Urheiluperjantai

Perjantaisin klo 15.02 Yle Puhe.

Urheiluperjantai liikkuu hiihtostadionien, mäkimonttujen ja kiekkokaukaloiden kulisseissa. Tarjoamme urheilun puheenaiheet rennolla otteella ja tärpit viikonlopun kilpailujen seuraamiseen.

Jaksot

 • Urheiluperjantai kuorii jälleen viikon kuumimmat urheiluperunat.
  Päävalmentaja Markku Kanerva on saanut Huuhkajat uskomattomaan lentoon.
  Stanley Cupin voittaja selvisi keskiviikon ja torstain välisenä yönä, voittajajoukkue St. Louis Bluesin tuhkimotarina hakee vertaistaan. Playoffeja sekä finaalisarjaa studiossa perkaamassa innokas Bostonin kannattaja, laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen. Syvyyttä aiheeseen saadaan puhelimen välityksellä myös Ismo Lehkoselta.

 • Kiekkovuosi lähestyy loppuaan ja ennen juhannuslöylyjä Urheiluperjantai tekee vuoden 2019 välitilinpäätöksen.

  Pöydällä perinteiset talvilajit, jääkiekko, jalkapallo ja mitä vielä. Tapahtumia Juha Valvion kanssa pohtimassa Ylen Aamutelevision "jälkihiki"-osion vakiopanelisti Juha Kanerva.

 • F1-legenda Niki Laudan poismeno järkytti maailman urheilukansaa yli lajirajojen.
  Urheiluperjantain studiossa vieraana Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh, jonka kanssa pohdimme Laudan vaikutusta koko formulakulttuurille ja lisäksi nostetaan muitakin aiheita F1-viikonlopusta kuten Kimi Räikkösen 300:s kilpailu sekä missä menee formuloiden tulevaisuudennäkymät. Urheiluperjantaissa puhuttaa myös Leijonien menestys, alkavat NHL-playoffit sekä Veikkausliigan viimeaikaiset tapahtumat.

 • Naisten kiekkohuuman mentyä ohi ovat vuorossa nuoret ja miehet. Juha Valvio ruotii maajoukkueiden kevättä Sami Laineen kanssa.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Matti Nykänen kuoli 5. helmikuuta 2019 vain 55-vuotiaana. Moninkertainen mäkihypyn olympiavoittaja ja maailmanmestari ei rinteessä löytänyt parempaansa. Värikkään elämän elänyttä mäkikotkaa muisteltiin Urheiluperjantain lähetyksessä sekä Salpausselällä. Mäkihyppääjäsankariamme muistelivat muun muassa Ari-Pekka Nikkola sekä Tommi Nikunen.

  Juha Valvio ja Jouko Vuolle haastattelevat.

 • Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelusta ja suomalaisen jenkkifutiksen näkymistä puhuivat Urheiluperjantaissa maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen ja Vaahteraliigan sarjapäällikkö, liiton hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen.

  Jussi Putkonen ja Jaakko Parkkinen haastattelevat.

 • Toimintakiellosta vapautunut hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö ihmettelee, miksi suomalaiset ovat huonoja vapaalla hiihtotavalla verraten perinteiseen hiihtotapaan. Kyrö perää kovia liikkeitä valmennukseen ja kilpailukalenteriin, jotta kansainvälinen taso saataisiin kiinni. Hiihdon MM-kisoista Seefeldistä konkari odottelee kolmea mitalia.

  Jussi Eskola ja Jussi Putkonen haastattelevat.

 • Mahdottomana pidetty unelma Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen arvoturnauspaikasta on muuttunut realistiseksi päävalmentaja Markku Kanervan johdossa. Kanervan saavuttama menestys on kuitenkin vuosien työn tulosta. Hän on tehnyt pitkän uran Palloliitossa ja A-maajoukkueen kakkosvalmentajana.

  Markku Kanerva oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana.

 • Petteri Nykyn paluu Suomen salibandymaajoukkueen peräsimeen tuotti toivotun tuloksen, kun Suomi voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa Prahassa vuoden 2018 joulukuussa.

  Petteri Nykky valmensi Suomen salibandyn maailmanmestariksi jo kolmannen kerran. Vaikka tuoreimmasta tittelistä oli kulunut vain minuutteja, siirsi hän katseensa jo kohti tulevaisuutta, sillä Suomi isännöi MM-kisoja kahden vuoden kuluttua Helsingissä.

  Nykky oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana. Välissä kuullaan myös salibandylegenda Mikael Järven haastattelu sekä kuullaan Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampisen kommentit maailmanmestaruudesta ja itse lajin tulevaisuudesta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä