Urheiluhullut

Onko huippu-urheilu raadollista ja uhrauksia vaativaa? Ei, vastaa Virpi Sarasvuo

 • 38 min
 • toistaiseksi

Mitä kaikkea voittaminen edellyttää ja vaatii? Mitä itsekkyys tarkoittaa huippu-urheilijan näkökulmasta? Moninkertainen hiihdon maailmanmestari Virpi Sarasvuo ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen käyvät Jussi Paasin johdolla värikkään keskustelun, jossa innostutaan uudistamaan urheilutermejä. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

Lähetykset

 • ma 11.2.2019 18.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Mitä kaikkea voittaminen edellyttää ja vaatii? Mitä itsekkyys tarkoittaa huippu-urheilijan näkökulmasta? Moninkertainen hiihdon maailmanmestari Virpi Sarasvuo ja Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esimies Vesa Rantanen käyvät Jussi Paasin johdolla värikkään keskustelun, jossa innostutaan uudistamaan urheilutermejä. Lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Nelinkertainen olympiavoittaja, yksi kaikkien aikojen suomalaisurheilijoista on poissa. Urheiluhullut omistaa koko lähetyksen Matti Nykäselle. Nykäsen merkityksestä ja perinnöstä suomalaiselle urheilulle keskustelevat hiihdon maailmanmestari ja moninkertainen arvokisamitalisti Aino-Kaisa Saarinen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi.

 • Valmentaja saa uransa aikana usein potkut. Mikä saa ihmisen ryhtymään niin armottomaan ja haastavaan ammattiin? Aiheesta keskustelevat Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen ja entinen arvokisauimari, psykologian maisteri ja uintivalmentaja Eetu Karvonen. Keskustelua johdattelee toimittaja Jussi Paasi.

 • Äänessä maailmanmestari Marcus Grönholm, kartturi Jarmo Lehtinen, rallivalmentaja Kristian Sohlberg sekä toimittajat Riku Salminen ja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Onko Vuoden Urheilijan valitsemisessa mitään järkeä? Ja mikä on Urheilugaalan tarkoitus? Aiheesta keskustelevat Venla-ja Jussi-palkittu kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard sekä Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Keskustelua värittää kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Suomalaisia on patisteltu liikkumaan vuosikymmenet pitkälti samanlaisilla mielikuvilla. Miltä liikuntavalituksen pitäisi näyttää tai kuulostaa vuonna 2019? Voisiko liikuntapommia purkaa nykyaikaisemmalla kampanjoinnilla? Aiheesta keskustelevat tutkija Maria Rantala, Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ja toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Jokainen urheilija joutuu kohtaamaan häviön ja epäonnistumisen tuomat tunteet. Miten urheilija käsittelee pettymyksen? Pitääkö häviämistä vihata enemmän kuin rakastaa voittamista? Aiheesta keskustelevat Suomen kaikkien aikojen menestynein lentopalloilija Riikka Lehtonen ja jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Keskustelua johdattaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Osa urheilijoista löytää uuden paikkansa yhteiskunnassa nopeasti, mutta monille uran loppuminen tarkoittaa putoamista tyhjän päälle. Jotkut ajautuvat elämässä pahasti sivuraiteelle. Saavatko huippu-urheilijat riittävästi tukea uran jälkeen? Aiheesta keskustelevat suunnistuksen yhdeksänkertainen maailmanmestari Minna Kauppi ja ex-huippuhiihtäjä, tutkija Kati Lehtonen. Keskustelua johdattaa toimittaja Jussi Paasi. Ohjelmassa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina.

 • Salibandyn kasvusta ja lajin tulevaisuudesta – sekä pelin että bisneksen näkökulmasta – keskustelevat Tampereen yliopiston filosofian yliopistonlehtori ja dosentti, entinen salibandyvalmentaja, Jani Hakkarainen ja Salibandyliiton puheenjohtaja Risto Kauppinen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Hiihtoväen keskuudessa ilmastonmuutos puhuttaa ja huolestuttaa. Hiihtäjät ja hiihto-olosuhteet ovat monin paikoin todella kaukana toisistaan. Hiihto on muuttunut lähiliikunnasta suorituspaikkaurheiluksi. Aiheesta keskustelevat Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen ja hiihtovalmentaja, toimittaja Axa Sorjanen. Ohjelman juontaa Jussi Paasi.

 • Pyhittääkö tulos keinot? Mitä kaikkea voi perustella sillä, että huippu-urheilu on armotonta ja raakaa? Aiheesta keskustelevat Olarin Voimistelijoiden päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen ja Urheiluhullut-ohjelman vakiovieras, Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

 • Formula 1:n tulevaisuudesta, uhkista ja mahdollisuuksista keskustelevat C Moren selostaja Niki Juusela sekä Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh. Keskustelua värittää kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä