YleX Etusivu: Hanna Hantula ja Jussi Latvala

Perjantain koko lähetys: Vieraana seksirobottitutkija Mika Koverola

 • 1 h 52 min
 • 24 pv

Onko pettämistä, jos parisuhteessa oleva ihminen harrastaa seksiä robotin kanssa? Muun muassa tästä puhutaan kognitiotutkija Mika Koverolan kanssa. Hän kuuluu ihmisten moraaliasenteita seksirobotteihin selvittävään tutkimusryhmään. Seksirobottien lisäksi Jussi ja Hanna pohtivat, onko ok jos eliitti haluaa pitää ryyppyretkiä Lemmenjoella, saako uudenvuodenlupauksista luistaa ja miten vanhukset saataisiin käyttäytymään paremmin somessa.

Lähetykset

 • pe 11.1.2019 12.00 • YleX

Jaksot

 • Uutisissa on kerrottu miehistä, jotka ovat päättäneet etsiä kumppania epätavallisella keinolla: kiinnittämällä paperi-ilmoituksia lyhtypylväisiin. Ihanan romanttista monien mielestä! Mutta mikä tässä on romanttisempaa kuin vaikkapa Tinderissä? Nyt.fi kertoo Suomen viranomaisten ja Facebookin yhteistyöstä vaalien alla. Hienoa vastuullista ryhdikkyyttä, vai uhkaava merkki isoveli valvoo -yhteiskunnasta? Lisäksi puhetta siitä, millaisista rakennuksista suomalaiset oikeasti tykkäävät sekä brexitin dramaattisista vaiheista. Studiossa Jussi ja Hanna!

 • Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyt ovat synnyttäneet suuren keskustelun ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista. Rikosepäilyihin liittyy myös some ja grooming-ilmiö, jossa alaikäisiä uhreja houkutellaan ja jopa kiristetään seksuaalisiin tekoihin. Asiantuntijoiden mukaan vanhempien pitäisi olla kärryillä siitä, mitä lapset tekevät somessa – mutta entä jos lasten ja nuorten on vaikeaa puhua somesta vanhemmilleen? Haastattelussa Pelastakaa Lapset -yhdistyksen erityisasiantuntija Nina Vaaranen-Valkonen! Lisäksi keskustelua nuorten raha-asioista: nuoret aikuiset voivat jäädä vanhempiaan köyhemmiksi, mutta silti nuoret ovat tyytyväisiä. Onko tämä outoa? Studiossa Hanna ja Jussi!

 • Onko pettämistä, jos parisuhteessa oleva ihminen harrastaa seksiä robotin kanssa? Muun muassa tästä puhutaan kognitiotutkija Mika Koverolan kanssa. Hän kuuluu ihmisten moraaliasenteita seksirobotteihin selvittävään tutkimusryhmään. Seksirobottien lisäksi Jussi ja Hanna pohtivat, onko ok jos eliitti haluaa pitää ryyppyretkiä Lemmenjoella, saako uudenvuodenlupauksista luistaa ja miten vanhukset saataisiin käyttäytymään paremmin somessa.

 • Pääkaupunkiseudulla osa lukiolaisista aikoo jäädä huomenna koulusta pois ja mennä sen sijaan Eduskuntatalon eteen osoittamaan mieltään. Onko ok lintsata, jos sen tekee vastustaakseen ilmastonmuutosta? Tämän kysymyksen lisäksi Jussi ja Hanna keskustelevat siitä, pitääkö poliitikolla olla joka asiasta mielipide, onko kiva juttu että ympäri Suomea on vireillä isoja areenanrakennushankkeita, pitäisikö varusmiehille maksaa enemmän päivärahaa ja miksi ostolakot ovat nyt muotia.

 • Twitterissä naureskellaan kasvispihville, josta kolmasosa on lihaa. Onko lihaisa vegepihvi kuitenkaan yhtään pöllömpi ajatus? Einesten lisäksi Jussi ja Hanna pohtivat sitä pitääkö verotoimistossa saada palvelua ihmiseltä ja tarot-kortit kertovat, millainen on muovin tulevaisuus. YleX:n tuore iltapäiväjuontaja Mika Parikka liittyy seuraan, kun lukupiiri kokoontuu ensimmäistä kertaa vuonna 2019!

 • Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat päätti lähteä Qatariin treenaamaan, mutta Riku Riski jää matkasta pois. Riski perustelee päätöstään sillä, että tuleva MM-kisojen isäntämaa on kohdellut siirtotyöläisiä erittäin epäeettisesti. Onko nykyään mahdollista tai edes tavoiteltavaa pitää politiikkaa ja urheilua erillään toisistaan? Jussi ja Hanna puhuvat jalkapallokuvioiden lisäksi siitä, saako poliitikko blokata kansalaisia twitterissä, miten koulukiusaamista ei vielä oteta vakavasti edes kouluissa ja onko Saatanasta tullut salonkikelpoinen.

 • Suomi on maailmanmestari! Mutta miksi? Ainakin osa totuudesta selviää, kun valtakunnan hatarimmilla tiedoilla mutta terävimmällä päätteylykyvyllä operoivat lätkäanalyytikot Jussi ja Hanna pääsevät vauhtiin. Lisäksi puhutaan muun muassa siitä, miksi kulttuuri yhtäkkiä kiinnostaa kansaa ja ennustetaan tarot-korteista, miten käy YleX:n uuden iltapäiväshow’n!

 • Applen pörssikurssi romahti, koska iPhone-myynti yskii. Yksi syy tälle on se, että ihmiset eivät nykyään vaihda uuteen älypuhelimeen yhtä innokkaasti ja usein kuin aiemmin. Mistä tämä johtuu? Yksi viikon suurimmista puheenaiheista Suomessa on ollut poliisi, joka ei tutki kaikkia rikoksia, etenkään ”pikkurikoksia”. Yksi syy on se, ettei poliiseja ole riittävästi tähän. Varmaan ikinä kaikkia rikoksia ei saada selvitettyä, mutta kuinka paljon selvittämättömiä rikoksia suostumme sietämään? Lisäksi puhetta Netflixin päätöksestä poistaa Saudi-Arabia-kriittinen jakso Saudi-Arabiasta sekä Sauli Niinistön uudenvuodenpuheen aiheuttamista ymmärtämisvaikeuksista.

 • Uudenvuoden lupaukset eivät vielä ole monilla ehtineen rikkoontua, joten on otollinen aika ruotia sitä, mitä on luvattu. Millaisia asioita painotetaan lupauksissa tänä vuonna? Millainen on hyvä ihminen vuonna 2019? Lähetyksessä puhutaan myös elokuvavuodesta 2018: suomalaisten elokuvamaku on yllättävänkin monipuolinen. Mutta mikä elokuva olisi ansainnut olla top 10 -listalla? Lisäksi puhetta siitä, miksi vähän harmittaa, kun Gävlen olkipukki ei pala. Studiossa Jussi ja Hanna!

 • Uudenvuoden suurin puheenaihe olivat ilotulitteet, jotka kansalaisaloite haluaisi kieltää taviksilta. Tämä närkästyttää monia, joiden mielestä hauskanpitoa pitää sallia, vaikka siitä olisikin pientä haittaa ympäristölle. Jos ajattelee näin, voiko silloin vastustaa Kaljakelluntaa - jokakesäistä jokililluntaa, jonka lopputuloksena rannat ovat roskaisia? Etusivua kiinnostaa tänään myös hyvin kalliit brändivedet. Järjettömän kuuloista, mutta voisiko niissä silti olla jotain hyvää? Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Uudenvuodenaaton lähetyksessä Etusivu ottaa selvää tulevaisuudesta tarot-korttien avulla! Tuleeko vuodesta 2019 tylsä? Entä miten Suomen hallituksen käy? Tuleeko Game of Thronesin viimeisestä kaudesta hyvä? Lisäksi studioon saapuu YleX Illan Kareisen Jani, jonka raha-asioista otetaan selko. Etusivun testissä myös selviää, voiko tarot-kortteihin itse asiassa luottaa lainkaan. Spoileri: Ei voi!

 • Laitilan kaupunki on päättänyt suositella kaikille lapsille ja nuorille yhteisiä kotiintuloaikoja. Etusivun kuulijat pääsevät kertomaan, onko tiukka linja kakkaa vai timanttia.Tänäänkin Etusivussa ollaan Slush-tunnelmissa. Hannan johdolla palataan ajassa joulukuun alkuun ja Helsingissä järjestettyyn kasvuyritystapahtumaan, jossa kuultiin muun muassa, miten ruokaa voi valmistaa sähköstä ja ilmasta.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä