Luomiskertomus

Marko Hautala kertoo romaanistaan Leväluhta

  • 19 min
  • toistaiseksi

Suomen tunnetuin kauhukirjailija Marko Hautala kertoo, miten Isossakyrössä sijaitseva Leväluhdan kalmisto päätyi hänen uusimman romaaninsa nimeksi ja tapahtumapaikaksi. Lisäksi haastattelussa selviää, millainen suhde kirjailijalla itsellään on Leväluhta-romaanissa tärkeään black metal -musiikkiin ja miksi Hautala on asettanut itselleen porttikiellon Kansallismuseoon. Toimittaja on Kaisa Pulakka.

Lähetykset

  • la 6.10.2018 15.30 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Antti Tuomainen kertoo uusimman romaaninsa Pikku Siperian synnystä ja paljastaa, miltä tuntuu heittää romukoppaan vähän vajaa 300 sivua tekstiä ja aloittaa kirjoittaminen alusta uudelleen. Pikku Siperia on mustan huumorin sävyttämä rikosromaani, jossa juodaan koskenkorvaa, ajetaan kovaa hiekkateillä ja puhutaan uskosta ja uskottomuudesta. Antti Tuomainen on yksi ulkomailla menestyneimmistä suomalaisista kirjailijoista. Hänen teoksiaan on julkaistu lähes 30:ssä maassa. Luomiskertomus-ohjelman toimittaa Kaisa Pulakka. Kuva: Yle / Raili Tuikka

  • Suomen tunnetuin kauhukirjailija Marko Hautala kertoo, miten Isossakyrössä sijaitseva Leväluhdan kalmisto päätyi hänen uusimman romaaninsa nimeksi ja tapahtumapaikaksi. Lisäksi haastattelussa selviää, millainen suhde kirjailijalla itsellään on Leväluhta-romaanissa tärkeään black metal -musiikkiin ja miksi Hautala on asettanut itselleen porttikiellon Kansallismuseoon. Toimittaja on Kaisa Pulakka.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä