Etelä-Amerikkaa etsimässä

Torstaisin klo 17.10, Yle Radio 1

Tule mukaan matkalle Pirunsaarelta Eldoradoon! Sarjassa etsitään myyttisen maanosan kulttuurin, luonnon ja historian kiinnostavimpia tarinoita. Äänisuunnittelu Tuomas Vauhkonen. Toimittajana Jukka Kuosmanen. Tuottaja Sari Siekkinen. Kuva: EPA / Paolo Aguilar

Jaksot

 • Vallankumousjohtaja Simón Bolívar taisteli Etelä-Amerikassa 1800-luvun alkupuolella Espanjan siirtomaavaltaa vastaan. Millainen mies löytyy sankarimyytin ja toreille pystytettyjen patsaiden takaa? Etelä-Amerikkaa etsimässä -sarjassa kartoitetaan myyttisen maanosan kulttuurin, luonnon ja historian kiinnostavimpia tarinoita ja paikkoja.

  Vallankumousjohtaja Simón Bolívar -osan vieraana on alue- ja kulttuurintutkimuksen professori Jussi Pakkasvirta. Äänisuunnittelu Tuomas Vauhkonen. Toimittaja Jukka Kuosmanen.

  Kuva: EPA / Paolo Aguilar

 • Miksi Eldoradon kultaista kaupunkia ei vieläkään ole löydetty? Missä se voisi sijaita? Mitkä historialliset tosiseikat johtivat kaupungin etsimiseen? Etelä-Amerikkaa etsimässä -sarjassa kartoitetaan myyttisen maanosan kulttuurin, luonnon ja historian kiinnostavimpia tarinoita ja paikkoja.

  Vieraana on Latinalaisen Amerikan tutkimuksen professori Martti Pärssinen. Äänisuunnittelu Tuomas Vauhkonen. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

  Kuva: EPA / Paolo Aguilar

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä