Urheiluhullut

Entäs nyt, Urheiluliitto? Suomen yleisurheilussa on tehtävä isoja muutoksia

 • 41 min
 • toistaiseksi

Suomen saldo Berliinistä, nolla mitalia, on kaikkien aikojen heikoin tulos EM-kisoissa. Urheiluliitto on kovan kritiikin kohteena. Urheilijat eivät koe saavansa riittävästi tukea, mutta eivät uskalla puhua avoimesti epäkohdista. Lajilegendatkin vaativat kulisseissa isoja muutoksia liiton hajanaiseen toimintaan. Mitä Suomen yleisurheilussa pitäisi tapahtua, jotta suunta muuttuisi? Aiheesta keskustelevat kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Ääneen pääsee myös valmennusjohtaja Jorma Kemppainen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Pakinasta vastaa kirjailija Minna Lindgren.

Lähetykset

 • ma 13.8.2018 18.05 • Yle Radio Suomi Mikkeli

Jaksot

 • Boheemiutta ja erilaisuutta, sitä suomalainen urheilu kaipaisi lisää. Miksi silti kangistumme vanhoihin kaavoihin? Aiheesta keskustelevat uintivalmentaja Marko Malvela ja Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Huippu-urheilussa valmentaja jää usein yksin. Myös urheilija saattaa kokea yksinäisyyttä. Aiheesta keskustelevat Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Puutteelliset olosuhteet estävät pikaluistelun kehittymisen Suomessa. Mitä kaikkea pitäisi tehdä, että laji saataisiin uuteen nousuun? Aiheesta keskustelevat moninkertainen arvokisamitalisti, uransa jo lopettanut Pekka Koskela ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Miksi urheiluun eivät päde muun yhteiskunnan säännöt? Miksi urheilun vaietuista ongelmista ei ole uskallettu puhua? Keskustelemassa tutkija Kati Lehtonen ja valmentajalegenda Alpo Suhonen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Moni yksilöurheilija joutuu Suomessa tulemaan toimeen ilman riittävää valmennusta. Mitä tilanteelle pitäisi tehdä? Aiheesta keskustelevat kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja urheiluvaikuttaja, manageri Harri Halme. Kekustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Olympiastadionin suurremontin kustannukset saattavat nousta jopa 350 miljoonaan euroon. Mitä kaikkea sillä rahalla saadaan? Tarvitaanko Helsinkiin sen lisäksi vielä uusi, moderni stadion? Aiheesta keskustelevat Arto Bryggare ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Agentti, henkinen valmentaja, fysiikkavalmentaja, seura- ja maajoukkuevalmentajat ja niin edelleen.
  Huipulle tähtäävän nuoren urheilijan ympärillä pyörii valtava määrä ihmisiä. Mitä kaikkea nuori todellisesti tarvitsee?

  Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ja jalkapallovalmentaja Erkko Meri ovat Jussi Paasin isännöimän ohjelman vieraina.

 • Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus on monella tavalla erityislaatuinen tapahtuma. Nuoret miehet ovat ammattilaisuuden kynnyksellä, maajoukkueputken päätepisteessä. Into, ilo ja ryöppyävä tunne ovat joka hetki läsnä.

  Nuorten MM-kisojen kauneudesta keskustelevat Tshekin Trinecissä valmentaja, asiantuntija Tuomas Tuokkola ja Yle Urheilun toimittaja-tuottaja Sami Laine. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Mikä oli vuoden 2019 urheiluteko? Kuka oli esikuvallisin urheilija? Mikä oli sykähdyttävin hetki?

  Ja vuoden urheilija on...

  Raadissa HBL:n urheilutoimituksen esimies Filip Saxén ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

  Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Kun Jani Sievinen ui, suomalaisilla oli aina lupa odottaa menestystä. Nyt Suomen uinti on kaukana lajin kulta-ajan saavutuksista. Miksi? Vastauksia tarjoavat Jani Sievinen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lidgrenin pakina.

 • Päähän kohdistuneet taklaukset ovat jääkiekon suurin ongelma. Pitäisikö sääntöjä muuttaa ja taklaaminen kieltää kokonaan? Voiko jääkiekosta tehdä täysin turvallista? Aiheesta keskustelevat Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen ja Ilta-Sanomien jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Erilaisuuden ymmärtäminen on avain menestykseen. Urheilussa tämä ymmärretään jo laajasti. Suomessa tuorein esimerkki on Huuhkajat. Aiheesta keskustelevat valmentajalegenda Alpo Suhonen ja Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä