Etnokonsertteja

Maanantaisin klo 20.00, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Kansanmusiikkia, maailmanmusiikia ja etnoa suoraan sieltä missä tapahtuu. Konserttisarja tuo tärkeimmät festivaalilavat Suomesta ja maailmalta sinne missä sinä olet.

Jaksot

 • Suorassa lähetyksessä Helsingin Tavastia-klubilta esiintyvät Antti Paalanen, Tuuletar, J-P Piirainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila, Heikki Laitinen, Hilja Grönfors Trio ja Frigg. Rennossa gaalassa jaetaan palkintoja seitsemässä kategoriassa. Luvassa on myös tanssiesitys sekä perinteinen huutokatrilli, johon jokainen voi osallistua ruudun kummankin puolin. Gaalan juontavat ja toimittavat Riikka Holopainen ja Kare Eskola. Haastateltavina ovat asiantuntija Amanda Kauranne, sekä laaja kirjo ehdokkaita, esiintyjiä ja etnokansaa.

 • Johanna Iivanainen, laulu
  Maria Kalaniemi, laulu ja harmonikka
  Mikko Iivanainen, kitara
  Timo Alakotila, piano

  Tunnelmallinen JuuriJuhlan järjestämä joulukonsertti yhdistää kaksi maamme eturivin muusikoista koostuvaa huippuduoa kvartetiksi. Konserttiohjelmistoon on valikoitunut taiteilijoille rakkaita joulusävelmiä, jotka ovat saaneet uusia vivahteita taiteilijoiden omista sovituksista.

  Mukana on sävyjä niin jazz - kuin kansanmusiikistakin, ja mukana on myös muusikoiden omia instrumentaaliteoksia. Konsertti on osa Tommy Tabermanin runon mukaan nimettyä konserttikiertuetta, jossa julkaistaan taiteilijoiden ensimmäisen yhteinen albumi.

  Espoon Sellosalissa 19.12. taltioidun konsertin toimittaa Kare Eskola.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä