Urheiluhullut

Kilpapelaamisen suosio kasvaa hurjaa vauhtia - mitä se tarkoittaa perinteisen urheilun näkökulmasta?

 • 35 min
 • toistaiseksi

Kilpapelaamisen suosio kasvaa räjähdysmäisesti. Huippupelaajien palkintosummat mitataan jo miljoonissa, kuten myös lajin katsojamäärät. Mihin kilpapelaamisen suosio perustuu? Ja miten sen hurja kasvuvauhti vaikuttaa urheiluun, niin sanottuihin perinteisiin urheilulajeihin? Aiheesta keskustelevat kilpapelaamisen pioneeri Joona "natu" Leppänen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Lähetykset

 • ma 3.9.2018 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Formula 1:n tulevaisuudesta, uhkista ja mahdollisuuksista keskustelevat C Moren selostaja Niki Juusela sekä Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh. Keskustelua värittää kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Tietotaitoa on enemmän kun koskaan, mutta silti väärin harjoitteleminen on Suomessa arkipäivää. Miksi? Aiheesta keskustelevat jääkiekkovalmentaja ja -asiantuntija Ismo Lehkonen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Urheiluhulluissa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Tytöt ja naiset niittävät nyt menestystä lajeissa, joista ei aiemmin ole Suomessa totuttu odottamaan sankaritekoja. Minkälaisia vaikutuksia tyttöjen ja naisten urheilusaavutuksilla on tasa-arvon näkökulmasta? Lähteekö naisten urheilun arvostus nousuun menestyksen siivittämänä? Aiheesta keskustelevat Marianne Miettinen ja Linda Ruutu. Pakinasta vastaa kirjailija Minna Lindgren. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Miltä tuntuu olla ammatissa, jonka jatkuminen on koko ajan hiuskarvan varassa? Ura voi olla ohi silmänräpäyksessä. Aiheesta keskustelevat snookertähti Robin Hull ja lumilautailun pioneeri Eero Ettala. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Hiljaisesta jalkapalloprofessorista Markku Kanervasta on tullut pikavauhdilla Super-Markku. Ikuiseksi lupaukseksi monta kertaa tuomittu Teemu Pukki tekee nyt maalin jokaisessa maaottelussa. Mitä orastavan futisbuumin taustalta löytyy? Minkälaisia vaikutuksia Huuhkajien loistavalla syksyllä on laajemmin? Urheiluhulluissa keskustelevat Palloliiton tuleva huippujalkapallojohtaja Juho Rantala ja poikien maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Puhutaanko Suomessa huippu-urheilun raa’asta maailmasta liian vähän? Ymmärtääkö urheilua seuraava yleisö, kuinka armottoman kovaa peliä urheilijat joutuvat pelaamaan päästäkseen huipulle? Aiheesta keskustelevat Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Puhelimitse ohjelmassa on mukana New Yorkissa asuva Kiira Korpi. Keskustelua siivittää kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Epäilyt jääkiekkoilijoiden kokaiinin käytöstä nousivat puheenaiheeksi Suomessa. Onko kyse yksittäistapauksista vai laajemmista ongelmista? Aiheesta keskustelevat koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ja IS:n urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Urheiluseuran johtamisessa menevät usein puurot ja vellit sekaisin. Onko urheiluseuran tai -organisaation menestyksekäs johtaminen Suomessa lähes mahdoton tehtävä? Kuinka siinä voisi onnistua? Aiheesta keskustelevat valmentaja Marianne Miettinen ja Palloliiton uusi kehityspäällikkö Veli-Matti Yli-Rinne. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Minkälaista on pesäpallon arki pelaajan näkökulmasta, ja miltä lajin tulevaisuus näyttää? Kansallispelin tilaa ruotivat Jyväskylän Kirittärien Emma Sallinen ja Imatran Pallo-Veikkojen Sami Partanen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Jääkiekon SM-liiga on Suomen urheilusarjojen ylivoimainen ykkönen, eikä sen suosiota uhkaa mikään muu sarja. Mutta jos vertaa Ruotsin jääkiekon pääsarjaan, huomaa SM-liigan jääneen jo kauas urheilullisesti ja taloudellisesti. SM-liigan nykytilasta ja merkityksestä suomalaisen jääkiekon tulevaisuudelle keskustelevat liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi ja valmentajalegenda Alpo Suhonen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Kilpapelaamisen suosio kasvaa räjähdysmäisesti. Huippupelaajien palkintosummat mitataan jo miljoonissa, kuten myös lajin katsojamäärät. Mihin kilpapelaamisen suosio perustuu? Ja miten sen hurja kasvuvauhti vaikuttaa urheiluun, niin sanottuihin perinteisiin urheilulajeihin? Aiheesta keskustelevat kilpapelaamisen pioneeri Joona "natu" Leppänen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Vain harva suomalaisurheilija haluaa – tai uskaltaa – ottaa kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Miksi? Aihetta lähestyvät monesta näkökulmasta jääkiekkoilija Teemu Ramstedt ja koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Urheiluhulluissa kuulet myös kirjailija Minna Lindgrenin pakinan.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä