Urheiluhullut

Suomalaiset huippu-urheilijat eivät halua olla mielipidevaikuttajia - mikä tukkii urheilijoiden suut?

 • 39 min
 • toistaiseksi

Vain harva suomalaisurheilija haluaa – tai uskaltaa – ottaa kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Miksi? Aihetta lähestyvät monesta näkökulmasta jääkiekkoilija Teemu Ramstedt ja koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Urheiluhulluissa kuulet myös kirjailija Minna Lindgrenin pakinan.

Lähetykset

 • ma 27.8.2018 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Onko Vuoden Urheilijan valitsemisessa mitään järkeä? Ja mikä on Urheilugaalan tarkoitus? Aiheesta keskustelevat Venla-ja Jussi-palkittu kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard sekä Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Keskustelua värittää kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Suomalaisia on patisteltu liikkumaan vuosikymmenet pitkälti samanlaisilla mielikuvilla. Miltä liikuntavalituksen pitäisi näyttää tai kuulostaa vuonna 2019? Voisiko liikuntapommia purkaa nykyaikaisemmalla kampanjoinnilla? Aiheesta keskustelevat tutkija Maria Rantala, Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ja toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Jokainen urheilija joutuu kohtaamaan häviön ja epäonnistumisen tuomat tunteet. Miten urheilija käsittelee pettymyksen? Pitääkö häviämistä vihata enemmän kuin rakastaa voittamista? Aiheesta keskustelevat Suomen kaikkien aikojen menestynein lentopalloilija Riikka Lehtonen ja jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Keskustelua johdattaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Osa urheilijoista löytää uuden paikkansa yhteiskunnassa nopeasti, mutta monille uran loppuminen tarkoittaa putoamista tyhjän päälle. Jotkut ajautuvat elämässä pahasti sivuraiteelle. Saavatko huippu-urheilijat riittävästi tukea uran jälkeen? Aiheesta keskustelevat suunnistuksen yhdeksänkertainen maailmanmestari Minna Kauppi ja ex-huippuhiihtäjä, tutkija Kati Lehtonen. Keskustelua johdattaa toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Salibandyn kasvusta ja lajin tulevaisuudesta – sekä pelin että bisneksen näkökulmasta – keskustelevat Tampereen yliopiston filosofian yliopistonlehtori ja dosentti, entinen salibandyvalmentaja, Jani Hakkarainen ja Salibandyliiton puheenjohtaja Risto Kauppinen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Hiihtoväen keskuudessa ilmastonmuutos puhuttaa ja huolestuttaa. Hiihtäjät ja hiihto-olosuhteet ovat monin paikoin todella kaukana toisistaan. Hiihto on muuttunut lähiliikunnasta suorituspaikkaurheiluksi. Aiheesta keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja hiihtovalmentaja, toimittaja Axa Sorjanen. Ohjelman juontaa Jussi Paasi.

 • Pyhittääkö tulos keinot? Mitä kaikkea voi perustella sillä, että huippu-urheilu on armotonta ja raakaa? Aiheesta keskustelevat Olarin Voimistelijoiden päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen ja Urheiluhullut-ohjelman vakiovieras, Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Formula 1:n tulevaisuudesta, uhkista ja mahdollisuuksista keskustelevat C Moren selostaja Niki Juusela sekä Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh. Keskustelua värittää kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Tietotaitoa on enemmän kun koskaan, mutta silti väärin harjoitteleminen on Suomessa arkipäivää. Miksi? Aiheesta keskustelevat jääkiekkovalmentaja ja -asiantuntija Ismo Lehkonen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Urheiluhulluissa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Tytöt ja naiset niittävät nyt menestystä lajeissa, joista ei aiemmin ole Suomessa totuttu odottamaan sankaritekoja. Minkälaisia vaikutuksia tyttöjen ja naisten urheilusaavutuksilla on tasa-arvon näkökulmasta? Lähteekö naisten urheilun arvostus nousuun menestyksen siivittämänä? Aiheesta keskustelevat Marianne Miettinen ja Linda Ruutu. Pakinasta vastaa kirjailija Minna Lindgren. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Miltä tuntuu olla ammatissa, jonka jatkuminen on koko ajan hiuskarvan varassa? Ura voi olla ohi silmänräpäyksessä. Aiheesta keskustelevat snookertähti Robin Hull ja lumilautailun pioneeri Eero Ettala. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Hiljaisesta jalkapalloprofessorista Markku Kanervasta on tullut pikavauhdilla Super-Markku. Ikuiseksi lupaukseksi monta kertaa tuomittu Teemu Pukki tekee nyt maalin jokaisessa maaottelussa. Mitä orastavan futisbuumin taustalta löytyy? Minkälaisia vaikutuksia Huuhkajien loistavalla syksyllä on laajemmin? Urheiluhulluissa keskustelevat Palloliiton tuleva huippujalkapallojohtaja Juho Rantala ja poikien maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä