Urheiluhullut

Super-Markku! Super-Pukki! Huuhkajien otteita voi nyt hehkuttaa

 • 41 min
 • toistaiseksi

Hiljaisesta jalkapalloprofessorista Markku Kanervasta on tullut pikavauhdilla Super-Markku. Ikuiseksi lupaukseksi monta kertaa tuomittu Teemu Pukki tekee nyt maalin jokaisessa maaottelussa. Mitä orastavan futisbuumin taustalta löytyy? Minkälaisia vaikutuksia Huuhkajien loistavalla syksyllä on laajemmin? Urheiluhulluissa keskustelevat Palloliiton tuleva huippujalkapallojohtaja Juho Rantala ja poikien maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Lähetykset

 • ma 15.10.2018 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Jääkiekon MM-kisat on poikkeuksellinen tapahtuma pelaajille, valmentajille, faneille ja toimittajille. Slovakiaan ovat kokoontuneet pariksi viikoksi NHL-miljonäärit, tulevaisuuden tähdet ja tuhannet suomalaiset kiekkofanit.

  Ilmiö nimeltä jääkiekon MM-kisat on täysin erityislaatuinen juttu, monella tavalla. Voiko MM-kisojen poikkeuksellisuuden ymmärtää vain paikan päällä? Ja miksi Slovakia on täydellinen paikka turnauksen järjestämiseen?

  Kosicessa MM-kisojen taikaa selittävät Saksan maajoukkueen suomalainen päävalmentaja Toni Söderholm ja toimittaja, selostaja Tuomas Heikkilä. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Minkälaisia keinoja naisilla on vaikuttamiseen urheilumaailmassa? Maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija, Norjan Ada Hegerberg boikotoi maajoukkuetta ja ensi kesänä pelattavia MM-kisoja. Pohjois-Amerikassa noin 200 jääkiekkoilijaa valmistautuu lakkoilemaan ensi kaudella, ellei alas ajetun ammattilaissarjan tilannetta saada korjattua.

  Toimivatko boikotit ja mielenilmaukset? Pitäisikö Suomessakin nousta barrikadeille?

  Urheiluhullut-ohjelmassa keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja Naisleijonien luottohyökkääjä, olympia- ja MM-mitalisti Annina Rajahuhta. Toimittajana Jussi Paasi.

 • Voiko urheilijan määrätä pakkolääkityksellä alentamaan omia testosteroniarvojaan? Voi, sanoo kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF. Aiheesta keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Miten huippu- ja penkkiurheiljan pitäisi syödä? Miten syömisestä on tullut niin vaikeaa, vaikka ruoasta puhutaan yhä enemmän? Tietous oikeanlaisesta ja terveellisestä ruokavaliosta on kasvanut huimasti, mutta samalla ovat yleistyneet myös erilaiset ihmedieetit ja erikoisruokavaliot.

  Syömisestä keskustelevat huoltoasemaruokien äärellä liikuntafysiologian professori Antti Mero ja ex-jääkiekkoilija, valmentaja Kimmo Kuhta. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi.

 • Mitä kaikkea paisuva viihdebisnes tuo mukanaan urheiluun? Uhkia vai mahdollisuuksia?
  Urheiluhullujen vieraina koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ja näyttelijä Olli Rahkonen. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi.

 • Kovia lupauksia, suuria suunnitelmia. SUL:n uusi puheenjohtaja Sami Itani ei pelkää kertoa isoista tavoitteistaan. Itanin kanssa keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja Jussi Paasi.

 • Onko naisten lätkä sitä jääkiekkoa, jonka suuntaan koko laji tulevaisuudessa kallistuu? Keskustelemassa naisten maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen ja kapteeni Jenni Hiirikoski. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Eduskuntavaalit lähestyvät, mutta urheilusta ei puhu yksikään poliitikko eikä puolue. Miksi? Keskustelemassa valmentajalegenda Alpo Suhonen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Osataanko Suomessa jo käsitellä suuria persoonia ja poikkeusyksilöitä oikein? Kekustelemassa Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Seefeldin MM-kisoissa veridopingista kiinni jääneet urheilijat olivatkin vain "pikkukaloja verkossa"? Suoraa ja pelotonta puhetta dopingista tarjoavat Kari-Pekka Kyrö ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Seefeldin MM-kisat ovat toistaiseksi tarjonneet suomalaisille karvaita pettymyksiä. Heikkoa menestystä ei voi silti pitää yllätyksenä, jos katsoo hiihtokautta laajemmin. Aiheesta keskustelevat moninkertainen hiihdon maailmanmestari Virpi Sarasvuo ja toimittaja, hiihtovalmentaja Axa Sorjanen. Keskustelua johdattelee Jussi Paasi.

 • Huippu-urheilijan työ on esiintymistä yleisölle, niin suorituspaikalla kuin sen ulkopuolellakin. Urheilun ympärille rakentunut viihdebisnes vaatii urheilijalta yhä enemmän esiintymistaitoja. Aiheesta keskustelevat näyttelijä, esiintymisvalmentaja Elina Aalto ja Urheiluhullut-ohjelman vakiovieras, Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä