Radio Suomen Ilta

Pitääkö vauvan tai taaperoikäisen harrastaa?

 • 31 min
 • toistaiseksi

Parhaimmillaan vauvan harrastukset piristävät aikuisenkin arkea, mutta pahimmillaan ne kuormittavat ja hankaloittavat jo valmiiksi haasteellista vauva-arkea. Riittääkö vauvalle täysi vatsa, lämmin syli ja vanhemman seura?

Vieraina Väestöliiton vanhemmuustiimin esimies, psykologi Suvi Laru ja Mannerheimin lastensuojeluliiton suunnittelija Tuulikki Matero.

Juontajana Olli Aimola.

Lähetykset

 • ma 8.10.2018 19.05 • Yle Radio Suomi Helsinki

Jaksot

 • Mistä tunnet sä ystävän? Kello 18 jälkeen puhelimessa ystävykset Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori Elina Knihtilä ja näyttelijä Mari Perankoski.

  Arttu Wiskari on TV2:n uuden Unelmia ja studiohommia -realitysarjan päätähti. Sarjassa päästään seuraamaan maailmaa, jossa radiohitit syntyvät. Miltä tuntui levynteko televisiokameran valvovan silmän alla?

  Sanat ovat vain sanoja vai ovatko? Olga Ketosen vieraana studiossa klo 19 jälkeen Kauko Röyhkä.
  Ovatko sanat hänelle painavia vai kevyitä? Jos nyt tekisi levyn nimeltä Tyttöjen ystävä, tulisiko siitä sanomista?

 • Laulaja Olli Lindholmin kuolema on tullut monelle yllätyksenä ja järkytyksenä. Radio Suomessa muistelemme Olli Lindholmia ja hänen uraansa sekä unohtumatonta musiikkiaan.

  1. Yö: Vie mut minne vaan
  2. Yö: Särkynyt enkeli
  3. Yö: Kiitos ja kunnia
  4. Yö: Mitä jos mä rakastan sua
  5. Yö & Annika Eklund: Pettävällä jäällä
  6. Yö: Sunnuntaisin kuolee kuninkaat
  7. Yö: Onnellisia vuosia

  8. Yö: Ihmisen poika
  9. Yö:Särkyvää
  10. Yö: Joutsenlaulu
  11. Yö: Likaiset legendat
  12. Yö: Rakkaus on lumivalkoinen
  13. Olli Lindholm: Viimeinen laulu

 • Minä haluan, sinä haluat, hän haluaa... Mutta mitä jos minä en haluakaan? Onko pakko, jos ei tahdo? Puhetta seksistä ja sen puutteesta, haluista ja haluttomuudesta.

  Ajoittainen seksuaalisen halun puute koskee joka toista suomalaista parisuhdetta. Suomalaisen FINSEX-tukimuksen mukaan halun puute on lisääntynyt naisilla 2000-luvulla selvästi. Miehillä samaa muutosta ei ole näkyvissä.

  Sanna Pirkkalaisen kanssa keskustelemassa psykoterapeutti, seksologi Tarja Santalahti Väestöliitosta.

  Kuva: Alejandra Quiroz, Unsplash

 • TV1:n Puoli seitsemän -ohjelma palkittiin vastikään Venlan yleisöpalkinnolla parhaana televisio-ohjelmana. Miten syntyy alkuillan hyväntuulinen suora tv-lähetys? Sanna Pirkkalainen raportoi PS:n kulissien takaisesta elämästä.

  Juha Tapio sai iskelmäkategorian Emma-palkinnon kappaleellaan Kuka näkee sut. Olga Ketonen istutti miehen studioon, ja haastattelutuokioon mukaan tarttui myös lainakitara.
  Millainen prosessi Juha Tapiolle on laulujen tekeminen? Haastattelun lomassa kitaran näppäilyä, kera hyräilyn.

 • Puhumme kielen monimuotoisuudesta, nyansseista, vivahteista, suomentamisesta ja kielemme kauneudesta.

  Mihin kaikkeen suomen kieli taipuu? Voiko olla asioita, joita ei voi kielellä ilmaista?

  Markus Turusen ja Paula Jokimiehen kanssa keskustelemassa kielentutkija Vesa Heikkinen ja kääntäjä Kristiina Drews.

 • Kuuntelijat muistelevat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä edesmennyttä Matti Nykästä.
  Studiossa Riikka Porttila ja Yle Urheilun mäkihyppy -lähetysten selostaja Marko Miettinen.

  Lopuksi kuullaan Urheilu-Suomen henkilökuva Matti Nykäsestä vuodelta 2018. Toimittajana Pekka Laine.

 • Suomalaisten suursuosikki Eino Grön täyttää tänään (31.1.2019) 80 vuotta. Tasavuosiensa kunniaksi Grön lähtee juhlakiertueelle ympäri Suomen, säestäjänään Riku Niemi Orchestra.

  Mistä tanssilavojen kunkku saa virtaa kiertuelämään? Miten hän huoltaa korvia hivelevää lauluääntään? Syntymäpäiväsankarin haastattelu aloitetaan kahvittelulla kera Olga Ketosen leipomien korvapuustien.

 • Miltä tuntuu, kun ei enää istukaan mustan auton takapenkillä? Tai kun ei saa enää kutsua kauppakamarin vuosijuhlaan? Tai kun kalenterissa ei ole enää yhtään kokousta tai strategiapalaveria?

  Miltä tuntuu vallasta ja asemasta luopuminen? Keskustelemassa toimintansa lopettavan muotiliike Ajattaren toimitusjohtaja Sari Ihatsu ja eduskuntatyön jättävä Rkp:n kansanedustaja Stefan Wallin. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Yksi tutkimus kehottaa välttämään maitoa, toinen sanoo sen olevan mainio proteiinin lähde. Joku välttää gluteiinia varmuuden vuoksi, joku taas turvautuu ravintolisiin.
  Erilaisia dieettejä riittää ja mielipiteitä ruuasta on pilvin pimein. Mistä tietää, mikä on oikeasti terveellistä? Kello 19 jälkeen Riikka Porttilan vieraana on ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

  Psyykkinen valmentaja Lasse Seppänen on kirjoittanut Motivaatio - Perseelle potkimisen käsikirjan. Kello 20 jälkeen kysymme Seppäseltä, miksi motivaatio on meille niin tärkeä.

  Yksipuolinen harrastaminen voi vetää lapsen ryhdin vinoon ja aiheuttaa rasitusvammoja tai selkäkipuja. Hankalimpia ovat toispuoleiset lajit, kuten salibandy, jääkiekko tai viulunsoitto.
  Toimittaja Heidi Harjun haastateltavana 12-vuotias Ava Nieminen, joka harrastaa joukkuevoimistelua ja maastopyöräilyä. Kodin ja vanhempien välisestä yhteistyöstä kertovat myös Avan äiti Mari sekä Avan valmentaja, lasten ja nuorten fysioterapeutti Pauliina Malherbe.

 • Kotimainen kulttuuri porskuttaa - miksi niin ja mistä se kertoo? Kello 18 jälkeen analysaattorina teatteriohjaaja, dramaturgi, kirjailija Aino Kivi. Haastattelijana Sanna Pirkkalainen.

  Miljoonasade on melodisella ja maanläheisellä rockillaan hurmannut suomalaisia jo neljällä vuosikymmenellä. Nyt on aika muistella menneitä vuosia. Kello 19 jälkeen Olga Ketosen vieraana muusikko Heikki Salo.

  Vierailemme taiteilijakodissa klo 20 jälkeen. Palkittu muotoilija Tapio Anttila asuu suunnittelemassaan talossa, omien suunnitelmiensa keskellä. Kodissa on esillä kattava valikoima Anttilan suunnittelimia huonekaluja ja valaisimia. Sanna Pirkkalainen vieraili taiteilijakodissa.

 • Miten sopua hierotaan neuvotteluissa? Onko neuvottelutaitojen peruskalusto sama ympäri maailmaa? Miten saa vastapuolen pyörtämään kantansa niin ettei hän menetä kasvojaan?

  Keskustelemassa Outi Honkatukia, Ympäristöministeriön kansainvälisten ilmastoasioiden pääneuvottelija sekä Pirita Virtanen, sovittelu- ja neuvottelupraktiikka Private Mediator Oy:n toimitusjohtaja. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Mitä jos voisit parantaa terveyttäsi, unesi laatua, oppimista, työelämääsi, ihmissuhteitasi sekä yleistä tyytyväisyyttäsi ja onnellisuuttasi vain yhtä taitoa harjoittamalla? Näiden kaikkien sanotaan kehittyvän paremmiksi, kun parantaa omaa myötätuntokykyään. Miten myötätunto toimii ja miten sitä voi harjoitella?

  Maria Jyrkäksen vieraana Miia Paakkanen, myötätunnon ja tunnetaitojen tutkija Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä