Östnyland på 20 minuter

10.08.18 Baltic Glory, jubileum på Postbacken och sniglar som lockbete

 • 18 min
 • 1 v 6 kk

Den internationella fredsövningen Baltic Glory, i Kuggom, behövs, säger arrangören Pelle Sunvisson. Sommaren har varit livlig på Borgå camping på grund av det varma vädret. Turisterna uppger bland annat sniglar och vacker natur som skäl till Borgåbesök. Och på Postbacken firas 50 år av verksamhet med musik, teater och laxsoppa berättar Marit Björkbacka.

Mikael Kokkola är programvärd, Heini Rautoma är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef.

Lähetykset

 • pe 10.8.2018 12.05 • Yle Areena

Jaksot

 • I dagens podcast pratar vi också om Akilles bandyherrars guld i finska cupen. Dessutom hör vi hur laget förbereder sig för kommande matcher i bandyligan.

  I programmet medverkar Raoul Karlqvist, Ulf Blomberg, Markus Fagerudd, Stefan Lindroos, Thord Vaenerberg, Rina Antas och Ulla-Lena Lundberg.

  Katarina Lind är programvärd och Fredrika Sundén är nyhetsvärd. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast pratar vi också om Lovisa, som satsar på tyghanddukar i stället för papper då barnen torkar händerna på dagis.

  I programmet medverkar Sabina Lindström, Sofia Held och Karla Still.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast bjuder Yle Östnylands trogna lyssnare i Sibbo, Georg Löfman, på ett julklappsrim som Fredrika försöker lista ut. Det visar sig ändå vara knepigt, så lyssnarna får hjälpa till.

  I programmet medverkar Marina Catani, Wiggo Wallensköld, Elisabeth Lundström och Gunilla Backman.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Röda korset i Borgå bjuder på julkafé för ensamma på juldagen, alla är välkomna. I Lappträsk hälsogård har personalen fått symptom av inomhusluften och därför kommer hälsovårdstjänsterna nu att flyttas till tillfälliga lokaler. Sibbo höjer lönerna för bland annat barnträdgårdslärare, lärare och hemvårdspersonal nästa år. Östnylands lucia gjorde ett överraskningsbesök på redaktionen.

  Medverkande i podcasten är Aulikki Blomqvist, Kirsi Buddas, Heidi Räihä, Kaj Lindqvist, Lina Westerlund, Sofia Nordgren och Hanna Udd.

  Helena von Alfthan är programvärd, Hedvig Sandell är nyhetsvärd, och Fredrika Sundén, Mira Bäck och Katarina Lind är reportrar.

 • I dagens podcast får vi också veta hur tillgängligt Nickby är för en rullstolsburen. Dessutom pratar vi med en Borgåkvinna som satsar allt på crossfit i Bali.

  I programmet medverkar Nicola Aspelin, Bengt Renlund, Sara Pihlflyckt och Jonas Bergholm.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Lone Widestam är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi också vad nätverket Svenska nu gör i Östnyland för att väcka intresse för det svenska språket.

  I programmet medverkar Mikael Hiltunen, Hanna Mäki-Hallila, Laura Tenhunen, Oliver Sjöblom, Ronja Virta och Aarne Alatalo.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi också det slutliga beslutet gällande de gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus. Fredagskaffegänget tar sig an trafikkulturen i Östnyland och funderar på hur man kan se till att man får vara lucia.

  I programmet medverkar Christel Liljeström, Malin Lönnroth, Elsa Ahlstrand och Linda Ahlberg.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Har du funderat på hur muddringsarbetena i Borgå framskrider och på vad man egentligen har hittat på åbottnen? Och hur blir det med den gamla delen av Harjurinteen koulu i Lovisa? De här frågorna får du svar på i dagens podcast.

 • I Sannäs skola åt barnen närproducerad mat för att fira självständighetsdagen. Det blir stor julkonsert i Sibbo kyrka på lördag och Patrik Frisk hoppas Sibboborna köper biljetten i förväg. Fredagskaffegästerna Klaus Suhonen och Mikael Crawford tycker stadsdirektören i Lovisa är modig som köpt ett stort hus som måste rustas upp.

 • För ett år sedan blev Jan D. Oker-Blom stadsdirektör i Lovisa och nu tar han sig an att renovera Överstens slott. Borgå museum har fått ta emot en stor fjärilssamling. Magnus Östman, chefredaktör vid Finlands Natur och Solveig Bergholm, amanuens vid Borgå museum rotar bland lådorna. Helén Kurri, chefredaktör för tidningen Östnyland berättar varför tidningen börjar ta betalt för artiklar på webben.

  Vi som hörs i podden heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell och Stefan Paavola.

 • I dagens podcast pratar vi om uppståndelsen kring segelbåten som sjönk på en Lovisafiskares ryssja. Dessutom handlar det om de gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus.

  I programmet medverkar Mikael Lindholm och Thomas Stendahl.

  Katarina Lind är programvärd, Hedvig Sandell är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast träffar vi entusiastiska elever som vet vad som krävs då man startar ett eget företag. Vi hör också mer om ett projekt som ska förbättra tillståndet i Borgå å.

  I programmet medverkar Anders Rosengren, Vera Örså, Christian Örså, Jonatan Holmström, Erica Wallén och Pipsa Kaikkonen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Sofia Strömgård och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är producent.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä