Työtäpäivää

Parivaljakko loi pohjoisen luonnosta ammentavan luksusihonhoitomerkin

 • 32 min
 • toistaiseksi

Punainen hirsimökki järven rannalla lappilaisessa vaaramaisemassa on ekologisen Inari-ihonhoitosarjan Suomen osoite. Yrityksen toinen osoite on Münchenissä. Sirkku Hahn ja Nina Stenberg hyödyntävät luonnonkosmetiikka-alan verkostojaan Etelä-Saksassa, voiteet valmistetaan Etelä-Suomessa, mutta niin ihonhoitosarjan inspiraatio kuin raaka-aineetkin - pakuri, hilla, mustikka ja mänty - kasvavat Pohjois-Suomessa. Päivi Leino lähti uutuusbrändin juurille.

Lähetykset

 • la 1.9.2018 12.08 • Yle Radio Suomi Pohjanmaa

Jaksot

 • Vaikka työelämä oli vienyt sekä Juuson että Oton jo mennessään, hetki eräissä bänditreeneissä sai Lindbergin veljekset aloittamaan alusta. Ensin soitinrakennuskoulun penkille, sitten firma pystyyn, jotta pääsee kokemaan sen hetken, kun kitara on lopulta valmis ja päästää ensimmäisen äänensä - silloin se herää eloon. Asgard Guitars -merkin soitinten syntysijoille suuntaa Päivi Leino.

 • Tuliko käytyä lomareissulla Kroatiassa tai Espanjassa? Tai kotikaupungin kirjastossa tai taksissa? Tai ihan missä tahansa? Luteet ovat yleistyneet ihmisten ja tavaroiden liikkumisen tahtiin. Onneksi apuun rientää aina yhtä innokkaasti työhönsä suhtautuva koirakolmikko Kessu, Sombro ja Luti ynnä pomonsa Niina Lehti. Päivi Leino on tehnyt treffit lutikkakoirien treeneihin, paikalla myös yhteistyökumppanin edustaja Pasi Partanen. Työkeikalle päästään myös mukaan.

 • Häät ovat muotia. Niihin panostetaan ja yksityiskohtia viilaillaan ennennäkemättömällä tarkkuudella. Mielellään saisi olla olla jotain unohtumatonta, ainutkertaista...odotukset kasvavat ja samalla ammattiavun kysyntä. Hääsuunnittelijakolmikko Hannele Halmeella, Jenni Kinnarilla ja Anu Salmisella on takana kiireinen kesä. Päivi Leino pidättelee heitä juttusilla hetken aikaa.

 • Punainen hirsimökki järven rannalla lappilaisessa vaaramaisemassa on ekologisen Inari-ihonhoitosarjan Suomen osoite. Yrityksen toinen osoite on Münchenissä. Sirkku Hahn ja Nina Stenberg hyödyntävät luonnonkosmetiikka-alan verkostojaan Etelä-Saksassa, voiteet valmistetaan Etelä-Suomessa, mutta niin ihonhoitosarjan inspiraatio kuin raaka-aineetkin - pakuri, hilla, mustikka ja mänty - kasvavat Pohjois-Suomessa. Päivi Leino lähti uutuusbrändin juurille.

 • Ihmisten pitää syödä ja se ruoka tulee maatiloilta. Mutta eläinten olot mietityttävät ja tehotuotanto on melkein kirosana. Uusia ratkaisuja ruuantuotantoon etsii esimerkiksi Ruokaosakeyhtiö Maakunto, joka on valmis neuvomaan muitakin. Somerolla Päivi Leinon juttukavereina ovat sen toimitusjohtaja Tiina Widman, osakkeenomistaja Jani Rikkinen ja isäntä Mikko Välttilä.

 • Sitten kun käsityöläinen on tyytyväinen työnsä jälkeen, on aika siirtyä eläkkeelle, sanoo aseseppä Jukka Lääti. Ankara on hänen asenteensa omaa työtään kohtaan muutenkin: hänen verstaallaan ei esimerkiksi ole edes kahvinkeitintä, saati juoksevaa vettä. Päivi Leino lähti etsimään asepajaa, joka ei neonkylteillä sijaintiaan mainosta.

 • Turvapaikahakijoille polkaistu kerho kylvi siemenen yritykselle, joka voi tarjota töitä vaikeasti työllistyville. Jalla Board toimii entisessä veistoluokassa Oulussa ja tuloksena syntyy rullalautoja. Päivi Leinon juttusilla Arttu Tavia, Mika Ylilehto ja Saman.

 • Antonio Banderas, Kevin Costner, Brian De Palma, Jeffrey Wright muun muassa ovat Tapio Liukkosen työkavereita. Kai niin voi sanoa, jos he tekevät yhteisiä elokuvia? Kukin hoitaa projektissa osuutensa, ja Tapion osuus ovat erilaiset studiossa tehtävät äänet. Esim. toisinaan moottorisahamurhaajan mellastaessa valkokankaalla Tapio joutuu pilkkomaan kuollutta possua. Mutta jossain kulkee myös foley artistin raja. Tapio Liukkosen juttusilla käy Päivi Leino.

 • Keppihevosinnostus puraisi Juliaa niin lujasti, että hän tempaisi äitinsäkin mukaan bisnekseen. Nyt yritys nimeltä Taikakeppari on vallannut jo entisen elokuvahuoneen ja osan olohuonetta Julian kotona Lepaalla Kanta-Hämeessä. Taikakeppari-yrittäjä on vielä alaikäinen ja oppia on yrittäjyydestä on tullut molemmille. Julian ja Virvan tapaa Päivi Leino.

 • Mopopoikien keulimisharjoituksista kaupan parkkipaikalla aikoinaan se alkoi. Nyt Stunt Freaks Teamin moottoripyörätemppuja seuraa verkossa ja somessa neljännesmiljoona fania. Vaikka yleisö on ympäri maailmaa, SFT:n kotipesä on metallifirman kyljessä Petäjävedellä Keski-Suomessa. Päivi Leino lähti kyläilemään.

 • Surffitytöistä suunnannäyttäjiksi nousseet Salla ja Hanna ovat yhdessä Halla Halla - merkki, joka trenditietoiselle kertoo heti olennaiset. Sen, että merkin ekologinen rantamuoti syntyy merestä haalitusta muoviroskasta tehdystä kankaasta. Ja sen, että uuden malliston vaatekappaleita pitää jonottaa. Miten menestystarina on kulkenut tähän asti? Päivi Leino lähti kyselemään.

 • Lähiruoka on tuttu trendi mutta Erja Räty ja Hannu Salminen löytävät raaka-ainetta kenkiin vaikka lähikoivikosta. Edes Talla-tehtaan tulipalo ei heitä lannistanut, vaan koneet kunnostettiin ja puukenkiä syntyy jälleen perinteitä kunnioittaen Myrskylässä, jonne lähti Päivi Leino.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä