Urheiluhullut

Super-Markku! Super-Pukki! Huuhkajien otteita voi nyt hehkuttaa

 • 41 min
 • toistaiseksi

Hiljaisesta jalkapalloprofessorista Markku Kanervasta on tullut pikavauhdilla Super-Markku. Ikuiseksi lupaukseksi monta kertaa tuomittu Teemu Pukki tekee nyt maalin jokaisessa maaottelussa. Mitä orastavan futisbuumin taustalta löytyy? Minkälaisia vaikutuksia Huuhkajien loistavalla syksyllä on laajemmin? Urheiluhulluissa keskustelevat Palloliiton tuleva huippujalkapallojohtaja Juho Rantala ja poikien maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Lähetykset

 • ma 15.10.2018 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Äijäkulttuurilla on ollut urheilussa pitkä historia, erityisesti joukkuelajeissa. Nyt tuo kyseenalainen kulttuuri näyttää murenevan. Mitä kaikkea muutoksesta seuraa? Tähän vastauksia etsivät Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Vielä muutama vuosi sitten lentopallomiehet pystyivät haastamaan – ja voittamaan – maailman huippumaita. Nyt tilanne on päinvastainen. Miksi? Kysymykseen vastaavat lentopallomaajoukkueen entinen luottopelaaja Matti Oivanen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Minkälainen on hyvä selostaja? Mitä kaikkea selostaminen vaatii? Urheiluhullujen vieraina Bror-Erik Wallenius ja Antti Mäkinen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Annimari Kortteen tarina hakee vertaistaan. Sairauskierre ja lukemattomat vammat pakottivat lopettamaan jo kertaalleen uran, mutta nyt, 31-vuotiaana, hän on Suomen ennätyksen haltija. Miten mahdottomasta tuli mahdollista? Aitajuoksijan kanssa keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja ohjelman isäntä Jussi Paasi.

 • Naisten jalkapallo kehittyy huimaa vauhtia. Ranskassa pelattavat MM-kisat tavoittavat jopa miljardi tv-katsojaa ympäri maailmaa. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Ja pysyykö Suomi vauhdissa mukana? Aiheesta keskustelevat naisten maajoukkueen valmentaja Maiju Ruotsalainen ja Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Rullalautailusta tulee ensi vuonna olympialaji. Mitä siitä pitäisi ajatella? Ja missä laji menee tällä hetkellä Suomessa? Urheiluhulluissa vieraina Suomiskeittauksen elävä legenda Marko "Hakki" Harmaala ja lumilautailun elävä legenda, skeittausta harrastava Eero Ettala. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Suomen yleisurheilussa on vihdoin aihetta iloon. Minkälaisia johtopäätöksiä alkukauden lupaavista tuloksista voi vetää? Aiheesta keskustelevat entinen huippujuoksija Janne Ukonmaanaho ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Mitä tämän riemun jälkeen tapahtuu? Minkälaisia vaikutuksia miesten jääkiekkomaajoukkueen saavutuksella on laajemmin? Mikä muuttuu? Vai muuttuuko mikään? Onko joukkueurheilun menestys ainoa asia, joka vielä yhdistää – näin jättimäisellä tavalla – lähes kaikkia suomalaisia?

  Aiheesta keskustelevat professori, jääkiekkofani Markku Jokisipilä ja ohjelman vakiovieras, koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi.

 • Jääkiekon MM-kisat on poikkeuksellinen tapahtuma pelaajille, valmentajille, faneille ja toimittajille. Slovakiaan ovat kokoontuneet pariksi viikoksi NHL-miljonäärit, tulevaisuuden tähdet ja tuhannet suomalaiset kiekkofanit.

  Ilmiö nimeltä jääkiekon MM-kisat on täysin erityislaatuinen juttu, monella tavalla. Voiko MM-kisojen poikkeuksellisuuden ymmärtää vain paikan päällä? Ja miksi Slovakia on täydellinen paikka turnauksen järjestämiseen?

  Kosicessa MM-kisojen taikaa selittävät Saksan maajoukkueen suomalainen päävalmentaja Toni Söderholm ja toimittaja, selostaja Tuomas Heikkilä. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Minkälaisia keinoja naisilla on vaikuttamiseen urheilumaailmassa? Maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija, Norjan Ada Hegerberg boikotoi maajoukkuetta ja ensi kesänä pelattavia MM-kisoja. Pohjois-Amerikassa noin 200 jääkiekkoilijaa valmistautuu lakkoilemaan ensi kaudella, ellei alas ajetun ammattilaissarjan tilannetta saada korjattua.

  Toimivatko boikotit ja mielenilmaukset? Pitäisikö Suomessakin nousta barrikadeille?

  Urheiluhullut-ohjelmassa keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja Naisleijonien luottohyökkääjä, olympia- ja MM-mitalisti Annina Rajahuhta. Toimittajana Jussi Paasi.

 • Voiko urheilijan määrätä pakkolääkityksellä alentamaan omia testosteroniarvojaan? Voi, sanoo kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF. Aiheesta keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Miten huippu- ja penkkiurheiljan pitäisi syödä? Miten syömisestä on tullut niin vaikeaa, vaikka ruoasta puhutaan yhä enemmän? Tietous oikeanlaisesta ja terveellisestä ruokavaliosta on kasvanut huimasti, mutta samalla ovat yleistyneet myös erilaiset ihmedieetit ja erikoisruokavaliot.

  Syömisestä keskustelevat huoltoasemaruokien äärellä liikuntafysiologian professori Antti Mero ja ex-jääkiekkoilija, valmentaja Kimmo Kuhta. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä