Etnoilta

Konsertteja Kaustiselta 2018 - Tuuletar ja Pekko Käppi

  • 1 h 59 min
  • ei kuunneltavissa

Yle taltioi Kaustisen kansanmusiikkijuhlilta 2018 runsaasti konsertteja. Ensimmäiset otteet festivaalin sadosta kuullaan tässä Etnoillan kaksituntisessa lähetyksessä, jossa omissa konserteissaan esiintyvät Tuuletar-yhtye ja Pekko Käppi. Toimittajana on Mika Kauhanen.

Neljän naisen lauluyhtye Tuuletar on tämän hetken kysytyimpiä suomalaisia etnokokoonpanoja maailmalla. Yksistään tämän vuoden aikana se on esiintynyt mm. Englannissa (Womad, Songlines Encounters), Espanjassa, Puolassa, Tsekissä, Ruotsissa, Japanissa, Hollannissa, Saksassa ja Intiassa. Kaustisella Tuuletar valloitti yleisönsä Kallioklubilla 12.7. Uudistuneessa ohjelmistossa kuultiin myös monia kiinnostavia trad-helmiä maailmalta Tuulettaren omalla taidokkaalla tyylillä sovitettuina.

Tuulettaren kappaleet konsertissa:
1. Alku / Kohma
2. Ngam sang duan / Veela
3. Tuu kerää
4. Ei leijuta
5. Loimu
6. Melai doina
7. Mui kon nieborak
8. Suven ahava
9. Soua

Lähetyksen jälkimmäisellä puoliskolla soivat Pekko Käpin laulut. Käppi oli koonnut Kaustiselle teemakonsertin, joka pureutui Suomen sisällissodan arpikudoksiin. Mukana oli sekä koeteltuja Käppi-numeroita että kokonaan tätä projektia varten laadittuja lauluja. Käppi haltioitui laulun ja jouhikon karhealla ilmaisulla, ja vieraakseen lavalle hän sai Eero Turkan, joka soitti bulgarialaista kielisoitinta gadulkaa. Sitä pidetään jouhikon sukulaisena. Käpin konsertti taltiotiin Iholla-salista 10.7.

Pekko Käpin kappaleet konsertissa:
1. Ruusu
2. Veljensurmaaja
3. Oi veljet
4. Jussi-setä
5. Jämsä
6. Pidä tuli yllä lampussasi
7. Kirje

Lähetykset

  • ma 27.8.2018 20.00 • Yle Radio 1

Klipit

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä