Docventures

Nyt puhuu ohjaaja Pekka Lehto ja puolustaa teostaan: “Onko kysymys yhdestä mädästä omenasta vai järjestelmän korruptiosta?”

  • 10 min
  • toistaiseksi

Paha poliisi -elokuva on herättänyt paljon keskustelua. Nyt puhuu ohjaaja Pekka Lehto ja kertoo miten dokumentti syntyi.

- Meillä on myös tukena oikeuden pöytäkirjat ja poliisin kuulustelupöytäkirjat. Että kyllä siinä laajempi käsitys on kuin vain minun subjektiivinen käsitys, että nyt on pahasti poikaa kohdeltu, Lehto sanoo haastattelussa.

Lehto sanoo käyttäneensä rikollisten haastatteluja siksi, että polisit eivät suostuneet puhumaan.

- Elokuva ei kuvaa oikeusprosessia ja oikeuskäsittelyä, vaan kuvaa sitä maailmaa joka johti oikeuskäsittelyyn. Lähdin tekemään elokuvaa siitä, onko kysymys yhdestä mädästä omenasta - eli onko kysymys yksittäisestä korruptiosta vai järjestelmän korruptiosta, Lehto sanoo haastattelussa.

Paha poliisi -dokumentti käsittelyssä myös Docventures Talk Show’ssa - tällä klipillä haastattelusta pitkä versio.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Docventures

Docventuresin kahdeksas kausi on ajatusten ja keskustelun herättäjä. Tieto on valtaa, ja siksi Docventures takaa, että myös SINULLA on valtaa. Päämajamme on havainnut tutkassaan poikkeuksellista liikehdintää. Docventures kysyykin: onko maailmassa huomaamattamme käynnistynyt historian suurin vallan uudelleenjako? Riku Rantala ja Tunna Milonoff esittelevät illan elokuvan, ja sen jälkeen Docventures Talk Show kääntää kaikki kivet aiheen ympärillä. Osallistu: yle.fi/docventures

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä