Keinuva talo

Maanantaisin, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Maailmassa julkaistaan niin paljon musiikkia, että tarvitsemme suodattimia. Keinuvan talon tuntosarvina, ukkosenjohdattimena ja kalaverkkona toimii korttelin oma etnomusikologi Mika Kauhanen. Balkanin rytmeistä Välimeren tunnelmiin, kaihoisista lauluista huimimpaan pelimannisvengiin. Transglobal World Music Chartin jäsen lupaa tuoreita musiikkivalintoja ja kiinnostavia haastatteluvieraita nykykansanmusiikin ja maailmanmusiikin vaiheilta.

Jaksot

 • Lähde tunteita herättävän musiikin kyydissä Don Quijoten mailta Andalusian rannikolle ja Meksikosta Dominikaaniseen tasavaltaan! Millaisia olivatkaan Almodóvarin leffojen avainkohtausten laulut? Entä minkälaisen kappaleen Kolumbian matkailutoimisto tilasi salsabändiltä kiillottaakseen Calin kaupungin mainetta? Toimittajana Mika Kauhanen.

  Marta Gómez: Lo innombrable
  Otros Aires: Amor o nada
  El Naán: La llamada de Afroiberia
  Vigüela: Arrímate, pichón, a mi
  La Banda Morisca: Algarabya
  Lara Bello: Sola (feat. Jorge Pardo)
  Estrella Morente: Volver
  Chavela Vargas: Si no te vas
  Los Texmaniacs: Mexico americano
  Orquesta Akokán: Otro nivel
  Yuri Buenaventura & La Mambanegra: Cali es sabrosura
  Juan Luis Guerra & Romeo Santos: Frío, frio (en vivo)

 • Tamperelaiset etnotoimijat Kulttuuriosuuskunta Uulu ja Rahvaanmusiikin kerho ovat ehdolla Vuoden tuottajaksi tammikuussa järjestettävässä Etnogaalassa (kolmas ehdokas on Bafe's Factory). Uulun Lari Aaltonen ja Rahviksen Jenni Lares kertovat, mitä kaikkea näiden jo 15 ja 20 vuotta jatkaneiden yhteisöjen toimintaan kuuluu. Entä mitä tarvittaisiin koko alan kehittämiseksi Suomessa? Millä mielin haastatellut odottavat Tampereelle ensi syksynä rantautuvaa maailmanlaajuista Womex-tapahtumaa? Toimittajana Mika Kauhanen.

  Petra Hartikainen (nyk. Käppi) & Pekko Käppi: Aa tuuti lasta
  Whatsup: Vitoto
  Suistamon sähkö: Tampere -18
  Sampo Lassila Narinkka: Narinkka
  Hehkumo: Tähtiin kirjoitettu

 • Tuskin missään muussa maanosassa voi tavata sellaista kansojen, kulttuurien ja kielien monimuotoisuutta kuin Euroopassa. Entä musiikki sitten? Häivähdyksen kirjavan eri sävyistä voi saada jo kuuntelemalla tämän ohjelman, jossa soi uutuuksia Espanjasta, Italiasta, Portugalista, Kreikasta, Pohjoismaista, Latviasta, Balkanilta ja Britanniasta. Toimittajana Mika Kauhanen.

  Susana Seivane: Marnela
  Beppe Gambetta: Tecumseh
  Mariza: É mentira
  Dafné Kritharas: Me chika flor
  Fru Skagerrak: Sömandsvals
  Trio Mio: Dieselvals
  Tautumeitas: Pãde
  Almir Meskovic & Daniel Lazar: Hora Moldovensa
  Almir Meskovic & Daniel Lazar: Tiha je noc
  Dancas Ocultas: As viajantes
  Afro Celt Sound System: Fissiri Wali polka

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä