Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieras Teemu Almen

 • 24 min
 • toistaiseksi

Lävistys- ja tatuointistudiota Lahdessa pyörittävä Teemu Almen ryhtyi vegaaniksi jo yli kaksikymmentä vuotta sitten. Pikkukaupungista tulleen pojan maailma mullistui, kun hän 90-luvun puolivälissä solahti mukaan eläinaktivistiporukoihin. Suora toiminta oli juuri rantautunut Suomeen. Aktivistit tekivät yöllisiä iskuja turkistarhoihin ja turkishuutokauppapaikan edessä Vantaalla kahinoitiin. Teemu Almen on yhä vegaani, viimeiset kymmenkunta vuotta hän on myös bodannut intohimoisesti. Sunnuntaivieraan toimittaa Johanna Talasterä.

Lähetykset

 • su 23.12.2018 15.04 • Yle Radio Suomi Pori

Jaksot

 • Jenni Parpala oli vasta 21-vuotias kun hän jo pisti pystyyn siivousfirmansa Vaasaan. Viitisen vuotta myöhemmin toiminta on laajentunut Vaasan lisäksi Saariselälle ja töissä on viitisentoista ihmistä. Nuori yrittäjä puhuu intohimoisesti työstä ja siivousalasta. Toimittajana Terhi Varjonen.

 • Kotkalaiskalastaja Holger Sjögrenin palo kalastuksen pariin syttyi jo pikkupoikana Pyhtään Koukkusaaressa, kun hän katsoi rannassa miten troolarit ja tukkihinaajat ajoivat ohi. Ikää on kohta 80 ja rakkaus mereen ja kalastukseen on yhä vahva. Sunnuntaivieraan on tavannut Kirsi Lönnblad.

 • TV1:n Elossa 24h -sarja toi ruutuihin turkulaisen lasten sairaanhoitajan Mikko Viitasen. Hänen luonteva suhtautumisensa niin lapsipotilaisiin kuin myös heidän vanhempiinsa sai paljon kiitosta. Palautetta on tullut myös nuorilta, jotka sarjan innoittamina haluavat isoina sairaanhoitajiksi tai lääkäreiksi. Mikko Viitanen on Tarja Hiltusen Sunnuntaivieraana Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten teho-osastolla.

 • Kamelien kauneuskilpailut ovat vakavaa viihdettä Saudi-Arabiassa, jossa kamelien menestyksen mahdollisuuksia parannellaan botoxilla ja silikonilla. Lappilainen eläinlääkäri Markus Kiili palkattiin paljastamaan vilppi, mutta Kiili ei ole maan sekavan tilanteen vuoksi vieläkään päässyt Riadiin. Toimittaja Annu Passoja tapasi Kiilin hänen kotikylässään Äkäslompolossa, jossa asuu myös kylmänkestävä kaksikyttyräinen kameli, Konijänkän kotieläintilan Hilma.

 • Sairaalaympäristö ruokkii joensuulaisen lääkintävahtimestari-kirjailija Mika Kähkösen mielikuvitusta. Hän on työskennellyt jo parikymmentä vuotta keskussairaalan päivystyspoliklinikalla. Omassa työssään 48-vuotias Mika Kähkönen kohtaa elämän ja kuoleman ihan konkreettisesti. Näitä kokemuksiaan hän hyödyntää dekkareissaan, joita on syntynyt jo viisi. Uusin on nimeltään Kroonikko. Toimittajana on Lea Joutsensaari.

 • Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen.
  13.1.2019 hän on Matti Laitinen. Mies, joka osti jalkapallojoukkueen ja mahdollisti taloudellisesti joukkueensa nousun lähes 30 vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan.

 • Sunnuntaivieraana kuusamolainen joulupukki Pentti Raivio, joka ottaa kansainvälisiä vieraita vastaan itärajan tuntumassa Vuotunginkylän Pohjolan Pirtissä. Toimittajana Ensio Karjalainen.

 • Lävistys- ja tatuointistudiota Lahdessa pyörittävä Teemu Almen ryhtyi vegaaniksi jo yli kaksikymmentä vuotta sitten. Pikkukaupungista tulleen pojan maailma mullistui, kun hän 90-luvun puolivälissä solahti mukaan eläinaktivistiporukoihin. Suora toiminta oli juuri rantautunut Suomeen. Aktivistit tekivät yöllisiä iskuja turkistarhoihin ja turkishuutokauppapaikan edessä Vantaalla kahinoitiin. Teemu Almen on yhä vegaani, viimeiset kymmenkunta vuotta hän on myös bodannut intohimoisesti. Sunnuntaivieraan toimittaa Johanna Talasterä.

 • Kajaanilainen sosiaali-isännöitsijä Jaana Leppänen näkee työssään ihmisten elämän nurjan puolen. Työlistalla ovat rästivuokrat, häiriöt ja häädöt. Kuulostaa ikävältä, mutta Leppänen tekee paljon työtä myös niiden estämiseksi. Toimittaja Tiia Korhonen tapasi sunnuntaivieraana olevan Jaana Leppäsen hänelle tärkeässä paikassa.

 • Sunnuntaivieraana on imatralainen ravintoloitsija Kiril Georgijev. Georgijev on toiminut 10 vuotta historiallisen ravintola Buttehoffin yrittäjänä. Toimittajana Ville Toijonen.

 • Sunnuntaivieraana on tamperelainen Markku Aulanko, joka rakastui sirkukseen jo pikkupoikana. Nyt hänen taloyhtiönsä kellariin on talletettu lähes koko suomalaisen sirkuksen historia tavaroina, julisteina ja tarinoina. Anna Sirén kävi kylässä.

 • Sisällissotaa teoksissaan käsitellyt kirjailija Sirpa Kähkönen on huomannut tämän vuoden aikana, että sadan vuoden takaisia tapahtumia on käsitelty sovinnollisemmin kuin mitä hän odotti. Tähän mennessä Kähkönen on käsitellyt sotaa ja sen vaikutuksia punaisten näkökulmasta. Oman äidin punaisesta suvusta on riittänyt sytykkeitä niin Kuopio-sarjaan kuin tietokirjoihin. Mutta tänä vuonna Kähkönen on ymmärtänyt myös valkoisten kokeman tragedian. Aihepiirinä hän aikoo kuitenkin jättää sisällissodan taakseen. Toimittaja on Marianne Mattila.

Klipit

 • Sairaalaympäristö ruokkii joensuulaisen lääkintävahtimestari-kirjailijan Mika Kähkösen mielikuvitusta. Hän on työskennellyt jo parikymmentä vuotta keskussairaalan päivystyspoliklinikalla. Omassa työssään 48-vuotias Mika Kähkönen kohtaa elämän ja kuoleman ihan konkreettisesti. Näitä kokemuksiaan hän hyödyntää dekkareissaan, joita on syntynyt jo viisi. Uusin on nimeltään Kroonikko. Toimittajana on Lea Joutsensaari.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä