Sunnuntaivieras

Paluumuuttaja tuli Peräpohjolaan tekemään miljoonabisnestä verkkovaatekaupalla

 • 22 min
 • toistaiseksi

Ostosten tekemisestä verkkokaupassa on tullut koko ajan suositumpaa.
Mutta voiko verkkokauppa menestyä Suomessa? Radio Suomen kesävieras, keminmaalainen Tiina Skinnari on näyttänyt, että voi. 32-vuotias yrittäjä perusti miehensä kanssa seitsemän vuotta sitten erityisesti farkkuvalikoimastaan tunnetun Disturb-verkkokaupan, joka takoo nyt parin miljoonan euron liikevaihtoa. Yrittäjän viime vuosiin on mahtunut myös perheen perustaminen, muutto etelästä takaisin kotikonnuille Peräpohjolaan ja uusimpana siintää haave Body-Fitness-kisoista. Toimittajana Tiinamaija Rantamartti

Lähetykset

 • su 8.7.2018 16.15 • Yle Radio Suomi Kajaani

Jaksot

 • Sunnuntaivieraana on Jyväskylässä syntynyt jääkiekkolegenda Riikka Sallinen. Riikka Sallinen ilmoitti lopettavansa huippu-urheilu-uransa viime kevään naisjääkiekkoleijonien MM-kotikisojen jälkeen. Riikka Sallinen saavutti kiekkoilijana kaksi olympiapronssia, yhden MM-hopean, kuusi MM-pronssia ja kolme EM-kultaa. Pesäpallossa Riikka Sallinen voitti kaiken mahdollisen.
  Riikka Sallista jututtaa Jorma Hietamäki.

 • Kim Rosenholmin masennus alkoi omien vanhempien ilmoitettua eroavansa. Tyhjyyden ja arvottomuuden tunne on vaikeuttanut oman polun löytämistä elämässä. Peruskoulun hän sai suoritettua rimaa hipoen, kokki- ja lähihoitajaopinnot jäivät kesken, kun jo pelkkä sängystä nouseminen oli välillä ylitsepääsemättömän vaikeaa. Toimittaja Mari Kahila tapasi nykyisin nuoriso-ohjaajaksi opiskelevan Kim Rosenholmin.

 • Sunnuntaivieraana on pihtiputaalainen Seppo Kahilainen, joka tunnetaan valtakunnallisesti koti- ja syntymäpaikkakunnalleen Pihtiputaalle perustamastaan maankuulusta ohjelmatoimisto Dex Viihde Oy:stä. Ohjelmatoimistonsa toimitusjohtajan tehtävästä Seppo Kahilainen on nyttemmin eläköitynyt ja takana on myös intohimoinen laskuvarjohyppyharrastus. Yhteiskunnallisena vaikuttajana elämäkertaansa kirjoittava Seppo Kahilainen jatkaa yhä.
  Seppo Kahilaista jututtaa Jorma Hietamäki.

 • Sunnuntaivieraana on kokkolalainen kasvatustieteilijä ja filosofi Juha Hakala, jonka kanssa puhutaan muun muassa armollisuudesta ja auktoriteetista kasvatuksessa.

 • Entinen hävittäjälentäjä Pekka Laakso sai mielenkiintoisen työtehtävän 80-luvulla. Rauma-Repola rakensi Neuvostoliitolle kaksi Mir-sukellusalusta ja Pekka Laakso oli alusten testipilotti. Hän testasi Mir-sukellusalukset yli kuuden kilometrin syvyydessä.Sukelluksen draamattisin vaihe oli kun Mir I-alus jäi pohjaan kiinni NATO-maat olivat Yhdysvaltain johdolla hyvin kiinnostuneita projektista. Pekka Laakso muistelee yli 30 vuotta vanhoja tapahtumia Sirkka Haverisen haastattelussa.

 • Sunnuntaivieraana on kirjailija Kari Aartoma, joka kirjoitti romaanin turkulaisten juoppojen elämästä - sisäpuolelta käsin.

  Romaanin kirjoittamiseen meni kahdeksan vuotta. Nyt Kahden joen kaupunki -kirjalla on pitkä jono varsinaissuomalaisten kirjastojen varauslistoilla. Pienimuotoisesta menestyksestä huolimatta Aartoman elämä kulkee vanhoja, alkoholin sanelemia polkuja. Kalle Talosen piti jäljittää kirjailija lokakuisena aamuna Turun Kupittaan Citymarketin parkkipaikan laidalta löytyvälle bussipysäkille.

  Aartoma kertoo Sunnuntaivieraana, miltä tuntuu olla viinapirun vietävänä, edelleen.

 • Sunnuntaivieraana on Arja Pekkala-Matikainen, jonka elämän muutti syyskuinen ilta vuonna 1972. 16-vuotias kemiläistyttö sai pahoja vammoja rattijuopon aiheuttamassa kolarissa ja siitä asti hän on kärsinyt voimakkaista kivuista. Kuinka kivun kanssa voi elää, mikä kivunhoidossa mättää ja mistä kipukroonikko voi saada apua? Arja Pekkala-Matikaista haastattelee Pirkko Kukko-Liedes.

 • Sunnuntaivieraana on kaivosopas Kari Moilanen. Hän opastaa ihmisiä Outokummun kuparikaivoksen historiaan ja kertoo rehevällä tyylillään siihen liittyviä tarinoita. Tuusniemellä asuva 64-vuotias Kari Moilanen haluaa pitää yllä 30 vuotta sitten suljetun kuparikaivoksen henkeä. Toimittajana on Lea Joutsensaari.

 • Autolautta Estonian uppoamisesta tulee syyskuun lopussa kuluneeksi 25 vuotta. Aluksella oli 989 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Heistä 137 pelastui. Pelastustöihin hälytettiin auttajia monista Pohjoismaista sekä Virosta. Pintapelastaja Esa Kujala hyppäsi Rovaniemeltä Saaristomerelle matkalla olleen helikopterin kyytiin Virpiniemen merivartioasemalta Oulusta. Estonian pelastustyö on ollut hänen työuransa vaativin tehtävä, jossa koetuksella oli sekä henkinen että fyysinen kantti. Toimittajana Hanna Juopperi.

 • Sunnuntaivieraana on Suomen ensimmäinen transsukupuolinen näyttelijä Miiko Toiviainen, 30. Hän valmistui teatterikorkeakoulusta vuosi sitten ja on opiskellut teatterin tekemistä Lontoossa. Miiko Toiviainen on aina tuntenut olevansa mies, mutta vasta käytyään läpi sukupuolenkorjausprosessin, hän tuli mieheksi myös muiden silmissä. Toimittajana Johanna Talasterä.

 • Voiko pessimisti olla onnellinen ja miten syntyy mielenkiintoista markkinointia kuolevalle pikkukunnalle? Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen. Tänään vieraana Puolangan pessimistit ry:n puheenjohtaja ja Puolanka-lehden päätoimittaja Tuomo Seppänen. Toimittajana on Markus Leskinen.

 • Säveltäjä, sanoittaja, lauluntekijä ja lehtikuvaaja Jussi Asu on satojen sävelmien mies.
  Seinäjokelainen taiteilija on pelimmanni sielultaan, mutta myös suuri jazzin ystävä. Kun
  sielunveli, runoilija Arto Juurakko saapuu kylään, miehet pohtivat, miten pohjalaismies
  kertoisi tunteensa armaalleen. Sehän käy vaikka laulamalla perunamaasta! Päivi
  Rautanen tapasi Jussi Asun vieraineen.

Klipit

 • Sairaalaympäristö ruokkii joensuulaisen lääkintävahtimestari-kirjailijan Mika Kähkösen mielikuvitusta. Hän on työskennellyt jo parikymmentä vuotta keskussairaalan päivystyspoliklinikalla. Omassa työssään 48-vuotias Mika Kähkönen kohtaa elämän ja kuoleman ihan konkreettisesti. Näitä kokemuksiaan hän hyödyntää dekkareissaan, joita on syntynyt jo viisi. Uusin on nimeltään Kroonikko. Toimittajana on Lea Joutsensaari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä