Kivisiä kertomuksia

Torstaisin klo 17.10, Yle Radio 1

Tervetuloa mukaan kulttuuri- ja luontoretkelle. Kivi on mukana kaiken elollisen ytimessä, maailman synnystä alkaen. Suomenkin vankalla maaperällä on ollut rauhaton nuoruus. Sarjassa kohdataan monenlaisia kivistä kiinnostuneita ihmisiä harrastuksen, taiteen, kulttuurin ja luonnontieteen osa-alueilta. Sarjan toimittaa Tiina Harpf.

Jaksot

  • Kivikaupunki on monen koti, mutta arvostammeko tarpeeksi sen kiviä ja kallioita?
    Pääkaupunkiseudulla on jännittävä geologinen historia ja nykypäivä. Näkökulmia aiheeseen kertovat tohtorikoulutettava Sanni Turunen, taidemaalari Iiris Hälli, tutkimuspäällikkö Juhana Lahti, kiviharrastaja Hanna Helavuori sekä yli-intendentti Arto Luttinen. Sarjan toimittaa Tiina Harpf. Tuottaja on Sari Siekkinen.

    Kuva: Tiina Harpf

  • Kiveen liittyy paljon sananlaskuja ja sanontoja. Kivi on vaikuttanut myös paikannimiin. Haastateltavana ovat luokanopettaja Soili Hyvärinen, nimistöasiantuntija Helinä Uusitalo, erityisasiantuntija Sirkka Paikkala ja arkistotutkija Juha Nirkko. Sarjan toimittaa Tiina Harpf. Tuottaja on Sari Siekkinen.

  • Kivi on mukana kaiken elollisen ytimessä, maailman synnystä alkaen. Kivisiä kertomuksia -sarjassa kohdataan monenlaisia kivistä kiinnostuneita ihmisiä harrastuksen, taiteen, kulttuurin ja luonnontieteen osa-alueilta. Sarjan ensimmäisessä osassa kysytään miksi kivi kiehtoo. Haastateltavina ovat kiviharrastajat Maija-Leena Elemo, Hanna Helavuori, Juuli Huttu-Hiltunen, Petri Kittilä ja Tuulikki Storgård. Sarjaa toimittaa Tiina Harpf. Tuottajana Sari Siekkinen.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä