Ruben Stiller

Kuinka Trump-saaga jatkuu?

 • 57 min
 • toistaiseksi

Donald Trump ja hänen hallintonsa tuottavat lähes joka päivä jonkin kohu-uutisen. Trumpin tapa tehdä politiikkaa on niin uusi ja poikkeuksellinen, että se herättää toistuvia tunnemyrskyjä myös Euroopassa.
Millainen poliittinen kulttuuri synnytti Donald Trumpin? Millaisen perinnön hän jättää jälkeensä?
Ruben Stillerin vieraina ovat professori Mikko Saikku, dosentti Markku Ruotsila ja kansanedustaja Laura Huhtasaari.

Lähetykset

 • ma 17.9.2018 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Pakkoavioliittoja, uhkailua, väkivaltaa. Tyttöjen seurustelusuhteet saattavat häpäistä perheen. Pojan homoseksuaalisuus loukkaa perheen kunniaa. Keskustelu kunniaväkivallasta on saapunut Suomeen. Kuinka laaja ilmiö on? Miten kunniaväkivaltaa ehkäistään? Seida Sohrabi, Eva Tawasoli ja tutkija Satu Lidman kertovat mistä on kyse.

 • Muuttaako kaalidieetti elämäsi? Ruben Stillerin ohjelmassa puhutaan ihmedieettien maailmasta. Mistä erottaa oikean ja huuhaadieetin? Mikä on tieteellinen totuus? Saat myös tietää miksi yritysjohtajat ovat nykyään laihoja. Vieraina kehopositiivisuuden esitaistelija Jenny Lehtinen ja ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.

 • Ruben Stillerin ohjelmassa keskustellaan nyt Greta Thunbergin syyttävän katseen varjossa.

  EU on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 1990 tasosta. Rinteen hallituksen tavoitteena on saada Suomi hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä.

  Ilmaston lämpenemisen hidastaminen vaatii autoilun, lentämisen ja lihansyönnin vähentämistä. Nykyistä elämäntapaa pitäisi muuttaa ja kulutusta vähentää monin tavoin.

  Voivatko korkeaan elintasoon tottuneet suomalaiset muuttaa piintyneitä tottumuksiaan? Mistä meidän pitää luopua? Onko lentomatka Thaimaahan synti? Pidetäänkö lihansyöjää kymmenen vuoden kuluttua brutaalina idioottina? Kuinka ekologista on suomalainen mökkeily?
  Vieraina ovat ympäristötalouden ja -johtamisen professori Lassi Linnanen ja ilmastoaktivisti Leo Stranius.

 • Hallituksen viime vuonna asettama vihapuhetyöryhmä esitti nykyistä tiukempaa lainsäädäntöä vihapuheen kitkemiseksi. Monet haluaisivat, että vihapuhe säädettäisiin omaksi rikollisuudenlajikseen. Toiset ovat taas sitä mieltä, että vihapuheen kriminalisointi kaventaa sananvapautta.

  Saako rasistia kutsua natsipelleksi? Pitäisikö pykälä uskonrauhan rikkomisesta poistaa Suomen laista? Missä kulkee vihapuheen raja? Ruben Stillerin ohjelmassa keskustellaan sananvapausfundamentalismista ja sananvapauden rajoista. Vieraina ovat Helsingin Sanomien oikeustoimittaja Susanna Reinboth, Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila ja kirjailija Jarkko Tontti.

 • Kuinka etuoikeutetuksi tunnet itsesi valkoisena suomalaisena? Maanantaina puhutaan valkoisten etuoikeuksista ja kolonialismin perinnöstä. Onko Suomi viaton sivullinen kolonialismin historiassa? Pitäisikö Euroopan ja Usan maksaa korvauksia orjien jälkeläisille? Studiossa väitöskirjatutkija Karim Maiche ja professori Teivo Teivainen.

  Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa puhutaan arvokkaasti Suomen arvoista, arvojohtajista ja arvottomista. Ohjelman moniarvoisessa ilmapiirissä ruoditaan ajan ilmiöitä, puheenaiheita ja kansakunnan kohtalonkysymyksiä.

  Ohjelmassa kysytään, kuka oikein käsikirjoittaa Suomen suurta draamaa ja kuka kuittaa esityspalkkiot.

  Vieraina on tunnettuja ja tuntemattomia näkijöitä, tekijöitä ja kokijoita.

 • Sunnuntaina ratkeaa EU-vaalien tulos. Millaista on lähivuosien EU-politiikka? Mitä eurovaalien tulos kertoo EU:n tulevaisuudesta? Vieraina ovat tutkijat Timo Miettinen, Antti Ronkainen ja Antto Vihma.

 • Kiinan ja USA:n välille on puhjennut kauppasota, jossa molemmat osapuolet korottavat vuorollaan tulleja.
  Onko Donald Trumpin aloittama kauppapolitiikka vaarallista uhkapeliä, joka vaarantaa koko maailman talouden ja turvallisuuspoliittisen tasapainon? Vai onko Trump sankari, joka ainoana maailmassa uskalsi puuttua Kiinan epäreiluihin kauppatapoihin?
  Mitä seurauksia kauppasodalla on Suomelle ja Euroopalle?
  Vieraina ovat Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu ja Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyrki Kallio.

 • Perussuomalaisten vaalivoittoa on ihmetelty. Vaalien jälkeisten gallupien mukaan Perussuomalaiset on jo Suomen suosituin puolue. Mistä perussuomalaisten kannatus oikein kumpuaa? Millaisia virheitä vanhat valtapuolueet ovat tehneet? Miksi median ja perussuomalaisten suhde on niin vaikea? Studiossa Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra, professori Juha Herkman ja toimittaja Matti Apunen.

 • Suojelupoliisin mukaan äärijärjestöjen riveissä taistelleita on palannut konfliktialueilta Suomeen noin 20 henkeä. Viranomaisten mukaan he ovat turvallisuusuhka.
  Miten Syyriasta Suomeen palaava jihadisti integroidaan yhteiskuntaan? Ruben Stillerin ohjelmassa puhutaan terrorismista ja terrorismin ennaltaehkäisystä. Olivatko otsikot Isiksen tappiosta enneaikaisia? Entä millainen on on Isiksen uusi strategia? Vieraina ovat terrorismin tutkija Leena Malkki ja jihadismia tutkiva Juha Saarinen.

 • Suomen perinteiset puolueet ovat jo yli sata vuotta vanhoja ja niiden puolue-elimetkin ovat liki yhtä vanhoja. Uudet populistiset, nationalistiset ja separatistiset kansanliikkeet haastavat perinteisiä puolueita monissa Euroopan maissa.

  Muuttuuko Suomen puoluekenttä radikaalisti? Millaisessa Suomessa elämme kymmenen vuoden kuluttua? Jatkuuko perussuomalaisten voittokulku? Entä millainen on Kokoomuksen , Keskustan ja demarien tulevaisuus? Maanantaina keskustellaan Suomen puoluejärjestelmän aikapommeista.
  Vieraina ovat professorit Anu Kantola ja Markku Jokisipilä ja toimitusjohtaja Taru Tujunen.

 • DNA-testejä tehdään nyt paljon ja geneettisestä tutkimuksesta on tullut suorastaan teollisuuden haara.
  Mutta mitä geenimme kertovat menneisyydestä? Itä- ja länsisuomalaisten geneettinen ero on suurempi kuin brittien ja saksalaisten välinen ero.
  Ruben Stillerin ohjelmassa saat kuulla, millainen on geenitutkimuksen kertoma tarina suomalaisista. Mistä me tulemme ja millaisia rajalinjoja kulkee maan sisällä?
  Miten netissä markkinoitaviin geenitesteihin pitää suhtautua.?
  Vieraina ovat geneettisen sukututkimuksen asiantuntija Marja Pirttivaara ja populaatiogeneetikko Elina Salmela.

 • Eduskuntavaaleihin on enää vajaat kaksi kuukautta aikaa. Vieläkään ei tiedetä, mitkä ovat näiden vaalien suurimmat teemat. Nykyään puolueiden ei kannata liian aikaisin ruveta korostamaan omia vaaliteemojaan koska silloin voi haksahtaa aiheisiin, jotka eivät ketään kiinnosta.

  Mutta mitkä ovat näiden vaalien suuria tarinoita? Miksi ilmastonmuutos häviää aiheena vanhustenhuollolle?
  Miten suomalainen poliittinen kulttuuri on muuttunut ja millainen on tulevaisuus. Onko Suomi gerontokratia, jossa seniorikansalaiset päättävät vaalien tuloksen?

  Vieraina teatteriohjaaja Susanna Kuparinen, toimittaja Timo Haapala ja tulevaisuudentutkija Aleksi Neuvonen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä