Radio Suomen Ilta

Onko hengittäminen taito, jota pitää harjoittaa?

 • 41 min
 • toistaiseksi

Hengittämistä ei juuri ajattele, ellei siinä ole ongelmaa. Mutta kun stressi kiristää mahaa ja kiire piinaa, alkaa moni tinkiä jopa hengittämisestä - ihan huomaamattaan. Onko hengittäminen taito, jota pitää harjoittaa? Miten napata siitä mahdollisimman suuri hyöty?
Keskustelemassa Hengitysliiton järjestöjohtaja Mervi Puolanne ja hengitysterapiaan perehtynyt psykologi Minna Martin. Juontajana Paula Jokimies.

Lähetykset

 • ma 25.6.2018 19.05 • Yle Radio Suomi Kokkola

Jaksot

 • Ovatko vähällä pärjääminen ja minimalismi vain hyväosaisten etuoikeus, koska heillä on mahdollisuus valita? Kaikilla ei ole mahdollisuutta, joten heidän on pärjättävä vähällä - halusivat tai ei.

  Keskustelijat puhuvat kuluttamisesta, omistamisesta ja yksinkertaistamisesta, hyvästä elämästä ja luopumisesta sekä työn käsitteestä. Onko tulevaisuudessa työ muutakin kuin palkkatyötä?

  Keskustelemassa ovat Elina Henttonen tutkimus- ja koulutusyritys Valtaamosta sekä Nollahukka -blogisti Otso Sillanaukee. Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

 • Vaikeasti ylipainoinoisella voi olla takana vuosien tuloksettomia painonpudotusyrityksiä. Jos hänellä on lisänä vielä vielä painosta johtuvia liitännäissairauksia, saattaa lihavuusleikkaus olla tehokkain ja toimivin keino terveellisemmän painon saavuttamiseen. Lihavuusleikkaukseen meno ei kuitenkaan ole pikkujuttu. Se ei koskaan ole ensisijainen lihavuuden hoitomuoto. Milloin lihavuusleikkaukseen?

  Keskustelemassa ovat lihavuusleikkauksen läpikäynyt ja kokemuksestaan Mahamonologeja-dokumenttisarjan toimittanut Tuula Rajavaara, lihavuusleikkauksia tekevä erikoislääkäri Henna Sammalkorpi sekä Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtaja, psykologi Pia Charpentier. Illan juontajana Maria Jyrkäs.

 • Olga Ketosen vieraana on Sirpa Selänne, jonka ajatuksia ystävyydestä on julkaistu uudessa kirjassa.

  Sirpa Selänteellä on paljon ystäviä sekä Suomessa että Yhdysvalloissa. Ystäviä yhdistää positiivinen asenne elämään ja heidän kanssaan voi puhua kaikesta omana itsenään.

  Omia lapsiaan hän on Teemu Selänteen kanssa neuvonut, että kaikista ihmisistä ei tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa pitää tulla toimeen.

 • Uskallanko elää erilaista elämää? Uskallanko hypätä uuteen ja toteuttaa unelmani? Keskustelijoina on kaksi ammattiaan vaihtanutta, Jarkko Knuutila ja Anu-Maarit Turunen.

  Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Miten vähentää hävikkiä? Miten selvitä ilmastoahdistuksesta?
  Keskustelemassa ovat sekä nollahukka- eli Zero Waste -intoilijaksi itseään kutsuva Otso Sillanaukee että vastuullisen ruokaketjun kehittämisen asiantuntija Elina Ovaskainen Motivasta.

  Toimittajana Olli Aimola. Kuva: Unsplash

 • Ekasta levystään kertoo Olli Herman.

  Sonja Sorvola ja Sami Saikkonen ovat Venus turkiksissa -näytelmän vastanäyttelijät ja tosielämässä myös aviopari. Pariskunta kiertää nyt Suomea Broadwayn ja West Endinkin katsojat hurmanneella Venus turkiksissa -näytelmällä. Millaista on työskennellä, kun työparina on oma aviopuoliso? Olga Ketonen tapaa klo 18 jälkeen Sonjan ja Samin pakkauspuuhissa, kun näytelmän rekvisiittaa pakataan autoon ja suunnaksi otetaan Oulu.

  Näyttelijä Riku Nieminen muuntautui Juice-elokuvan päärooliin huolella. Rooliin solahtaminen vaati sekä rankkaa laihduttamista että lihottamista. Nieminen halusi esittää elokuvan laulut itse ja hän pitää itseään Juicea parempana laulajana. Nieminen on usein pohtinut, että Juice olisi ollut hyvä somettaja.
  Olga Ketosen haastattelussa Riku Nieminen klo 19 jälkeen.

 • Marja Salo aloitti näyttelemisen 7-vuotiaana Uuden iloisen teatterin näyttämöllä Peacockissa, vaarinsa Jaakko Salon kannustamana. Salo on tehnyt teatterityön lisäksi joitakin tv- ja elokuvarooleja, mutta hänelle teatteri ja varsinkin Kansallisteatteri on koti.

  Tänä syksynä Salo esittää yhtä pääroolia Tšehovin klassikossa "Kolme sisarta" Kansallisteatterin suurella näyttämöllä. Kello 18 jälkeen Olli Aimolan juttukaverina Marja Salo.

  Janne Tulkin muhkean äänen moni muistaa kappaleesta Tulvii Pohjanmaa.
  Nyt 20 vuotta myöhemmin klassikoksi muodostuneesta kappaleesta on tehty uusi versio.

  Mies ja ääni - Janne Tulkki Olga Ketosen haastattelussa klo 19 jälkeen.

 • On ihmisiä, jotka ostavat joululahjansa jo juhannusalesta ja suunnittelevat joulusisustuksen joka vuosi uusiksi.

  Ja on ihmisiä, joiden mielestä aattona uuniin laitetaan kaupan laatikot ja loppuaika pötkötellään kalsarisilteen soffalla ja sotkuilta suljetaan silmät.

  Kuka sen sanoo, miten joulua vietetään oikein?

  Kaksi vinkkeliä jouluun tarjolla kun Paula Jokimiehen kanssa keskustelemassa ovat Katri Viippola ja Miina Supinen.

 • Kaikki yleisöpalaute risuineen ja ruusuinen, kuten myös kaikki Ylestä käytävä keskustelu, ovat meille äärimmäisen arvokkaita osoituksia Ylen merkityksestä yleisölle. Sen vuoksi haluamme teitä kuulla ja vaihtaa ajatuksia kanssanne.

  Mitä olet aina halunnut tietää Ylen toiminnasta, muttet ole aiemmin kehdannut kysyä? Vai oletko jo kysynyt, mutta jäänyt vaille vastausta?

  Kysy Ylestä -lähetyksessä keskustelemassa ovat Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, julkaisujohtaja Ismo Silvo, uutisten päätoimittaja Riikka Räisänen, etiikkapäällikkö Timo Huovinen ja vuorovaikutuksen päällikkö Sami Koivisto. Juontajana Markus Turunen.

 • Miten puhua teinipojalle seksistä? Entä jos se käyttää huumeita? Mitä yläasteikäinen poika ylipäätään ajattelee? Vai ajatteleeko se enää ollenkaan?

  Kun Ylen menestyksekäs nuorten mielenterveyskysymyksiin keskittyvä Sekasin-kampanja heittäytyy perinteisen Luontoillan henkeen - syntyy Ihmisluontoilta!

  Koska Sekasin-kampanja keskittyy tänä vuonna erityisesti yläasteikäisiin poikiin, nyt on mahdollisuus kysyä mitä tahansa teinipoikien elämään liittyvistä asioista.

  Kysymyksiä voi laittaa etukäteen s-postlla osoitteeseen ihmisluontoilta@yle.fi tai soittaa suoraan lähetykseen p. 0203 - 17600

  Ihmisluontoillassa kysymyksiin vastaamassa Poikien puhelimen esimies Miguel Reyes ja kolmen pojan äiti Jenny Lehtinen. Juontajana Markus Turunen.

 • Oma maa on ohjaaja Markku Pölösen ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen.
  Elokuva on väkevä tarina kahdesta nuoresta ja heidän rakkaudestaan sodan jälkeisessä Suomessa.

  Ohjaaja Pölönen ja Olga Ketonen keskustelevat mm. jälleenrakentamisesta, suomalaisesta raivaajanaisesta ja miessukupolvesta, joiden kohdalla metallinpaljastin aina piippaa.

 • Kari Hotakainen halusi tehdä kirjan aiheesta, josta ei tiedä mitään. Kirjan päähenkilöksi valikoitui historian vähäpuheisin F1-kuljettaja ja kirjan otsikoksi "Tuntematon Kimi Räikkönen".

  Elokuussa julkaistu kirja on paitsi pitänyt Hotakaisen kiireisenä, myös rikkonut ennätyksiä. Kirja on jo nyt Suomen kaikkien aikojen myydyin elämäkerta - tai ihmiskirja, kuten Hotakainen itse sanoo.

  Minkälainen oli Finlandia-palkitun romaanikirjailijan vuosi pian nelikymppisen, Sveitsissä asuvan perheenisän ja formulakuskin kanssa?

  Olli Aimola tapasi kirjailija Kari Hotakaisen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä