Viimeinen keikka

Ohjelmasarja kertoo estraditaiteilijoista, jotka ovat menehtyneet kesken esityksensä

Viimeinen keikka -ohjelmasarja kertoo estraditaiteilijoista, jotka ovat menehtyneet kesken esityksensä. Toimittajana taikuri-mentalisti Pete Poskiparta.

Jaksot

 • Yhdysvaltalainen näyttelijä Brandon Lee menehtyi vuoden 1993 Crow-elokuvan kuvauksissa vain 28 vuotiaana. Kungfu-legenda Bruce Leen pojan kohtalon sinetöi reksvisiittana toimineen .44 magnum -pistoolin piippuun vahingossa unohtunut luoti. Huolimattomuus lopetti karmaisevalla tavalla nousevan näyttelijätähden uran, mutta kohtalo loi Brandon Leesta yhden 1990-luvun populaarikulttuurin legendoista.

  Mitä näyttelijä Aku Hirviniemi ja stuntman ja stunt-koordinaattori Reijo Reka Kontio ajattelevat elokuvien hurjista kohtauksista. Toimittajana Pete Poskiparta.

 • Taikuri ja kahlekuningas Genestan, eli kokonimeltään Royden Joseph Gilbert Raison De La Genestan kohtaloksi tuli hukkuminen maitotonkkaan. Miten niin voi tapahtua, sitä miettivät taikuri, tietokirjailija Markku Purho ja taikuri Joni Pakanen. Toimittajana on Pete Poskiparta.

 • Vaara on läsnä trapetsiesityksissä, sen koki surullisella tavalla 32 vuotias Dessi Espana, joka menehtyi pudottuaan maahan 22.5.2004.

  Sirkustaiteilija ja - tirehtööri Sanna Warsell ja sirkustaiteen tutkija, tietokirjailija Markku Aulanko pohtivat Pete Poskiparran kanssa vaaran viehätystä ja Dessin kuolemaa.

 • Suomalaisesta fakiirista ja tivolitaikurista Aleksander Cassosta eli Johannes Hyvärisestä on paljon tarinoita. Hänestä on sanottu, että hänellä oli erikoisen notkeat sormet ja kädet sekä taipuisat ranteet ja pohjoiskarjalaisena verenperintönä luonnonväärät leuat. Aleksander Cassoa muistelevat taikuri, tietokirjailija Markku Purho ja Pete Poskiparta

 • Madame De Linskyn oli tarkoitus ottaa miehensä ampuma luoti kiinni esityksessä. Toisin kuitenkin kävi. Traagisesta onnettomuudesta ja äärimmäisen vaarallisesta tempusta keskustelevat
  taikurit Markku Purho ja Joni Pakanen yhdessä Pete Poskiparran kanssa.

 • Helbert Buckingham Khaury eli muusikko Tiny Tim hurmasi omalaatuisella äänellään ja ukulelen soitollaan 60-luvulla. Hän oli äärimmäisen suosittu 60-luvulla, mutta nyt häntä ei moni muista. Tiny Timin elämää ja kuolemaa pohtii Pete Poskiparran kanssa mentalisti Jose Ahonen ja kardiologian erikoislääkäri Esa Joutsiniemi.

 • Taitohyppääjänä ja stuntmanina toimineen Roy Fransenin kohtaloksi koitui temppu, jossa hän viitta tulessa hyppäsi pieneen vesialtaaseen. Kohtalokkaasta sukelluksesta Pete Poskiparran kanssa puhuvat sirkustaiteilija ja -tirehtööri Sanna Warsell, sekä tietokirjailija ja tutkija Markku Aulanko.

 • Menestyneen amerikkalaisen Pantera -yhtyeen kitaristina tutuksi tullut "Dimebag" Darrell Lance Abbott soitti viimeisen keikkansa joulukuun 8. päivä vuonna 2004. Pantera oli lopettanut vuotta aiemmin ja Dimebag Darrel esiintyi tuona iltana Damageplan-yhtyeensä kanssa Yhdysvaltain Columbuksessa. Koko keikkaa Dimebag ei ehtinyt soittaa, sillä hän menehtyi kesken konsertin, kun Panteran hajoamiseen pettynyt fani nousi lavalle ja ampui kitaristin hengiltä.

  Tästä kohtalosta Pete Poskiparran kanssa keskustelevat muusikko Jape Ylinikka ja toimittaja Klaus Flaming.

 • Karl Wallenda, perinteinen sirkustaiteilija ja maailmankuulu nuorallakävelijä. Wallenda sanoi elävänsä vain, kun oli vaijerin päällä yläilmassa. Aikansa hurjapää Wallenda kuoli 73-vuotiaana, pudottuaan kahden tornin väliin pingotetulta nuoralta. Hän esiintyi ilman turvaverkkoa sekä turvavaijeria. Mikä sai iäkkään nuoralla taiteilijan ottamaan tällaisen riskin?
  Haastateltavina sirkustaiteilija Salla Hakanpää sekä sirkusalan tutkija ja tietokirjailija Markku Aulanko. Toimittajana taikuri-mentalisti Pete Poskiparta.

 • Joe Burrus halusi nostaa uraansa ja tulla kuuluisaksi kahlekuninkaaksi.
  32- vuotias Burrus antoi haudata itsensä elävältä Fresnon huvipuistossa, Kaliforniassa vuonna 1990. Burrus menehtyi arkun ja maa-aineksen romahdettua hänen päälleen. Miksi Joe Burrus ryhtyi tähän temppuun ilman pleksiarkkunsa lujuuslaskelmaa? Miten vanhemmuus ja ikä vaikuttavat kahlekuninkaiden riskien ottamiseen?
  Haastateltavina fakiiri- kahlekuningas Jari Tapanainen sekä mentalisti Noora Karma.
  Toimittajana taikuri-mentalisti Pete Poskiparta.

 • Chung Ling Soo eli William Ellsworth Robinson oli skotlantilais–amerikkalainen taikuri, joka saavutti maailmanmaineen kiinalaisella esityksellään. Hän kuoli dramaattisesti vuonna 1918 Lontoossa.
  Chung Ling Soon piti vangita häntä kohti ammuttu luoti, mutta temppu epäonnistui. Robinson kuoli sairaalassa seuraavana päivänä.
  Tätä samaa riskialtista temppua oli esittänyt useampi taikuri ennen Chung Ling Soota. Osa heistä menehtyi. Robinson tiesi tämän ja silti otti tempun ohjelmistoonsa. Kannattaako näin vaarallista ohjelmanumeroa kenenkään taikurin tehdä? Asiasta keskustelemassa taikuri Pete Purho ja tietokirjailija Heikki Nevala
  Toimittajana taikuri-mentalisti Pete Poskiparta.

 • Sarah Guyard-Guillot syntyi Pariisissa, Ranskassa ja aloitti sirkusuransa jo lapsuudessa. Hän valmistui Annie Fratellini Art & Circus Academysta ja työskenteli ilma-akrobaattina 22 vuotta.
  Maailmankuulun Cirque du Soleilin sirkustaiteilija Sarah "Sassoon" Guyard-Guillot, 31, menehtyi kesäkuun lopussa 2013 kesken KA-esityksen Las Vegasissa. Silminnäkijöiden mukaan sirkustaiteilijan nostovaijeri katkesi ja hän putosi maahan. Miksi näin tapahtui ja miten Cirque du Soleil hoiti tämän kamalan tilanteen? Haastateltavina sirkustaiteilija Salla Hakanpää sekä sirkusalan tutkija ja tietokirjailija Markku Aulanko.
  Toimittajana taikuri-mentalisti Pete Poskiparta.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä