Uniraati

Stressiunet - Cristal Snow

 • 36 min
 • toistaiseksi

Uniraati pohtii, miten valvemaailman stressi siirtyy kuulijoiden uniin. Oireenkuvaan kuuluvat ainakin veriset painajaiset, kaupungin tulviminen ja painostavan itsetuhoiset lemmikit. Stressiunien kokemusasiantuntija, esiintyjä Cristal Snow vierailee Uniraadissa. Raadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

Lähetykset

 • pe 14.12.2018 7.04 • Yle Areena

Jaksot

 • Uniraadin viimeisessä jaksossa vaikututaan kuulijoiden elämää muuttaneista unista. Näissä unissa löydetään maailmanvallan avaimet, kohdataan kuolevaisuus, pohditaan työn arvoa ja tullaan tutuksi omien pelkojen kanssa. Videotoimittaja Timo Wilderness eläytyy raadissa kuulijoiden elämän merkittäviin käänteisiin. Uniraadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

 • Uniraati kurkistaa kuulijoiden yöllisiin julkkisfantasioihin. Raadin käsittelyyn pääsevät ainakin Vladimir Putinin todellinen sukupuoli, Jeesuksen kanta pienyrittäjiin ja George Clooneyn yllättävä taidemaku. Kaverin puolesta kyselen -podcastistakin tuttu toimittaja Tiia Rantanen vierailee arvovaltaisessa raadissa. Uniraadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

 • Uniraati samaistuu kuulijoiden pahimpiin perheuniin. Alitajunnan syövereissä rakkaat sisarukset muuttuvat murhaajiksi, mummolla on avaimet toiseen todellisuuteen, ja omaisuuden sijaan vanhemmilta peritään hirvittäviä ennustuksia. Kirjailija Laura Gustafsson punnitsee unien merkitystä raadin vieraana. Uniraadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

 • Uniraati temmataan mukaan uneksijoiden yöllisiin seikkailuihin. Unissa käydään kostoretkellä, otetaan osaa hyvän ja pahan taisteluun maailmasta, ja joudutaan villieläinten piirittämäksi. Kokenut seikkalija Riku Rantala vierailee raadissa. Uniraadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

 • Uniraati käy rajan takana kuulijoiden kuolemaunissa. Yhdet näkevät enkeleitä, toiset pelastavat hukkuvia, jotkut keittävät kuolleiden kanssa kahvit. Näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen arvioi unia vierailevana raatilaisena. Uniraadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

 • Uniraati sukeltaa outoihin unimaailmoihin. Kuulijoiden unissa askarruttavat kirkkoherran teurastusessu, villi-ihmisiksi muuttuvat vanhemmat ja sähköuunissa pyörivä musiikkivideo. Ruben Stiller osallistuu Uniraadin virantoimitukseen. Raadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

 • Uniraati pohtii, miten valvemaailman stressi siirtyy kuulijoiden uniin. Oireenkuvaan kuuluvat ainakin veriset painajaiset, kaupungin tulviminen ja painostavan itsetuhoiset lemmikit. Stressiunien kokemusasiantuntija, esiintyjä Cristal Snow vierailee Uniraadissa. Raadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

 • Uniraati tulkitsee kuulijoiden pahimpia painajaisia. Karmivuudesta kilpailevat lapsia vainoava hirviö, näkymättömät pahat voimat ja suomalaisten painajaisten klassikkoaihe karhu. Mikä unista riivaa raatia eniten? Musiikkitoimittaja Pekka Laine vierailee raadissa. Uniraadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

 • Uniraati saa arvioitavakseen kuulijoiden eroottisia unia. Suomen jääkiekkomaajoukkue ja argentiinalainen tango saavat unissa sensuellin sävyn, eikä isäsuhteen tutkiskelultakaan vältytä. Minkä unen raati äänestää kaikista eroottisimmaksi? Pornodokumentaristi Ina Mikkola vierailee raadissa, jonka vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi. Uniraatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

 • Uniraati etsii kuulijoiden klassisinta unta. Miksi lähes kaikki näemme unia, joissa lennämme kunnes putoamme, olemme yllättäen alasti, tai hampaamme irtoavat? YleX Aamun Viki ja Köpi pohtivat raadissa unien klassikkomateriaalia. Uniraadin vakiojäseniä ovat psykologi Soila Lauronen ja kulttuurikriitikko Aleksis Salusjärvi, ja raatia johtaa Suvi Tuuli Kataja.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä