Radio Suomi Kotka

Juha Vainion kadun remontti edistyy Kotkassa

 • 7 min
 • toistaiseksi

Kotkassa Juha Vainiontie on ollut remontissa keväästä lähtien. Kapeaa aallonmurtajaa levennetään ja paikalle tehdään myös uusi silta. Valmistuessaan syksyllä rantakadusta tulee näyttävä kohde ja lisäksi myös turvallinen liikkua. Kirsi Lönnbladin haastattelussa YIT Infra Oy:n vastaava työnjohtaja Jyrki Jussila.

Lähetykset

 • ke 1.8.2018 12.10 • Yle Areena

Jaksot

 • Kouvolan nuorisovaltuusto piti tammikuun alussa vuoden ensimmäisen kokouksen. Yksi esityslistan asioista oli koulupäivän alkamisaika. Eräs kouvolalaisnuori oli ehdottanut, että kello 8 kouluaamut kiellettäisiin ja nuorisovaltuusto päätti ottaa asian käsittelyyn.
  Maija Tuunila kysyi nuorisovaltuuston hallituksen puheenjohtaja Anssi Moilaselta millaisia kommentteja kokouksessa tuli ja mihin asioihin nuorisovaltuusto on Kouvolassa tarttunut.

 • Marko Ritolan Sydänmaa-bändi niitti mainetta ja keräsi faneja 90-luvun puolessa välissä. Bändin tunnetuimpia kappaleita olivat mm. "Poppikoneet soimaan", "Sielu on turpiinsa saanut" ja "Rakkautta ja riekaleita". Vuodet ovat vierineet, mutta musiikkia mies tekee edelleen. Hiljattain Ritola julkaisi jo kahdeksannen soololevynsä "Merta, hikeä ja kyyneleitä". Kotkalaislähtöisen muusikon tapaa Maija Tuunila.

 • Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviön ensimmäinen vuosi ei ole sujunut ongelmitta. Yhdeksän kuukautta kaupunginjohtajana toiminut Sirviö myöntää, että ennen koeajan loppumista käytiin vakavia keskusteluja johtamisesta ja johtamistyylistä. Joitakin on hiertänyt mm. organisaatiomuutos, jossa kaupunginvaltuuston- ja hallituksen puheenjohtajat jätettiin pois kaupungin johtoryhmästä. Moitteita on tullut myös passiivisuudesta. Sirviö julkaisi kaupungin verkkosivuilla blogikirjoituksen, jossa hän itse ruotii johtajuuttaan. Sirviön tapasi Kirsi Lönnblad.

 • Kymi Ring -moottoriurheilukeskuksen rakennustyöt työt ovat pysähdyksissä tammikuun ajan Iitissä. Kesällä ja syksyllä on rata-alueella tehty muun muassa turva-alueita ja noin 10 hehtaaria varikkokentää. Ratajohtaja Timo Pohjolan mukaan työt ovat aikataulussa. Toimittajana Kirsi Lönnblad.

 • Kotkalainen kirjailija Jari Järvelä oli ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi. Vaikka palkinto meni Olli Jaloselle, Järvelä ei ole pettynyt.
  Hän sanoo, että jo ehdokkaaksi pääseminen on niin vaikeaa, että on tosi iloinen siitä, että oli kuuden joukossa.
  Jari Järvelän kirja Kosken kahta puolta kertoo siitä miten hänen mummonsa kokivat kansalaissodan eri puolilla rintamalinjaa, toinen punaisten ja toinen valkoisten puolella.
  Jari Järvelä oli Maija Tuunilan aamuvieraana Radio Suomen Kymenlaakson aamussa ja kertoi millaisia ajatuksia kirjan kirjoittaminen hänessä herätti.
  Hän kertoi myös mitä hänellä on parhaillaan työn alla ja minkä vuoren hän aikoo tammikuussa valloittaa. Keväällähän hän kiipesi poikansa Havun kanssa Mount Everestille.

 • Pelle Miljoona Oy palaa keikkalavoille konserttikiertueen muodossa alkuperäisellä kokoonpanollaan eli Pelle Miljoona, Tumppi Varonen, Ari Taskinen, Andy McCoy ja Sami Yaffa. Täysin alkuperäisellä kokoonpanolla bändiä ei ole nähty yhdessä sitten vuoden 2011. Andy McCoy ja Sami Yaffa jättivät yhtyeen “Moottoritie on kuuma” (1980) -menestyslevyn jälkeen lähtiessään maailmanvalloitukseen Hanoi Rocksin kanssa. 40-vuotisjuhlakiertue starttaa Kouvolasta 14.11. ja päättyy vuoden vaihteen jälkeen Helsingin jäähalliin. Aleksi Taponen tavoitti Pelle Miljoonan ennen Kouvolan keikkaa.

 • Kotkan Titaanien kasvatti Rasmus Kupari pelaa tällä hetkellä Oulun Kärpissä. Hän on siellä lainassa Los Angeles Kingsiltä, joka varasi nuoren miehen kesällä NHL:n varaustilaisuudessa.
  Maija Tuunila ja Vesa Winberg saivat Radio Suomen Kymenlaakson aamuun vieraaksi Rasmuksen isän, Marko Kuparin. Hän kertoo miltä isän silmissä pojan jääkiekkouran eteneminen on näyttänyt, mitä Kingsin varaus ihan käytännössä merkitsee ja onpa puhetta myös ajasta, jolloin Marko itse pelasi jääkiekkoa.

 • Juuso Karikuusi aloitti Youtube-videoiden teon vuonna 2007. Silloin hän teki mummonsa kannettavalla tietokoneella animaatiovideoita ystäviensä iloksi.
  Nyt hän on yksi Suomen suosituimmista tubettajista - Herbalisti.
  Hän oli Maija Tuunilan aamuvieraana Radio Suomen Kymenlaakson aamussa ja kertoi työstään ja myös rakkaudesta synnyinkaupunkiinsa Kouvolaan.

 • Haminan Ampumaseuraa edustava Aleksi Leppä nousi otsikoihin syyskuun puolivälissä voittamalla Etelä-Koreassa kaksi maailmanmestaruutta 300 metrin vakiokiväärissä ja vapaakiväärin 3 x 40 laukauksen asentokilpailussa. Onnittelunsa maailmanmestarille laittoi myös presidentti Sauli Niinistö. Kisakalenteri on täynnä ja tavoite häämöttää Tokion Olympialaisissa. Toimittajana Kirsi Lönnblad.

 • Haminan Tervasaareen rakentuu tulevina vuosina vapaa-ajankeskus puistoineen, rantapromenadeineen ja venelaitureineen. Alueelle on kaavoitettu myös runsaasti asuinrakennuksia, päiväkoti, hotelli ja liikenrakentamista. Työt alueella on aloitettu Oolanninpuiston rakentamisella. Kirsi Lönnblad tapasi kaupunkikehitysjohtaja Matti Filpun.

 • Laura Huikko on imetystukiäiti, joka auttaa tuoreita äitejä Kotkassa kerran kuussa kokoontuvassa imetystukiryhmässä.
  Huikon mukaan hyvin harvalla äidillä imettäminen sujuu ilman mitään ongelmia, joten äitien kannustaminen, tukeminen ja opastaminen on hyvin tärkeää.
  Hänellä itsellään oli aikoinaan paljonkin ongelmia imetyksessä, joten hän tietää avun ja tuen merkityksen.
  Laura Huikko kertoo imetystukiryhmän toiminnasta, pehmotissikampanjasta sekä ongelmista mitä imettävillä äideillä voi olla.
  Häntä jututtavat Maija Tuunila ja Mirjam Tahkokorpi.

 • Miesten korisliiga käynnistyy sunnuntaina. Kymenlaaksolaisjoukkoeiden osalta startti on ensi keskiviikkona, jolloin vastakkain ovat KTP ja Kouvot. KTP:tä valmentaa ensimmäistä kauttaan Tomi Kaminen, joka otti pestin vastaan viime keväänä Ray Ailuksen jälkeen. Joukkoe on uudistunut reippaasti viime kaudesta. Nuorten pelaajien lisäksi kokoonpanossa on nyt neljä amerikkalaisvahvistusta, joista yksi on NBA:ssa muutaman ottelun viime kaudella pelannut Matt Williams jr:n. Toimittajana Kirsi Lönnblad.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

 • Iittiläset maatalousyrittäjät Pekka Mukula ja Mikko Hietalahti puivat viikonloppuna rypsisatonsa viimeiset erät. Alkukesästä kirpat söivät taimia, seuraavaksi kuoriaiset imivät kukista nesteet pois ja lopuksi kaalikoi söi puolet siemenistä. Sadosta tuli niin kehno , että Mukula ei aio kylvää rypsiä ensi keväänä ja Hietalahtikin pienentää viljelyalaansa. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kouvolan kulttuurilautakunta on ehdottanut museoverkkoselvityksen pohjalta yhdeksän Kouvolassa sijaitsevan museon lakkauttamista. Elimäen kotiseutuyhdistys on anonut kotiseutumuseolleen vuoden jatkoaikaa. Museonhoitaja Paula Heikkilä kertoi museon kiinnostaneen tänä kesänä matkailijoita. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kotkassa pelataan viikonloppuna rockfutiksen SM-mitaleista. Kyseessä on ei-niin-totinen tapahtuma, jossa jaetaan sarjapisteiden lisäksi myös tyylipisteitä. Kentällä kirmaa viikonloppuna useita rokkistaroja ja julkkiksia, muun muassa Kalle Ahola ja Paavo Arhinmäki nähdään kentällä.

  Tapahtuma avataan jo tänään perjantaina, kun vastakkain asettuvat viime vuoden divarisarjan voittaja Moskovan Laturi ja kotkalaisista rock-ihmisistä koottu dream team. Jaakko Mäntymaa tapasi kotkalaiset haastajat.

 • Satakunta koiranäyttelyä kiertänyt Risse ei saa näyttää kehässä liian siistiltä. Rodun ulkomuotokriteereihin kuuluu, että koira tulee olla pörheä. Seuraava koitos Rissellä on edessään Kouvolassa. Kirsi Partanen haastatteli näyttelyyn valmistautuvan koiran omistajaa Sirpa Ylätaloa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä