Östnyland på 20 minuter

10.08.18 Baltic Glory, jubileum på Postbacken och sniglar som lockbete

 • 18 min
 • 1 v 4 kk

Den internationella fredsövningen Baltic Glory, i Kuggom, behövs, säger arrangören Pelle Sunvisson. Sommaren har varit livlig på Borgå camping på grund av det varma vädret. Turisterna uppger bland annat sniglar och vacker natur som skäl till Borgåbesök. Och på Postbacken firas 50 år av verksamhet med musik, teater och laxsoppa berättar Marit Björkbacka.

Mikael Kokkola är programvärd, Heini Rautoma är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef.

Lähetykset

 • pe 10.8.2018 12.05 • Yle Areena

Jaksot

 • Lovisa stad ordnade en workshop för folk som vill bli mera kreativa. Östnyländska sannfinländare efterlyser varsamt skogsbruk och bättre övervakad vård. I Vårberga bor många kvar i ett stort höghus trots buller från fasadrenoveringen.

  Medverkande i podcasten är Sara Bengts, Mats Åminne, Kevin Servin, Kirsi Toivola, Jannica Larsson, Jan Andersson, Ann-Marie Granlund, Christer Eriksson och Erkki Pusula.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell, Stefan Härus, Fredrika Sundén och Fredrika Lindholm.

 • I dagens podcast hör vi också orsakerna till att basketföreningen Tarmo i Borgå lägger ner sitt representationslag.

  I programmet medverkar Rasmus Svahn, Marith Kullström, Christina Mickos och Malin Lönnroth.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • Huvudbiblioteket i Borgå ber låntagarna komma med idéer inför den stundande ombyggnaden nästa år. Trots att vårdreformen föll fortsätter Lappträsk att förbereda en utlokalisering av äldrevården. PSS damer från Borgå inleder kvartsfinalmatcherna i innebandyligan på veckoslutet

  Medverkande i programmet är Hanna Poulsen tillsammans med barnen Ebba och Freja, Christoffer Hällfors och Fanny Holmberg.

  Helena von Alfthan är programvärd, Stefan Härus nyhetsvärd, Fredrika Sundén morgonreporter, och Mikael Kokkola samt Leo Gammals är reportrar.

 • I dagens podcast bjuder vi på vår första valdebatt inför riksdagsvalet den 14 april. I debatten deltar Anette Karlsson (SDP) från Borgå, Micaela Röman (obunden, SFP) från Sibbo och Tuuli Hirvilammi (De Gröna) Borgå.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • I ungdomslokalen Nuokka i Vårberga lagade ungdomarna nordafrikansk mat för att uppmärksamma veckan mot rasism. Innebandylaget ÅIF från Sibbo förlorade sin match mot Rangers. Vi går igenom vad Kristdemokraternas östnyländska kandidater har svarat i valkompassen. Renoveringen av Kvarnbackens skola försenas.

  I programmet medverkar Erica Wallén, Lina Nickström, Tony Boman, Jere Riikonen och Anne Smolander.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Leo Gammals, Mira Bäck och Hedvig Sandell.

 • I dagens podcast inleder vi vår bevakning inför riksdagsvalet med en presentation av hur vi jobbar med valet i år här på Yle Östnyland. Dessutom presenterar vi Centerns östnyländska kandidater. Framöver ska vi också bekanta oss med de övriga åtta etablerade riksdagspartierna ur östnyländsk synvinkel.

  I programmet medverkar Frida Granroth, Eeva Pulkkinen, Sonja Kukkonen, Henry Heinonen, Simon Johansson, Outi Lankia och Tuomas Kauppinen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Rebecka Svedberg är reporter. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast jagar vi boll i Nickby. Funderar på klimatstrejken och dricker fredagskaffe. Dessutom hör vi det senaste om planerna för Wilenius båtvarv i Borgå.

  I programmet medverkar Jan Qvickström-Helling, Sebastian Freudenthal, Anders Nordström. Linus Dolk, Klaus Suhonen och Christel Liljeström.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast träffar vi också en Vålaxbo som berättar vad invånarna önskar sig då staden funderar på trafiksäkerheten på området. Dessutom hör vi det senaste kring vargobservationer i regionen.

  I programmet medverkar Jerker Grönqvist, Alexandra Bäckman och Joa Bergqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast undrar vi hur mycket sand som har gått åt till hala gator i Borgå och Lovisa i vinter. Dessutom pratar vi med Mörskoms nya kommundirektör om hur jobbet har gått så här långt.

  I programmet medverkar Sam Vuorinen, Markus Lindroos, Juuso Sahlberg, Hilla-Maria Tennberg och Peter Ahlgren.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • Varg eller hund? I Sibbo duggar djurobservationerna tätt. I Borgå kämpar Hunters om en kvalplats till Mestis. I Lovisa fick unga ta del av skolkampanjen Läsrörelsen.

  I programmet medverkar Henrik Enholm, Jan Wallden, Kim Winberg, Michelle Sarström, Maja Wickström och Robin Saari.

  Mikael Kokkola är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Producent är Mikael Crawford.

 • I dagens podcast analyserar vi också Akilles bandyherrars säsong och hör mer om Hardombäcken, där man räknar med att slippa översvämningar i år.

  I programmet medverkar Mikael Grannas, Jan D. Oker-Blom, Ralf Koho och Peter Tallberg.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Stefan Härus är reporter och Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast ger också fredagskaffegänget ris och ros åt den nya tjänsten Omaolo. Den ska hjälpa en att avgöra om man behöver läkarvård eller inte. Ja, förutsatt att man förstår vad den säger förstås.

  I programmet medverkar Jan-Christian Forsman, Roger Johansson, Christian Lindén, Andreas Flinck, Rolf Larsson, Christel Liljeström och Birgitta Palmqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Hedvig Sandell är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Fredrika Sundén är producent.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä