Norrena & Frantz

Yle Vega

Vad är det egentligen du ligger och grubblar på när du släckt lampan på kvällen? Antagligen på om du någonsin kommer att hitta den stora kärleken. Eller på om du var för snäsig med kollegan i dag vid lunchen. Eller om du kanske borde göra slut med en jobbig kompis.

Just sådana saker diskuterar Hannah Norrena och Eva Frantz i denna relationspodd.

Ett nytt avsnitt publiceras varje lördag och du kan när som helst höra av dig med frågor, funderingar och personliga erfarenheter till relationspodden@yle.fi.

Jaksot

 • Ordet "svärmor" brukar ofta väcka negativa associationer men är alla svärmödrar från ondo? Eller är det kanske snarare så att svärmor är en vardagshjälte och en klippa i stormen? Eva Frantz och Hannah Norrena går igenom publikens svärmorserfarenheter.

  relationspodden@yle.fi.

 • Du spenderar mer tid med dina kolleger än dina nära och kära men vad tycker du om dem egentligen? Relationspodden gästas denna vecka av Linda Rosendal och Camilla Bergendahl från podcasten Livshissen. Tillsammans med Hannah Norrena grunnar de på folkets avslöjanden om sina jobbkompisar.

 • Vem är din fiende? Hur blev det så? Hannah Norrena & Eva Frantz går igenom publikens berättelser och Hannah avslöjar dessutom vilka som har varit hennes livs värsta fiender.

  relationspodden@yle.fi

 • Vad stör du dig mest på då du rör dig på some? Är det kompisens gymselfies, släktingens kryptiska statusuppdateringar eller kollegans besserwisser-fasoner? Hannah Norrena och Eva Frantz avslöjar folkets Top 5 då det kommer till irriterande beteende på nätet.

  relationspodden@yle.fi

 • Kärleken är blind. Ibland kanske den inte ens får upp ögonen för en stor åldersskillnad mellan de älskande tu. Hur påverkas förhållandet av att man är född i olika tidevarv? Har åldern någon betydelse? Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom publikens erfarenheter.

  relationspodden@yle.fi

 • Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom obesvarade frågor ur vårens brevskörd och talar bl.a. om bonusföräldraskap, fåfänga och romanser på arbetsplatsen. Ytterligare kommentarer, erfarenheter och idéer mottages på relationspodden@yle.fi!

 • Är man singel kan man lätt uppfattas som ratad och lite misslyckad. Samtidigt är ett parförhållande ingen garanti för lycka. Relationspodden gästas denna vecka av lyckliga singeln Kjell Simosas från Yle X3M som tillsammans med Hannah Norrena hyllar singellivets fröjder.

 • Varför blir en del helt vanliga människor våldsamma? Varför blir självsäkra och glada personer så nedbrutna att de inte går vid första slaget? Och vad ska man göra om man misstänker att kompisen får stryk hemma?
  Denna vecka tar Norrena och Frantz in förstärkning i form av psykoterapeuten Mika Lindfors för att kommentera publikens berättelser om kärlekssagor som blev rena rama helvetet.

 • Har man kärlek i sitt liv är man lyckligt lottad - oberoende i vilken relation känslorna blomstrar. Men hur uttrycker du din kärlek? Säger du "jag älskar dig" till pappa eller dina barn eller är frasen något som endast din partner eller katten får höra? Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom publikens kärleksförklaringar.

  relationspodden@yle.fi

 • Det går hett till på arbetsplatserna runt om i landet - åtminstone om man får tro folkets bekännelser om romanser på jobbet! Hångel i städskrubben, trånande blickar eller bara avlägset beundrande, allt är möjligt i bransch som bransch. Hannah Norrena & Eva Frantz går igenom publikens erfarenheter av jobbromanser.

  Ett nytt avsnitt publiceras varje lördag och du kan när som helst höra av dig med frågor, funderingar och personliga erfarenheter till relationspodden@yle.fi.

 • Hur ska man bete sig som bonusförälder? Har man rätt att uppfostra partnerns barn eller ska man hellre anta rollen som en vuxen kompis? Kan andras ungar kännas som egna barn eller är blod tjockare än vatten? Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom bonusföräldraras bekännelser.

  relationspodden@yle.fi

 • Fåfänga!
  Ett fult ord som signalerar självcentrering och ytlighet? Eller en kul hobby som ger ett välkommet avbrott från världens elände? Mår du bättre på insidan om du ditt yttre är fixat? Hannah Norrena och Eva Frantz diskuterar folkets relationer till sin egen fåfänga.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä