Radio Suomen Ilta

to 20.9.2018

 • 58 min
 • 3 pv

Televisiokanaville on tänäkin syksynä tullut uusia viihdeohjelmia ja vanhat suosikit ovat palanneet tutuille ohjelmapaikoilleen. Mikä viihdeohjelma on koukuttavin? Entä mikä ei innosta sinua pätkääkään? Lähetä WhatsApp -viesti studioon 0444 210 895. Juontajana Olga Ketonen.

Lähetykset

 • to 20.9.2018 18.02 • Yle Radio Suomi Helsinki

Jaksot

 • Radio Suomessa muistellaan maanantaina 16.10. edesmennyttä kirjailija Arto Paasilinnaa. Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kirjailijoihin kuulunut Paasilinna oli kuollessaan 76-vuotias. Puolituntisen erikoislähetyksen toimittaa Maija Salminen.

 • Koira, kissa, lisko, kala, hevonen - eläinystävä lajiin katsomatta tuottaa omistajalleen suurta iloa. Eläin on liikuttaja, hoivattava, lohduttaja, seuralainen tai kenties avustaja jokapäiväisessä elämässä.

  Vieraana on Eläimet ja arjen hyvinvointi -tutkimusprojektin johtaja, filosofian tohtori Jussi Lehtonen Turun yliopiston Sote-akatemiasta.
  Puhelimitse lähetyksessä on mukana lääketieteen ja kirurgian professori Heimo Langinvainio.

  Juontajana Maria Jyrkäs.

 • Marzi Nymanin musiikillinen monipuolisuus hakee vertaistaan. Marzin on voinut nähdä lavalla niin rock-yhtyeen, sinfonia-orkesterin kuin jazz-trionkin riveissä. Nyman on myös Espoo Big Bandin kapellimestari ja Tapiola Sinfonietan taiteellinen partneri.

  Nyman on ollut pitkään omien sanojensa mukaan "joo joo -mies" eli lähtenyt kaikkeen mukaan. Näin ollen aikaa ei ole riittänyt oman sooloalbumin loppuun viemiselle. Ensimmäiset sessiot albumin teossa pidettiin jo 10 vuotta sitten. Jonkinlaisen välitilinpäätöksen aika koitti lokakuussa 2018, kun Marzi julkaisi toisen soololevynsä "Kelluva katedraali".

  Olli Aimola tapasi Marzi Nymanin Espoon Tapiolassa aurinkoterassilla, Marzin nuoruuden maisemissa, jossa hän koki myös musiikillisen heräämisensä.

 • Olga Ketosen haastattelussa on Tommi Korpela, joka näyttelee yhden päärooleista Elisa Viihteen lokakuussa julkaistavasta alkuperäissarjasta Bullets. Suomalaiset rikossarjat herättävät yhä enemmän kiinnostusta kansainvälisesti. Bullets -sarjaakin on tehty kansainvälinen vienti tähtäimessä.

  Vastikään ensi-iltansa sai Aleksi Salmenperän Tyhjiö -elokuva, jossa Korpela näyttelee kirjailija Eero Kailan roolin. Kun Suomen elokuvasäätiöltä ei herunut tuotantotukea elokuvalle, joukko eturivin näyttelijöitä polkaisi pystyyn tuotannon ilman rahoitusta. Tommi Korpela ja Laura Birn sekä moni muu mukana ollut lähti osatuottajiksi hankkeeseen.

 • Parhaimmillaan vauvan harrastukset piristävät aikuisenkin arkea, mutta pahimmillaan ne kuormittavat ja hankaloittavat jo valmiiksi haasteellista vauva-arkea. Riittääkö vauvalle täysi vatsa, lämmin syli ja vanhemman seura?

  Vieraina Väestöliiton vanhemmuustiimin esimies, psykologi Suvi Laru ja Mannerheimin lastensuojeluliiton suunnittelija Tuulikki Matero.

  Juontajana Olli Aimola.

 • Olavi Virta elää valkokankaalla kun Timo Koivusalon ohjaama elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 5. lokakuuta. Virran roolin elokuvassa näyttelee Lauri Tilkanen.

  Olga Ketosen ja Lauri Tilkasen juttutuokiossa puhutaan mm. ajan kuvasta ja amerikkalaisesta kaasuhellastakin.

 • Näyttelijä Sinikka Sokka esiintyy tänä syksynä kantaesityksensä Kansallisteatterin suurella näyttämöllä saaneessa Musta Saara -musiikkinäytelmässä yhdessä Ulla Tapanisen ja Tiina Weckströmin kanssa.

  Kohta jo viisi vuosikymmentä suomalaisia viihdyttänyt taiteilija täytti elokuun lopulla 70-vuotta, mutta ei haikaile eläkepäiviä.

  Miltä Sokasta on tuntunut esiintyä ensimmäistä kertaa uransa aikana isossa produktiossa Kansallisteatterin suurella näyttämöllä? Kuulemme myös, mitä Sokka tuumii diivailusta ja glamourista ja omasta näyttelijyydestään. Toimittajana Olli Aimola.

 • Pyöräily ei ole vain siirtymistä paikasta A paikaan B. Pyöräily tai polkupyörät voivat olla elämäntapa, harrastus ja intohimo, ja pyöriäkin tehdään nykyisin joka lähtöön. Kuuntelijoiden kysymyksiin vastaamassa Risto Viitanen (Velogi) ja Jaakko Alajoki (Kampiapina). Ohjelman toimittajana Petri Rinne.

 • Egotrippi on ollut koossa pidemmän aikaa kuin moni suomalainen avioliitto. Takana on 25 vuotta yhteistä taivalta. Mikä on pitkän bändisuhteen salaisuus?

  Olga Ketosen vieraina ovat Egotripin Knipi ja Mikki Kauste.

 • Mun eka levy -sarjassa tutut henkilöt kertovat tarinan omasta ensimmäisestä levystään. Tänään ensilevynsä esittelee Anssi Kela. Anna laulu lahjaksi -konsertin artisti Janna Olga Ketosen haastattelussa.

  Jannan kuva: Mikko Härmä

 • Rahapeliongelma on pirullinen riippuvuus, koska sen seuraukset - pelatut velat - pysyvät elämässä vielä vuosia paranemisen jälkeenkin. Peliongelmasta on kuitenkin mahdollista toipua ja seurausten kanssa voi oppia tulemaan toimeen.
  Mikä olisi paras apu peliongelmaiselle ja miten tukea elämää riippuvuuden jälkeen?

  Keskustelemassa ovat kirjailija, entinen rahapeliriippuvainen Jenna Mäkelä ja Peliklinikan tutkija Maria Heiskanen.

  Miten Veikkaus suhtautuu ongelmapelaajiin? Keskusteluun osallistuu puhelimitse Veikkaus Oy:n vastuullisen rahapelitoiminnan päällikkö Hannu Rinkinen.

  Juontajana Maria Jyrkäs.

 • Oivaltavaa komediaa naisten välisestä ystävyydestä, sitä on tarjolla Helsingin Kaupunginteatterin Areena -salin kulisseissa, kun näyttämöllä ovat Aino Seppo ja Jaana Saarinen kera Eija Vilppaan ja Heidi Heralan.

  Helena Anttosen kirjoittamassa näytelmässä Pullo cavaa ja aurinkoa pitkän linjan ystävät lähtevät Portugaliin viettämään ihanaa lomaviikkoa. Ikää porukalla on noin 60 vuotta, eli plakkarissa on muistisairaita vanhempia, lapsenlapsia, entisiä aviomiehiä ja velkojakin.

  Mitä on ystävyys? Mikä on pitkän, syvän ystävyyssuhteen salaisuus? Onko se ymmärrystä toisesta ihmisestä?

  Olga K:n haastattelussa näytelmän Pullo cavaa ja aurinkoa tähdet Jaana Saarinen ja Aino Seppo.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä