainen ihminen Ulrikasta on tullut? Toimittajana Mira Selander.

 • Kingston Wall teki viimeisen keikkansa 25 vuotta sitten. Kulttimaineisen bändin keulakuva Petri "Pete" Walli täyttäisi 25.2 viisikymmentä vuotta ja bändin alkuperäisjäsenet Jukka Jylli sekä Sami Kuoppamäki lähtevät sen kunniaksi kiertueelle Von Hertzen Brothersien tulituella.

 • Apollo- palkittu dokumenttikuvaaja Marita Hällfors on työskennellyt kolmen vuosikymmenen mittaisen uransa aikana Suomen arvostetuimpien dokumenttiohjaajien kanssa ja pitää sitä suurena kunniana. Hän sanoo olevansa palveluammatissa ja innostuu edelleen aina uusista kuvauksista. Työssä vaadittava fyysinen kunto pysyy yllä pelaamalla muiden elokuvatekijöiden kanssa jalkapalloa. Toimittajana on Mira Selander.

 • Osa löytää ystäviä Facebookista, toinen rakentaa siellä tarinaa itsestään. Ja sitten on vielä ne muut, jotka eivät uskalla ottaa koko somea haltuun tai ahdistuvat siellä olemisesta.
  Keskustelijoina Minna Perovuo, Susanna Vainiola, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • Yksinäiselle ystävänpäivä on kaikkea muuta kuin ihania viestejä ja sydämiä. Yksinäisyyttä tutkineen Turun yliopiston apulaisprofessori Niina Junttilan mukaan meille on tärkeintä tulla nähdyksi. Esimerkiksi hänen tapaamansa pieni poika sanoi haluavansa tulla mieluummin hakatuksi kuin olla näkymätön luokkakavereilleen. Toimittajana on Mira Selander.

 • Poliittiset puheet keskittyvät nyt vanhuksiin ja heidän hoitoonsa, mutta miten tavallinen kahvipöytäkeskustelija tämän ymmärtää? Pitäisikö meidän antaa koko homma valtion hoidettavaksi vai kenties katsoa vähän myös itseemme ja miettiä myös tykönämme meidän omia prioriteetteja?
  Keskustelijoina Minna Perovuo, Susanna vainiola, Petteri Sihvonen ja Mira selander.

 • Kalle Isokallion ruoskii kirjassaan Vaalikiimaa Impivaarassa säälimättä ja tasapuolisesti niin poliitikot, toimittajat, virkamiehet kuin verotuksen ja palkkapolitiikankin.
  Toimittajana on Miia Krause.

 • Koulussa jaetaan stipendit kympin oppilaille, mutta kenelle kahvipöytä ne haluaisi jakaa? Kuinka paljon omien lasten kunnianhimossa on kyse vanhempien toteutumattomista haaveista ja miltä tuntuu katsella sosiaalisesta mediasta, kun muiden lapset pärjää omia paremmin?

  Keskustelijoina Minna Perovuo, Susanna Vainiola, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • Kirjailija ja käsikirjoittaja Katja Kallio sanoo pyrkineensä 40 vuotta elokuvan avulla pois maailmasta ja muista ihmisistä. Ja nyt viimeiset 10 vuotta hän on tehnyt matkaa takaisin. Kallion mielestä kysymys on aina ulkopuolisuudesta ja muiden joukkoon pääsemisestä.

  Mitä Katja Kallio tällä tarkoittaa ja miksi ranskalainen elokuva kohottaa arjen yläpuolelle?

  Toimittajana Mira Selander.

 • Matti Nykäsen kuolema herätti keskustelun sankaruudesta. Voiko sankari olla myös virheellinen ja kuka on se sinun todellinen sankarisi?
  Keskustelijoina Minna Perovuo, Susanna Vainiola, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • Marko Pulkkisen esikoisteos Syntax error on saanut loistavia arvioita ilmestyttyään.
  Mitä kaikkien tunteman mediapersoonan Harry S. Turusen syöksykierre kertoo meistä ja tästä ajasta?
  Toimittajana Miia Krause.

 • Noston kahvipöydässä kokoontuvat Jenny Lehtinen, Erno Kulmala ja Pertti Ylikojola Miia Krausen johdolla.
  Tällä kertaa puhuttaa virastojen kieli, jota kukaan ei ymmärrä.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä