Östnyland på 20 minuter

10.08.18 Baltic Glory, jubileum på Postbacken och sniglar som lockbete

 • 18 min
 • 10 kk 21 pv

Den internationella fredsövningen Baltic Glory, i Kuggom, behövs, säger arrangören Pelle Sunvisson. Sommaren har varit livlig på Borgå camping på grund av det varma vädret. Turisterna uppger bland annat sniglar och vacker natur som skäl till Borgåbesök. Och på Postbacken firas 50 år av verksamhet med musik, teater och laxsoppa berättar Marit Björkbacka.

Mikael Kokkola är programvärd, Heini Rautoma är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef.

Lähetykset

 • pe 10.8.2018 12.05 • Yle Areena

Jaksot

 • I dagens podcast får vi också träffa förstaklassaren Aaron Stråhlman, som har en viktig uppgift under biskopsvigningen i Borgå domkyrka. Dessutom går vi på diskussionsmöte om Lovisas framtid, och det visar sig att vissa deltagare inte alls är nöjda med mötets gång.

  I programmet medverkar Rebecka och Aaron Stråhlman, Thomas Rosenberg, Lilian Järvinen, Lotta Elo, Olli Sirén och Timothy Kühn.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Fredrika Lindholm är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Skärgårdstrafiken i Borgå och Sibbo ska slås samman. Och snart är det igen dags för jazzfestival i Borgå. Lovisaborna är nyfikna på de nya trapporna som leder upp till Kvarnåsen.

  Medverkar gör Curt-Olof Eklund, Stefan Svaetichin, Clara Lindqvist, Jari Nieminen, Oskar Berndtsson, Antti Ansas och Mona Bäckman.

  Vi som gör podcasten heter Mikael Kokkola, Stefan Härus och Helena von Alfthan.

 • I dagens podcast besöker vi Äppelbackens servicecenter, där Borgå stad och invånarna har haft nytta och glädje av närvårdarstuderande från Prakticum. Söderkulla hälsostation ser äntligen ut att få flytta, och på stationsområdet i Borgå händer mycket just nu.

  I programmet medverkar Jim Sevelius, Kia Joas, Gun-Maj Rehnberg, Sanna Collanus, Lotta Juslin, William Gammals, Leena Kokko, Harri Kokkomäki, Pertti Haajanen och Micaela Röman.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola, Mira Bäck och Lone Widestam är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Karl-Erik Oljemark odlar spannmål och har mjölkkor. Han har skördat allt spannmål för i år. Chefstränare Sebastian Freudenthal berättar om de nya spelare Ådalens IF laddat upp laget med inför ligastart. Vi talar också om Söderkulla skolas framtid.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Stefan Paavola, Katarina Lind och Fredrika Sundén.

 • I dagens podcast undrar vi om Lovisa borde fortsätta satsa på att vara byarnas stad i framtiden. Och är man det, med tanke på att man diskuterar en stängning av Forsby hälsostation och byskolornas framtid? Vi hör också Forsbybor tycka till om vikten av att ha en egen hälsostation.

  I programmet medverkar Daniel Hannus, Roger Turku, Satu Wallenius, Tom Forssell och Roland Öhberg.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast bjuder vi också på fredagskaffe. Den här gången funderar gänget på plastinsamling i Östnyland, på Citymarketbygget i Borgå, på spelautomater i våra småbutiker och på älgflugornas framfart.

  I programmet medverkar Hanna Hörhammer, Esa Keinänen, Pete Tupola, Christer Alm, Klaus Suhonen och Mikael Grönroos.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi också rektorn som blev slagen utanför Pääskytien koulu i Borgå. Dessutom pratar vi om hälsostationen i Forsby i Lovisa, som ortsbor inte vill förlora.

  I programmet medverkar Stefan Möller, Bengt Vinberg, Marina Boxström, Kaisa Vikiö och Kimmo Sirén.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Mikael Kokkola och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Plastskräpet hamnar allt oftare rätt i Östnyland - det vill säga i plastinsamlingskärlen. Att skarva på skoldagen med innebandyträningar är Tolkis Bollklubbs nya giv. Borgå har fått en ny lokalitetsdirektör.

  Medverkande i podcasten är Taina Kivistö, Tujia Klaus, Pertti Tammivuori, Simon Valros, Robin Puuronen, Johnny Holmström och Mikko Silvast.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Stefan Härus och Hedvig Sandell.

 • I dagens podcast hör vi också mer om ett konstverk som brann upp i Borgå. Dessutom handlar det om Söderkulla centrum, där det är oroligt i trafiken på grund av byggen. Vi pratar även om möjligheten till service på svenska vid Östra Nylands tingsrätt.

  I programmet medverkar Veikka Saarela och Fredrick von Schoultz.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Paavola och Mira Bäck är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om älgflugan. Vi hör naturväktaren Anders Albrecht i Sibbo tycka till om denna lilla rackare. I Sibbo satsar man på att ha en ungdomsarbetare på biblioteken för att nå ut till ungdomar som kanske vill ha sällskap eller stöd.

  I programmet medverkar Kaarina Kauhala, Kenneth Levin, Saska Sarnikorpi och Anders Albrecht.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Helena von Alfthan, Hedvig Sandell och Stefan Paavola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast bjuder vi dessutom på fredagskaffe. Den här gången funderar gänget på rävungar och huruvida man ska mata dem eller inte.

  I programmet medverkar Marina Uddström, Bo-Göran Åstrand, Malin Lönnroth och Christel Liljeström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Lone Widestam är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om Broböle damm i Sibbo. Dammen har restaurerats och vår reporter kollar in platsen.

  I programmet medverkar Mika Fagerudd, Anders Peedu, Bo Melander och Catharina von Schoultz.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Leo Gammals är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä