Radio Suomen Ilta

Marzi Nyman on helposti syttyvää sorttia ja lähtee vaivattomasti mukaan uusiin juttuihin

 • 15 min
 • toistaiseksi

Marzi Nymanin musiikillinen monipuolisuus hakee vertaistaan. Marzin on voinut nähdä lavalla niin rock-yhtyeen, sinfonia-orkesterin kuin jazz-trionkin riveissä. Nyman on myös Espoo Big Bandin kapellimestari ja Tapiola Sinfonietan taiteellinen partneri.

Nyman on ollut pitkään omien sanojensa mukaan "joo joo -mies" eli lähtenyt kaikkeen mukaan. Näin ollen aikaa ei ole riittänyt oman sooloalbumin loppuun viemiselle. Ensimmäiset sessiot albumin teossa pidettiin jo 10 vuotta sitten. Jonkinlaisen välitilinpäätöksen aika koitti lokakuussa 2018, kun Marzi julkaisi toisen soololevynsä "Kelluva katedraali".

Olli Aimola tapasi Marzi Nymanin Espoon Tapiolassa aurinkoterassilla, Marzin nuoruuden maisemissa, jossa hän koki myös musiikillisen heräämisensä.

Lähetykset

 • to 11.10.2018 18.02 • Yle Radio Suomi Tampere

Jaksot

 • Mia Kankimäen uusin kirja kertoo kymmenestä historiallisesta naisesta, joita hän pitää esikuvinaan. Kankimäki yhdistelee kirjoissaan henkilökohtaista matkapäiväkirjaa, historiatietoa ja kaunokirjallisia elementtejä. Millainen oli Naiset joita ajattelen öisin -kirjan syntyprosessi? Mikä tutkimusmatkailijanaisissa inspiroi? Miksi olemme kuulleet vain Karen Blixenistä? Miksi Kankimäkeä kiinnostaa aika, jolloin naiset saivat kahlata vain pitkä musta hame päällä Afrikan joissa? Juontajana Olga Ketonen.

 • Anna Laulu Lahjaksi -konsertin h-hetki lähestyy, lauantaina artistit astuvat Kulttuuritalon lavalle. Olgan vieraana konsertin artisti Redrama.

  Redrama kertoo olevansa kiitollinen, että pääsee lauantaina ensi kertaa samalle lavalle sellaisten artistien kuin Arja Koriseva ja Kuustonen kanssa.

 • Sosiaalinen media on tuonut meille paljon kivaa, mutta myös uudenlaisia ongelmia. Yksi niistä on riippuvuus. Someriippuvaiselle kännykän jatkuva tarkistelu on kuin sauhut tupakoitsijalle tai ryyppy juopolle. Se on pakonomainen tarve saada aina seuraava annos. Moni pyristeleekin jo eroon.

  Maria Jyrkäksen kanssa keskustelemassa mainostoimisto Folk Finlandin toim.joht. Tommi Laiho ja A-Klinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki.

  Simojoen mukaan 40-60 prosenttia käyttäjistä kokee somen käytöstä haittoja. Esimerkiksi Instagramin kuvien katselu voi alentaa itsetuntoa, kertovat käyttäjät.

 • Miltä tuntuu se hetki, kun sulkee vankilan oven viimeisen kerran? Millaisena hetkenä syntyi ajatus palaamisesta lainkuuliaiseksi kansalaiseksi? Entä mitä vaatii pysyminen tässä päätöksessä?

  Markus Turusen kanssa keskustelemassa kaksi elämästä hyvän otteen saanutta entistä vankia.

  "Jussi" Kriminaalihuollon tukisäätiöstä ja Miika Mehmet korostavat kumpikin oman motivaation ja kärsivällisyyden merkitystä uuden elämän rakentamisessa.

  "Ei pidä luovuttaa missään vaiheessa."

 • Migreeni on päänsärkyä, mutta kaikki päänsärky ei ole migreeniä. Mitä migreenillä tarkoitetaan? Mistä se johtuu? Miten migreeniä kannattaa hoitaa? Ja miksi migreenillä on edelleen myös luulosairauden maine?

  Maria Jyrkäksen vieraana neurologian erikoislääkäri Ville Artto ja migreenipotilas Katja Klami.

  Kuva: Unsplash, Vinicius Amano

 • Teleks -yhtyeen hitit tuntee moni, mutta tuntemattomiksi ovat jääneet miehet, jotka seisovat biisien takana. Markus Koskinen ja Pepe Johansson Olga Ketosen juttukavereina klo 18 jälkeen.

  Anna Laulu Lahjaksi -konsertin tähtiartisti Arja Koriseva jouluisissa tunnelmissa klo 19 jälkeen. Millainen tarina on Arjan levyttämän uuden joululaulun Kaksi liekkiä takana?

 • Kaikki yleisöpalaute risuineen ja ruusuinen, kuten myös kaikki Ylestä käytävä keskustelu, ovat meille äärimmäisen arvokkaita osoituksia Ylen merkityksestä yleisölle. Sen vuoksi haluamme teitä kuulla ja vaihtaa ajatuksia kanssanne.

  Mitä olet aina halunnut tietää Ylen toiminnasta, muttet ole aiemmin kehdannut kysyä? Vai oletko jo kysynyt, mutta jäänyt vaille vastausta?

  Kysy Ylestä -lähetyksessä keskustelemassa ovat Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, julkaisujohtaja Ismo Silvo, uutisten päätoimittaja Riikka Räisänen, etiikkapäällikkö Timo Huovinen ja vuorovaikutuksen päällikkö Sami Koivisto. Juontajana Markus Turunen.

 • Koulussa opitaan lukemaan, kirjoittamaan, laskemaan, vieraita kieliä, biologiaa ja maantietoa ja monta muuta asiaa. Mutta voiko koulussa oppia onnellisuutta?

  Lappeenrannassa sitä ainakin yritetään, kun Myllymäen koulussa kokeillaan hyvinvointia lisäävää ohjelmaa. Koululla on jo vuodesta 2016 alkaen harjoiteltu mindfullness- eli tietoisuustaitoja. Maria Jyrkäksen vieraana tietoisuustaitojen jalkauttamisesta vastaava koulunkäynninohjaaja Sari Torniainen.

 • Tunnista mikä joululaulu soi - kuuntelijakilpailu. Palkintoina 3 kpl 2 hengen lippupakettia Anna laulu Lahjaksi -konserttiin. Olga Ketosen vieraana myös konsertissa esiintyvä Leo.

  Elämänmakuisista teksteistään tunnettu Arttu Wiskari julkaisi vastikään "Suomen muotoisen pilven alla" nimisen biisin. Mitä isänmaallisuus Artulle merkitsee? Siitäkin puhumme klo 19 jälkeen.

 • Tunteiden tiistai kulkee syvissä vesissä ja korkeilla vuorilla, kun keskustelemme rajojen kokeilemisesta, vaaran kanssa flirttailusta sekä itsensä ja luonnon haastamisesta.

  Keskustelemassa ovat vapaasukeltaja Johanna Nordblad ja vapaalasku-guru Jarkko Henttonen.

  Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

 • Maria Jyrkäs tutustuu TRE-stressinpurkumenetelmään Jyrki Rytilän opastuksella.
  TRE (Trauma Releasing Exercises) on amerikkalaisen tohtori David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä menetelmä, jossa muutamilla helpoilla, lonkankoukistajien ja lantion alueen lihaksiin kohdistuvilla venyttävillä liikkeillä, aktivoidaan keho tärisemään. Tärinän avulla traumaattisten kokemusten jännittämät lihakset vapautuvat jännityksestä.

 • Rohkea, ärsyttävä, maailmankansalainen - näinkin voi kuvailla sipoolaista kirjailija Kiba Lumbergia, jossa virtaa romaniveri.

  Olga Ketonen ja Kiba Lumberg puhuvat mm. työnimi-kampanjasta, rinnoista, vaikenemisesta ja elämästä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä