Mailla ja Halmeilla

Torstaisin, Yle Puhe

Mailla ja Halmeilla -ohjelma sukeltaa syvälle alati muuttuvaan Suomeen yksi kunta kerrallaan. Paikallislehtien parissa tehdystä työstä Suurella Journalistipalkinnolla huomioidun Jani Halmeen seurassa luvassa on sielukkaan elämäntäyteistä asiaa seuduista, joissa juuri nyt sattuu paljon ja tapahtuu vielä enemmän.

Jaksot

  • Jos Lahti olisi koira niin mikä koira se olisi? Vaihtoehtoja on kaksi. Se olisi joko ärhäkkä, kokoansa suurempi jack russell, tai hivenen dementoitunut, mutta omanarvontuntoinen herrasmiesmäyräkoira. Oli kummin tahansa, niin muiden apua ei kaivata. Lahdessa on jotain ainutlaatuisen reteää, sellaista jonka poliittisesti korrekti pikkusievistely on monesta suomalaiskunnasta hionut pois. Jani Halmeen vieraana kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

  • Suomessa on paljon kaupunkeja, joissa sattuu paljon ja tapahtuu vielä enemmän. Sellaisia kuten Savonlinna, jossa toivutaan yliopiston menetyksestä ja haaveillaan Euroopan Kulttuuripääkaupungin tittelistä. Maailman ja naapurikaupunkien murjoma oopperakaupunki haluaa olla myös aasialaisturisteja innostava portti Laatokalle. Suurella Journalistipalkinnolla huomioidun Jani Halmeen vieraana kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Hanna Kosonen.
    Mailla ja Halmeilla -ohjelma sukeltaa syvälle alati muuttuvaan Suomeen yksi kunta kerrallaan.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä