Urheiluperjantai

Vieraana Mestarien liigan ottelun tuomaroinut Mattias Gestranius.

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Vieraana Mestarien liigan ottelun tuomaroinut Mattias Gestranius. Studiossa Jarmo Lehtinen ja Jere Pehkonen.

Lähetykset

 • pe 30.11.2018 15.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Mattias Gestranius tuomitsee suomalaisista jalkapalloerotuomareista tällä hetkellä korkeimmalla tasolla. Viime viikolla hän oli Hollannissa puhaltamassa Eurooppa-liigan ottelua.
  Pelaajat kentällä tienaavat käsittämättömiä summia, mutta millaisista summista puhutaan tuomareiden palkkioiden suhteen?
  Millaista on erotuomarin valmistautuminen otteluun, jossa katsojia on miljoonia?

  Isäntänä Juha Valvio.

 • Rallin maailma kohisee uudesta suomalaisesta tulokkaasta Kalle Rovanperästä. Mihin kaikkeen nuori Rovanperä vielä voi yltää ja kuinka suuri sensaatio hän oikeastaan on?
  Vieraana moottoriurheilun maailman läpikotaisin tunteva toimittaja Tomi Tuominen.

  Luvassa myös tarinaa pelaajakaupoista NHL:n siirtorajan lähestyessä, kun puhelimeen saadaan Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen.

  Isäntänä Juha Valvio.

 • Save Pond Hockey on liike, joka haluaa nostaa ilmastonmuutoksen ja sen aiheuttamat muutokset elinympäristölle ja suomalaisille niin rakkaalle pipolätkälle. Mukana on entisiä ja nykyisiä jääkiekkoilijoita ja liike järjestää pipolätkätapahtumia ympäri Suomen.
  Millaisia asioita liike haluaa nostaa esiin ja mistä tässä kaikessa oikein on kyse?
  Vieraana Save Pond Hockeyn puuhamiehet Svante Suominen ja Ville Sinisalo.
  Lisäksi otetaan katsaus viikonlopun urheiluihin Antti-Jussi Sipilän kanssa.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Urheiluperjantai syöksyy alamäkiluistelun maailmaan kun lauantaina 8. helmikuuta Rautalammilla jälleen luistellaan ATSX 500 MM-osakilpailu. Viime vuoden kolmossija kaipaa kirkastusta ja tavoitteet on korkealla, vain maailmanmestaruus kelpaa. Mukana haastattelussa myös moninkertainen osakilpailuvoittaja sekä maailmanmestari vuodelta 2012, Kyle Croxall (CAN), joka kertoo siitä miten laji on vuosien saatossa muuttunut sekä kehittynyt.
  Juontajana Juha Valvio

 • Super bowl -viikonloppu on täällä! Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota? Onko Patrick Mahomes lajin uusi valtias?
  Entä kuinka amerikkalainen jalkapallo pärjää Suomessa?
  Vieraina Helsinki Roostersin päävalmentaja Mikko Koikkalainen sekä Roostersin pelinrakentaja ja viime vuoden paras pelaaja Miro Kadmiry.

  Lisäksi katsausta kotimaiseen liigakiekkoon ja Tomin nuotteihin.

  Isäntänä Jussi Putkonen.

 • Naisten kiekkohuuman mentyä ohi ovat vuorossa nuoret ja miehet. Juha Valvio ruotii maajoukkueiden kevättä Sami Laineen kanssa.

Klipit

 • Urheiluperjantain vieraana kävi taklauksesta saatuun päävämmaan uransa päättänyt entinen kiekkoilija Tommi Kovanen. Tämäkin kiekkokausi alkoi usealla tuomiolla päähän kohdistuneista taklauksista. Edelleen siis kiekkoilijat pelaavat terveyden kustannuksella. Tommi Kovasella oli kerrottavana myös julmia tarinoita nuorisokiekon parista.
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Urheiluperjantaissa Juha Valvion vieraana kävi entinen jalkapalloilija Antti Pohja, joka on seurannut jalkapallomaajoukkueen otteita hyvillä mielin. Hänen mielestä Huuhkajien mukaan on tullut sopivasti itseluottamusta ja röyhkeyttä, jolla tulosta on tullut.

 • Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaankin ääneen tulee lisää lämpöä, kun hän puhuu Huuhkajien kaikkien aikojen karsinnoista ja torstai-iltaisesta Kreikka-voitosta.

  Suuri osa maajoukkueen torstai-illan avauskokoonpanosta on aloittanut peliuransa kotimaisessa Veikkausliigassa.

  Marjamaa oli Yle Puheen Urheiluperjantaissa Juha Valvion vieraana.

  Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

 • Kun "Mörkö" löi sisään pariin otteeseen toukokuussa jääkiekon MM-kisoissa, alkoi huuma mikä on kesän jälkeen juuri ja juuri laskenut. Vai onko?

  Urheiluperjantai kysyy asiaa suoraan sylttytehtaalta kun alkavan KHL-kauden kynnyksellä elämän suurimpiin kysymyksiin vastaa Marko Anttila.

  Toimittajana Juha Valvio.

 • Matti Nykänen kuoli 5. helmikuuta 2019 vain 55-vuotiaana. Moninkertainen mäkihypyn olympiavoittaja ja maailmanmestari ei rinteessä löytänyt parempaansa. Värikkään elämän elänyttä mäkikotkaa muisteltiin Urheiluperjantain lähetyksessä sekä Salpausselällä. Mäkihyppääjäsankariamme muistelivat muun muassa Ari-Pekka Nikkola sekä Tommi Nikunen.

  Juha Valvio ja Jouko Vuolle haastattelevat.

 • Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelusta ja suomalaisen jenkkifutiksen näkymistä puhuivat Urheiluperjantaissa maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen ja Vaahteraliigan sarjapäällikkö, liiton hallituksen puheenjohtaja Roope Noronen.

  Jussi Putkonen ja Jaakko Parkkinen haastattelevat.

 • Toimintakiellosta vapautunut hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö ihmettelee, miksi suomalaiset ovat huonoja vapaalla hiihtotavalla verraten perinteiseen hiihtotapaan. Kyrö perää kovia liikkeitä valmennukseen ja kilpailukalenteriin, jotta kansainvälinen taso saataisiin kiinni. Hiihdon MM-kisoista Seefeldistä konkari odottelee kolmea mitalia.

  Jussi Eskola ja Jussi Putkonen haastattelevat.

 • Mahdottomana pidetty unelma Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen arvoturnauspaikasta on muuttunut realistiseksi päävalmentaja Markku Kanervan johdossa. Kanervan saavuttama menestys on kuitenkin vuosien työn tulosta. Hän on tehnyt pitkän uran Palloliitossa ja A-maajoukkueen kakkosvalmentajana.

  Markku Kanerva oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana.

 • Petteri Nykyn paluu Suomen salibandymaajoukkueen peräsimeen tuotti toivotun tuloksen, kun Suomi voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa Prahassa vuoden 2018 joulukuussa.

  Petteri Nykky valmensi Suomen salibandyn maailmanmestariksi jo kolmannen kerran. Vaikka tuoreimmasta tittelistä oli kulunut vain minuutteja, siirsi hän katseensa jo kohti tulevaisuutta, sillä Suomi isännöi MM-kisoja kahden vuoden kuluttua Helsingissä.

  Nykky oli Urheiluperjantaissa Jere Pehkosen ja Jarmo Lehtisen vieraana. Välissä kuullaan myös salibandylegenda Mikael Järven haastattelu sekä kuullaan Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampisen kommentit maailmanmestaruudesta ja itse lajin tulevaisuudesta.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä