Etnokonsertteja

Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Kansanmusiikkia, maailmanmusiikia ja etnoa suoraan sieltä missä tapahtuu. Konserttisarja tuo tärkeimmät festivaalilavat Suomesta ja maailmalta sinne missä sinä olet.

Jaksot

 • Konserttiohjelmassa päästään kahteen viime kesänä Rudolstadtin maailmanmusiikkifestivaalilla nauhoitettuun konserttiin. Esiintyjinä ovat madagaskarilainen Toko Telo, sekä yhdysvaltalais-beniniläinen Sing the Truth. Toimittajana Laura Korhonen.

  Toko Telon musiikin juuret ovat syvällä lounais-Madagaskarissa ja yhtye on erittäin tunnettu kotimaassaan. Kokoonpanossa ovat yhteen lyöttäytyneet maan kolme suurinta tähteä: D’Gary, Joël Rabesolo ja Monika Njava. Kappaleissa lauletaan useita eri malagassin murteita ja niissä sekoitetaan niin arkea kuin tarinallisuuttakin.

  Sing the Truth -projekti sai ensisysäyksensä vuonna 2004, kun laulajat Lizz Wright, Angelique Kidjo, sekä Dianne Reeves tekivät yhdessä tribuuttikonsertin Carnegie Hallissa, vuosi aiemmin kuolleen Nina Simonen muistoksi. Tänä kesänä Reevesin saappaisiin hyppäsi Cécile McLorin Salvant.

  TOKO TELO

  1. Bobo Drano
  2. Hanao Moa
  3. Raha Hita
  4. Zaza Somondrara
  5. Ndreto Zahay
  6. Diavola
  7. Toy Raha Toy
  8. Izay Gny Raha
  9. Raha Fa Ela

  SING THE TRUTH

  1. The Music is the Magic
  2. Open Your Eyes
  3. Obsession
  4. Afrika
  5. Oya Diosa
  6. Ghost Song
  7. Baby I Love You
  8. Better Be Good to Me
  9. Once in a Lifetime
  10. Pata Pata

  Kuva: Frank Szafinski

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä