Rakastan kirjastoja, sanoo moni. Paras tapa rakastaa niitä, on päivittää käsityksensä niistä. Kirjasto auki! -sarjassa kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi avaa ovia rakastetun instituution tulevaisuuteen. Hän vierailee niin New Yorkissa kuin Joensuussa. Kuulee suunnitelmasta, joka mahdollistaisi kaikkien maailman kirjojen lukemisen ilmaiseksi kirjaston sovelluksella. Oppii, että lasten ja nuorten osasto on näköalapaikka lasten, nuorten ja perheiden elämään.
Soluttautuu kirjastoon antamaan sille tähtiä, ja käyttää valtaa, eli valitsee kirjoja kirjaston kokoelmaan.

Jaksot

  • Kirjastoon aineistoa hankkivilla portinvartijoilla on opittavaa siitä, mitä me käyttäjät hyllyyn haluaisimme, sanoo Virva Nousiainen-Hiiri. Valitse ja vaikuta -äänestys on tuore keino saada käyttäjän ääni kuuluviin. Sitä kokeilee myös kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi.

  • Maija Berndtson rakastaa kirjastoja paljon, joten hän vaatii niiltä paljon. Tämä kirjastoalan erikoisosaaja ja Minna Joenniemi soluttautuvat Keravan kirjastoon arvioimaan sitä käyttäjän näkökulmasta. Kuinka monta tähteä se saa?

  • Lasten ja nuorten osasto on kirjaston tärkein osasto. Joensuussa Pia Rask-Jussila näkee aitiopaikalta, mitä lapsille, nuorille ja perheille kuuluu. Hän avaa Minna Joenniemelle, miten häpeä vaikuttaa lukemisen tulevaisuuteen.

  • New Yorkin kaupunginkirjasto on laiva, jota muu kirjastomaailma seuraa. Sen johtaja Anthony Marx paljastaa kulttuuritoimittaja Minna Joenniemelle unelmansa, joka mullistaisi kirjojen maailman.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä