Ali Show

Elias Gould löysi itsensä saatuaan turpaansa thai-nyrkkeilyn suomenmestarilta

 • 56 min
 • toistaiseksi

Muusikko Elias Gould on avoimesti nössö, joka uskalsi olla oma itsensä vasta, kun hänet ensimmäisen kerran piestiin oikein kunnolla. Enää Gouldin ei tarvitse yrittää olla kova jätkä.

Miten Gould kokee kaiken saavuttamansa menestyksen ja miten tuuri on nuorta miestä ohjannut?

Kuuntelen kesän kuumin show.

Lähetykset

 • to 14.6.2018 9.03 • Yle Puhe
 • ti 12.5.2020 18.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Toimittajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan miettivät, että edustavatko he itseään vai ovatko he aina tahtomattaan oman vähemmistönsä edustajia. Harvinaisessa juontajaparin yhteishaastattelussa paljastuu asioita, joita ystävykset eivät toisistaan tienneet ja myös luurangot nostetaan esiin kaapista.

  Miksi Ali pyytää vierailtaan anteeksi, missä on Yagmurin kultakätkö ja mitä noitasetä luki Susanin käden elämänviivasta?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Kansanedustaja Jyrki Kasvi luki nuorena niin paljon, että se häiritsi jo koulunkäyntiä. Sinuhe egyptiläisen ensimmäistä kertaa seitsemänvuotiaana ja sen jälkeen Kasvi tarttuikin jo Kaikki mitä olet halunnut tietää seksistä -teokseen. Luettuaan Homeroksen Ilias ja Odysseian tuleva kansanedustaja ymmärsi, miksi länsimaisen kulttuurin perusta on niin perseestä.

  Ovatko ihmisten genomitiedot uhka vai mahdollisuus, mikä on ainoa kerta, kun Kasvi on kirjoittanut lukijakirjeen Hufvudstadsbladetiin ja mikä koulun kielenopiskelussa menee pieleen?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Päätoimittaja Koko Hubara oli 30 vuotta kiltti, mutta se ei johtanut hyväksyntään. Hubara päätti kokeilla suoraan puhumista ja sen jälkeen kaikki on mennyt hyvin -paitsi deittailussa.

  Miksi Ali oli vihainen Kokon kirjan luettuaan, paljastuuko ihmisen karvaisuusaste pimeässä ja mitä on intersektionaalisuus?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Tubettaja Jaakko Parkkali on avoin persoona. Parkkali lyöttäytyy juttelemaan tuntemattomille mummoille Lahden torilla ja jos joku tulee hänen kotiovelleen, niin Jaakko jää juttelemaan. Tärkeintä miehelle on olla aito.

  Miten Ali on saanut Jaakon fanit itkemään, millainen on sisäpiirin ilta Arttu Lindemanin kanssa ja miksi Jaakko ei muuta pois Lahdesta?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Elämänvalmentaja Karita Tykkä ei hakisi enää missikisoihin, koska tittelin arvostus on laskenut. Missivuosi oli aikoinaan Tykälle elämän korkeakoulu. Voiton jälkeen hänelle lyötiin lentoliput Miss Universum -kilpailuihin käteen ja sanottiin vaan, että mene. Nyt Tykkä on viimein tajuamassa kuka hän on ja mitä hän elämässä haluaa.

  Voiko uutistoimittaja puhua murretta, mikä Alia ja Karitaa yhdistää ja miksi isä kielsi Karitaa menemästä armeijaan?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Tubettaja Roni Back lähetti uransa alussa yksityisviestejä kaikille tilaajilleen. Kun sata tilaajaa tuli täyteen, Back mietti, että uskaltaako tässä enää lähteä ulos. Nykyään uusia tilaajia tulee kymmenentuhatta kuukaudessa eikä kaikille ehdi kirjoittaa, vaikka Back istuukin kaikki päivät aamusta iltaan tietokoneella töitä tehden.

  Onko Roni muuttamassa Kiinaan, minkä firman kanssa Ali ei suostu tekemään yhteistyötä ja kuka on Dr. Chicken?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Koreagrafi Sonya Lindfors on aina ollut äänekäs ja vienyt paljon tilaa. Tanssi on Lindforsille vapauttavaa, koska tanssiessaan hän voi ilmaista itseään juuri niin kuin haluaa ja tanssiessa kaikki ovat tasa-arvoisia.

  Tietääkö mulkku ihminen itse olevansa mulkku, onko Ali fiksumpi kuin yleisesti ajatellaan ja kuka on Pekka Hirvinen?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Runoilija Harri Hertell ajautui taiteen pariin, koska hänellä oli niin paljon asioita purettavana. Jännitystä ja kapinaa elämäänsä graffiteja tekemällä hakenut Hertell sai harrastuksestaan parit sakot ja löysi tilalle runouden äidinkielentunneilta.

  Miten runoudella kilpaillaan, missä integraatio on Suomessa mennyt Alin mielestä liian pitkälle ja kuka on Vantaan Batman?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Kunnanvaltuutettu Jasmin Hamid tuntee syyllisyyttä siitä, että on saanut yhteiskunnalta kalliin näyttelijänkoulutuksen, eikä nyt tee sitä työtä. Jos Hamid ei olisi mukana politiikassa, hän haluaisi työskennellä taustatoimittajana Ylen A-studio: Talk -ohjelmassa.

  Miksi Ali häpeää itseään Jasminin seurassa, miten kesään pitäisi Suomessa suhtautua ja millaisella lottorivillä lottotyttö lottoaa?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Muusikko James Nikanderille Mustan Barbaarin rooli on ahdistava. Nikander kokee olleensa tekopyhä ja näkee peiliin katsoessaan arvottoman ihmisen. Tulevaisuus näyttää masentuneelle artistille hetki hetkeltä kirkkaammalta, vaikka Nikander joutuukin edelleen välillä muistuttamaan itseään siitä, että rakkautta on olemassa.

  Miltä tuntuu, kun on paljon rahaa tilillä, mihin katosi kymmenen kiloa Jamesin painosta ja mitä Nikander haluaisi tehdä, mutta ei osaa?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Feministi Katju Aro on huolissaan siitä, että monikansallisten yritysten valta ylittää valtioiden vallan. Elämme Aron mielestä sellaista aikaa, että meillä ei ole varaa jäädä takariviin vain katselemaan vaan pitää itse osallistua ja hakeutua niihin huoneisiin, joissa päätökset tehdään.

  Mitä Ali toivoo presidentti Niinistöltä, mikä on heteromatriisi ja veteleekö kapitalistinen kolonialismi viimeisiään?

  Kuuntele kesän kuumin show.

 • Juontaja Teemu Potapoff on Jumalaan uskova libertaari, jonka mielestä kirkko ja valtio tulisi erottaa toisistaan. Pastori lempinimellä tunnettu Potapoff ihmettelee, että vaikka haluamme kaikki olla yksilöllisiä, niin miksi silti sulaudumme massaan.

  Mikä on menestyksen avain, mitä tapahtui Alin ja Teemun nuorena jakamille ilmaisjakelulehdille ja miten muuttunut alkoholilainsäädäntö on muuttanut poken työtä?

  Kuuntele kesän kuumin show.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä