Tunteiden tiistai

ti 4.9.2018

 • 48 min
 • 9 pv

Kahlitseeko häpeän pelko sinua? Pelkäätkö että et ole tarpeeksi hyvä? Onko häpeän tunne peräti kansallistunne meille suomalaisille? Keskustelemassa teatteri-ilmaisun ohjaaja Jenni Hoppi ja laulupedagogi Iris Seesjärvi. Jenni Hoppi kiertää esiintymässä yhden naisen Hävettää! -komediansa kanssa. Iris Seesjärvi kirjoittaa Häpeästä hiljaiset -blogia ja luonnostelee kirjaa laulullisesta häpeästä. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen. WhatsApp -viesti studioon 0444 210 895.

Lähetykset

 • ti 4.9.2018 18.02 • Yle Radio Suomi Kokkola

Jaksot

 • Pariutuminen on herkkä asia. Miltä tuntuu rakentaa parisuhdetta tv-kameroiden loisteessa? Kun kamerat sammuvat, muuttuuko suhde?

  Keskustelemassa ovat Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu pari Tiina ja Samuel Svahnström sekä Bachelor Suomi -ohjelman finalisti Kaisa Koivuniemi.

  Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Miltä tuntuu kun oma yritys tekee konkurssin? Entä millaiset ovat tuntemukset, kun postilaatikkoon kolahtaa romaanin hylkäyskirje kustantamolta? Tunteiden tiistai pohtii menestysyhteiskunnan turbulenssia - syitä ja seurauksia.

  Keskustelemassa ovat konkurssin kokenut yrittäjä Vili Santala ja esikoiskirjailija Sisko Savonlahti.

  Juontajina ovat Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Mitkä asiat vaikuttavat tekemiimme päätöksiin, millaiset seikat vaikuttavat valintoihimme ja onko mahdollista jättää kokonaan valitsematta?

  Kuinka voisi saada arjesta sujuvampaa tekemällä mahdollisimman vähän ja miten liika suunnitelu pilaa kaiken?

  Keskusteluun osallistuu myös Lyhyt matka perille ja Iso ajatus -kirjat kirjoittanut Kati Reijonen.

  Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

 • Pelkäätkö, että et ole tarpeeksi hyvä?

  Häpeästä keskustelevat teatteri-ilmaisun ohjaaja Jenni Hoppi ja laulupedagogi Iris Seesjärvi.
  Jenni Hoppi kiertää esiintymässä yhden naisen Hävettää!- komediansa kanssa.
  Iris Seesjärvi kirjoittaa Häpeästä hiljaiset -blogia ja luonnostelee kirjaa laulullisesta häpeästä.

  Mukana myös kuuntelijoiden kertomuksia häpeästä.

  Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Kahlitseeko häpeän pelko sinua? Pelkäätkö että et ole tarpeeksi hyvä? Onko häpeän tunne peräti kansallistunne meille suomalaisille? Keskustelemassa teatteri-ilmaisun ohjaaja Jenni Hoppi ja laulupedagogi Iris Seesjärvi. Jenni Hoppi kiertää esiintymässä yhden naisen Hävettää! -komediansa kanssa. Iris Seesjärvi kirjoittaa Häpeästä hiljaiset -blogia ja luonnostelee kirjaa laulullisesta häpeästä. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen. WhatsApp -viesti studioon 0444 210 895.

 • Kesälomakausi on alkanut ja on aika suunnitella, minkälaisia kirjoja lomalle mukaan pakkaa. Vaatiiko kesäloma erilaista luettavaa kuin mitä talvella luemme? Kuuntelijat lähettivät omia lukuvinkkejään. Vieraana oli vauhdikkaista ja humoristisista chick lit -kirjoistaan tunnettu kirjailija Laura Paloheimo. Kirjastovirkailija Henriika Tulivirran tavoitteena on lukea 365 kirjaa vuoden aikana. Soitimme Henriikalle ja tiedustelimme, montako kirjaa on luettuna. Juontajana Markus Turunen.

 • Häähumua lähetyksessä, kun studiovieraina ovat kesällä avioituva morsiuspari Jasmin Salminen ja Matti Airola sekä morsian Veera Hahtala.

  Mistä lähti pariskunnan yhteinen taival? Oliko rakkautta ensi silmäyksellä vai pikkuhiljaa kasvava tunne? Millaisia odotuksia ja pelkoja tulevaisuuden suhteen?

  Juontajana Paula Jokimies.

 • Sana "tantra” herättää voimakkaita mielikuvia. Oudot rituaalit, seksi ja orgasmi liitetään usein tantraan. Mutta onko mielikuva liian kapea, voiko tantralla tavoitella hyvää oloa myös korvien väliin? Oppaina perinteisen tantran maailmaan toimivat joogaopettajat Miska Käppi ja Laura Foon. Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

  Miska Käppi vertaa tantraa sipulin kuorimiseen.
  - Olemme tulleet maailmaan autuaina, hyvinvoivina olentoina, mutta vuosien saatossa keräämme päällemme rooleja ja maskeja, sipulin kuorina. Tantrassa kuorimme sipulista kuoret ja alta löytyy aito, alkuperäinen sinä.

  Tantra on filosofia ja jooga käytäntö selittää Miska Käppi käytännönläheisesti.
  - Tantraa voisi kuvailla tieteilijäksi ja joogit ovat insinöörejä, jotka tekevät jotain.

  Tantra on syventänyt kokemusta ja yhteyttä omaan elämään, ei niinkään muuttanut ulkoisia normeja luonnehtii Laura Foon.
  - Muistan hyvin kun ensimmäisen kerran huomasin, että lopetin tilanteen, hetken ja kehoni kontrolloinnin. Pikkuhiljaa tästä tantrisesta kokemuksesta on tullut oleellinen osa joogaharrastustani.

 • Näemme unia kolmasosan yöstä ja unet ovat tärkeitä erityisesti uuden oppimisessa. Omien unien miettiminen voi myös parantaa ihmisen itseymmärrystä.

  Tiede etenee koko ajan ja ihmisten aivoistakin tiedetään jo vaikka mitä. Miksi unennäkö on edelleen pysynyt niin suurena mysteerinä? Pitääkö unia ymmärtää, onko niillä meille viesti? Keskustelemassa selkouniohjaaja Olli Erjanti ja uniohjaaja Kirsi Virkkunen. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Oletko jo juonut oman osuutesi maailman viinoista ja ehkä samalla vähän muidenkin osuuksia?

  Studiovieraina alkoholismistaan kirjoittanut Kalle Lähde ja vaimonsa Kati sekä päihdeterapeutti Jussi Kinnunen.

  Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Nyt korvat hörölleen, nuorisolla on asiaa! Aikuiset ovat tällä kertaa kuunteluoppilaina, kun #uutisluokka 'laiset kertovat mielipiteitään maailman menosta. Keskustelemassa Vilppu Rantanen, Olivia Indrén ja Eveliina Timonen Helsingin Kallion lukiosta. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Vapaaehtoinen antaa toiselle arvokkainta mitä hänellä on - aikaa. Miksi hän tekee niin? Mitä vapaaehtoistyö tuo mukanaan? Keskustelemassa Heidi Vekkeli (OLKA-potilastukipisteen vertaistukihenkilö), Johanna Kupsu (Hope ry) sekä kouluvaari Veijo Honkanen. Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

  Miksi aloitit vapaaehtoistyön?

  Heidi Vekkeli kertoo hakeutuneensa syövän alkuvaiheessa vertaistuen piiriin. Sieltä hän sai mielenrauhaa ja elämäniloa.
  - Minulle tuli sellainen olo, että haluan jakaa tätä samaa hyvää eteenpäin. Vuoden verran olin ryhmässä ja sen jälkeen kouluttauduin Rintasyöpäyhdistyksen kroonikkojen vertaistukiryhmän vetäjäksi.

  Johanna Kupsun ensimmäisen tyttären syntymä toimi lähtölaukauksena vapaaehtoistyölle.
  - Lapset ovat aina olleet minulle tärkeitä ja kaverien kanssa usein pohdimme, että jotain pitäisi vähäosaisten lasten hyväksi tehdä. Päätin, että nyt haluan jotain tehdä itsekin tilanteen helpottamiseksi. Onneksi perhe ja tukiverkosto mahdollistavat sen, että nyt pystyn osallistumaan Hopen toimintaan. Toimin siellä asiakastyössä; otan vastaan vaate- ja lelu-lahjoituksia sekä vastaanotan apua hakevia asiakkaita.

  Kouluvaari Veijo Honkasen houkutteli vapaaehtoistyöhön perhetuttu.
  - Tuttavamme, opettaja Vantaan Pähkinärinteen koulusta kysyi minua ja vaimoani mukaan toimintaan vuonna 2009. Toimin nykyään sekä kouluvaarina että lukuvaarina.
  Yhtenä päivänä viikossa olen kouluvaarina mukana luokan kaikessa toiminnassa. Lukuvaarin roolissa luen lapsen kanssa kaksistaan, yritän edesauttaa lapsen lukutaidon paranemista. Matematiikkaakin harjoittelemme mm. kertotaulua ja kymppipareja opiskelemme. Lukuvaarit ja -mummot ovat tarpeellinen lisä koulun henkilökunnalle ja lapsille.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä