Östnyland på 20 minuter

10.08.18 Baltic Glory, jubileum på Postbacken och sniglar som lockbete

 • 18 min
 • 9 kk 28 pv

Den internationella fredsövningen Baltic Glory, i Kuggom, behövs, säger arrangören Pelle Sunvisson. Sommaren har varit livlig på Borgå camping på grund av det varma vädret. Turisterna uppger bland annat sniglar och vacker natur som skäl till Borgåbesök. Och på Postbacken firas 50 år av verksamhet med musik, teater och laxsoppa berättar Marit Björkbacka.

Mikael Kokkola är programvärd, Heini Rautoma är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef.

Lähetykset

 • pe 10.8.2018 12.05 • Yle Areena

Jaksot

 • I dagens podcast handlar det också om orienteringsklubben Trian, som satsar på jämlikhet och jämställdhet inom föreningsverksamheten.

  I programmet medverkar Rita Wickholm, Jihan Hegreched, Anne Johansson Padilla, Carmen Torralba, Jenni Bergman, Pia Aaltonen, Mikael Grannas, Tuula Heikkilä och Timo Laine.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Helena von Alfthan och Frida Frankenhaeuser är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast träffar vi också en företagare som tycker att det är synd att det inte längre går att ansöka om skärgårdsunderstöd av Borgå stad. Fredagskaffegänget funderar på plåtpoliser.

  I programmet medverkar Marika Ståhl-Railila, Klaus Suhonen, Christina Mickos, Mikaela Nylander, Irina Hoyer-Viitala och Martin Söderlund.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi också Gunnel Englund från Pellinge. Marthaförbundet har utsett henne till årets matkulturstipendiat.

  I programmet medverkar Jonas Backman, Marie Henriksson, Erika Englund, Erika Grönqvist och Gunnel Englund.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om Marthaförbundets matkulturdag som firas i Borgå. Dessutom hör vi hur den lokala martharörelsen mår.

  I programmet medverkar Gunilla Backman, Robert Jordas och Jan D. Oker-Blom.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Paavola är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om Lovisas ekonomi. Vi frågar olika partiers gruppordförande var de tycker att Lovisa borde spara.

  I programmet medverkar Anna Wiksten, Thomas Rosenberg, Niko Romanovski, Sonja Huttunen, Lotte-Marie Uutinen, Pertti Lohenoja och Janne Lepola.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mira Bäck och Hedvig Sandell är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • Flera av byggnaderna på Söderkulla gård håller på att förfalla. För Lovisa restaurangerna är hösten och vintern utmanande tider. Bildkonstnär Pauliina Turakka Purhonen minns sina dockor som väckte uppståndelse i Lovisa.

  I podcasten medverkar Kristian Vuojärvi, Hans Blomberg och Pauliina Turakka Purhonen.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Hedvig Sandell är reportrar och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • 11-åriga Borgåbon Malena Gröndahl hade sin allra första egna vernissage på torsdag.
  I fredagskaffet funderar Birgitta Palmqvist och Malin Lönnroth på hur Borgå kunde locka fler invånare. Att hyra ut sin bil tycker de är en utmärkt ide. I Pyttis har det i ett par år funnits planer på att bygga en skärgårdsby vid Spjutsundet. Grannen Meri Hurskainen är inte nöjd. Arkitekt Johan Pfeifer planerar skärgårdsbyn.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell, Stefan Härus och Rebecka Svedberg.

 • I dagens podcast talar vi också om andra aktuella projekt som handlar om miljövänliga lösningar inom trafiken. Dessutom frågar vi oss hur stora inbesparingarna egentligen blir om Lovisa drar in byskolor och daghem.

  I programmet medverkar Annika Weckman, Paul Nyberg, Akseli Heinikangas, Jonna Hinttaniemi och Timo Tenhunen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Rebecka Svedberg är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast pratar vi också om befolkningsprognosen för Borgå. Trots dystra siffror är staden positiv och tror på tillväxt. Vi hör också hur renoveringen vid polisstationen i Borgå framskrider.

  I programmet medverkar Sara Tallsten, Risto Purastie, Fredrick von Schoultz, Maini Lindberg och Mona Tulokainen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Mikael Kokkola och Helena von Alfthan är reportrar. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast pratar vi också om en ny elektronisk tjänst som ska hjälpa Lovisabor att snabbt sköta vårdärenden. Dessutom besöker vår reporter Varlaxudden och kollar in hur många holmar han får syn på i regnvädret.

  I programmet medverkar Senja Kangas, Janne Ora, Marita Jordas, Birgit Hietala, Jan-Erik Kajander, Christina Jäkkä, Anna Falck och Linn Zilliacus-Wester.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Hedvig Sandell och Stefan Paavola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi också hur stämningen är vid Loviisan Sanomats redaktion efter beskedet om samarbetsförhandlingar. Dessutom kollar vi in fåglar och höstfärger i Ruskis i Borgå.

  I programmet medverkar Johan Flykt, Marita Itävuori och Jan D. Oker-Blom.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Helena von Alfthan och Stefan Paavola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast pratar vi också med Borgå stads klimatexpert om dagens klimatdemonstrationer och vilka åtgärder man själv kan vidta. Dessutom hör vi vad som händer i Borgå domkyrka under biskopsvigningen. Fredagskaffegänget funderar på det svarta vattnet i Isnäs.

  I programmet medverkar Sanna Päivärinta, Ada Ullberg, Veronica Lindberg, Helene Erlund, Kiara Federley, Miranda Krogell, Cinja Borgström, Pia Bengts, Christel Liljeström och Mikael Grönroos.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Fredrika Lindholm och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä