Riku ja Tunna - Docventures

Miksi syyllistyn vaikka en ole tehnyt mitään väärää? - Docventures etsii #metoon rajoja

 • 57 min
 • toistaiseksi

Asetelma on vaarallinen. Docventuresin polttavien asioiden pataa hämmentää kaksi valkoista cis-heteromiestä, jotka kuuluvat siihen ryhmään, joka maailmanmenosta feminismin ajattelun mukaan hyötyvät – vaikka eivät haluaisikaan ja sitä vastustaisivat.

Docventures etsii miehisyyden ja #metoon rajoja. Riku ja Tunna marssivat ei-kenenkään maalle. Vieraana historioitsija Satu Lidman.

Osallistu keskusteluun #docventures.

Lähetykset

 • ke 12.9.2018 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Docventuresissa puhutaan miesten tunteista, nuorten syrjäytymisestä ja siitä miten 70 000 nuorta on kadonnut yhteiskunnan tutkasta.

  Rikun ja Tunnan vieraana on sanataideohjaaja ja päätoimittaja Aleksis Salusjärvi, jonka mukaan nuorten poikien osattomuuden tunne liittyy lukutaitoon. Rap-lyriikat on yksi ratkaisu.

  Osallistu keskusteluun #docventures.

 • Asetelma on vaarallinen. Docventuresin polttavien asioiden pataa hämmentää kaksi valkoista cis-heteromiestä, jotka kuuluvat siihen ryhmään, joka maailmanmenosta feminismin ajattelun mukaan hyötyvät – vaikka eivät haluaisikaan ja sitä vastustaisivat.

  Docventures etsii miehisyyden ja #metoon rajoja. Riku ja Tunna marssivat ei-kenenkään maalle. Vieraana historioitsija Satu Lidman.

  Osallistu keskusteluun #docventures.

 • Rikun ja Tunnan kanssa Suomesta ja suomalaisuudesta ovat keskustelumassa maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen Helsingin yliopistosta sekä rap-artisti ja kirjailija Karri "Paleface" Miettinen.

 • Onko kaikki mitä luulimme tietävämme ruoasta väärin? Riku ja Tunna päivittävät tiedot mäiskeen ja mätön nykytilasta ja tulevaisuudesta yhdessä liikuntalääketieteen maisteri ja farmaseutti Timo Kettusen kanssa.

 • Mitä turvallisuuden nimissä saa tai voi tehdä? Kaivataanko Suomeenkin järeämpiä keinoja yhteiskuntajärjestyksen turvaamiseksi?

  Docventuresin Riku ja Tunna myöntävät lähetykselle turvatakuut yhdessä rikosoikeuden ja kriminologian professori, oikeustieteen tohtori ja oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen johtaja Tapio Lappi-Seppälän kanssa.

 • Oikeusvaltiolla tarkoitetaan järjestelmää, joka turvaa mm. ihmisoikeuksia. Ihmisoikeuksiin kuuluu vapausoikeus, jolla tarkoitetaan kansalaisen toiminnan rajoittamattomuutta tai turvaa, esim. yhdenvertaisuutta, kuolemantuomion kieltoa, laillisuusperiaatetta, liikkumisvapautta sekä sananvapautta.

  Ajatuksiaan suomalaisesta oikusvaltiosta Rikun ja Tunnan kanssa ovat jakamassa toimittaja, kirjailija Perttu Häkkinen ja kidutusmurhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Pedro Avila.

 • Riku Rantala ja Tuomas Milonoff syntyivät maailmaan, jossa nettiä ei ollut olemassa. Pian he ovat jo vähemmistössä. Kysymys kuuluu, miten internet tulee muuttamaan ihmistä jo seuraavien sukupolvien aikana? Aiheen herättämät kelat käydään läpi suorassa lähetyksessä yhdessä tekniikan tohtori Jyrki Kasvin kanssa.

 • Ilmasto muuttuu, ihminen ei. Onko ihmiskunnalla enää toivoa? Onko liian myöhäistä toimia?
  Rikun ja Tunnan kanssa ilmastonmuutoksesta keskustelemassa teknillisen fysiikan professori Peter Lund Aalto-yliopistosta.

 • Uusi Docventures kausi starttaa 12.9. Sitä ennen kuulemme viime syksyn ohjelmat uusintana.
  Vuoden 2017 ensimmäisen Docventures-lähetyksen teemana oli murros.
  Riku ja Tunna pohtivat Mikael Jungnerin kanssa nykyistä ihmiskunnan murrosvaihetta, jonka myllerryksessä me kaikki joudumme elämään ja kasvamaan.

 • Vuoden ensimmäisen Docventures-lähetyksen teemana on murros.

  Riku ja Tunna pohtivat Mikael Jungnerin kanssa nykyistä ihmiskunnan murrosvaihetta, jonka myllerryksessä me kaikki joudumme elämään ja kasvamaan.

 • Torstain lähetys on toivoa täynnä! Syksyn viimeisessä Docventures-jaksossa Rikun ja Tunnan vieraana on Itä-Suomen yliopiston hyvinvointisosiologian professori Juho Saari, jonka kanssa keskustellaan toivosta.

 • Miten suhmurointi vaikuttaa meihin? Miten, miksi ja kenen toimesta meitä
  suhmuroidaan? Voiko poliitikkojen päätöksentekoon luottaa? Näihin ja moniin
  muihin kysymyksiin Riku ja Tunna etsivät vastauksia, kun vieraana on toimittaja
  ja tietokirjailija Jaana Kivi

Klipit

 • Docventuresin urheiluaiheinen ohjelma alkaa Riku Rantalan lausumalla Uuno Kailaan runolla Pallokentällä

 • Riku ja Tunna pohtivat onko poliisi Suomessa vielä korruptoitumaton. Ja lupaavat illalla vielä lisää tietoa tästä asiasta. Pojilla on harvinainen haastattelu mieheltä, joka tietää alamaailmasta paljon. Koko haastattelu illalla, maistiaispala tässä.

  Illalla TV2 kello 21.00. Leffana Docventures esittää absurdin hauskan tanskalaisdokumentin The Ambassador.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä