Östnyland på 20 minuter

Podcast: Lina Westerlund är både nervös och förväntansfull inför luciakröningen och vi bekantar oss med nya Ströhö

 • 20 min
 • toistaiseksi

Har du funderat på hur muddringsarbetena i Borgå framskrider och på vad man egentligen har hittat på åbottnen? Och hur blir det med den gamla delen av Harjurinteen koulu i Lovisa? De här frågorna får du svar på i dagens podcast.

Lähetykset

 • to 13.12.2018 13.20 • Yle Areena

Jaksot

 • Karl-Erik Oljemark odlar spannmål och har mjölkkor. Han har skördat allt spannmål för i år. Chefstränare Sebastian Freudenthal berättar om de nya spelare Ådalens IF laddat upp laget med inför ligastart. Vi talar också om Söderkulla skolas framtid.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Stefan Paavola, Katarina Lind och Fredrika Sundén.

 • I dagens podcast undrar vi om Lovisa borde fortsätta satsa på att vara byarnas stad i framtiden. Och är man det, med tanke på att man diskuterar en stängning av Forsby hälsostation och byskolornas framtid? Vi hör också Forsbybor tycka till om vikten av att ha en egen hälsostation.

  I programmet medverkar Daniel Hannus, Roger Turku, Satu Wallenius, Tom Forssell och Roland Öhberg.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast bjuder vi också på fredagskaffe. Den här gången funderar gänget på plastinsamling i Östnyland, på Citymarketbygget i Borgå, på spelautomater i våra småbutiker och på älgflugornas framfart.

  I programmet medverkar Hanna Hörhammer, Esa Keinänen, Pete Tupola, Christer Alm, Klaus Suhonen och Mikael Grönroos.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi också rektorn som blev slagen utanför Pääskytien koulu i Borgå. Dessutom pratar vi om hälsostationen i Forsby i Lovisa, som ortsbor inte vill förlora.

  I programmet medverkar Stefan Möller, Bengt Vinberg, Marina Boxström, Kaisa Vikiö och Kimmo Sirén.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Mikael Kokkola och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Plastskräpet hamnar allt oftare rätt i Östnyland - det vill säga i plastinsamlingskärlen. Att skarva på skoldagen med innebandyträningar är Tolkis Bollklubbs nya giv. Borgå har fått en ny lokalitetsdirektör.

  Medverkande i podcasten är Taina Kivistö, Tujia Klaus, Pertti Tammivuori, Simon Valros, Robin Puuronen, Johnny Holmström och Mikko Silvast.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Stefan Härus och Hedvig Sandell.

 • I dagens podcast hör vi också mer om ett konstverk som brann upp i Borgå. Dessutom handlar det om Söderkulla centrum, där det är oroligt i trafiken på grund av byggen. Vi pratar även om möjligheten till service på svenska vid Östra Nylands tingsrätt.

  I programmet medverkar Veikka Saarela och Fredrick von Schoultz.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Paavola och Mira Bäck är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om älgflugan. Vi hör naturväktaren Anders Albrecht i Sibbo tycka till om denna lilla rackare. I Sibbo satsar man på att ha en ungdomsarbetare på biblioteken för att nå ut till ungdomar som kanske vill ha sällskap eller stöd.

  I programmet medverkar Kaarina Kauhala, Kenneth Levin, Saska Sarnikorpi och Anders Albrecht.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Helena von Alfthan, Hedvig Sandell och Stefan Paavola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast bjuder vi dessutom på fredagskaffe. Den här gången funderar gänget på rävungar och huruvida man ska mata dem eller inte.

  I programmet medverkar Marina Uddström, Bo-Göran Åstrand, Malin Lönnroth och Christel Liljeström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Lone Widestam är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om Broböle damm i Sibbo. Dammen har restaurerats och vår reporter kollar in platsen.

  I programmet medverkar Mika Fagerudd, Anders Peedu, Bo Melander och Catharina von Schoultz.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Leo Gammals är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vår reporter Mira Bäck berättar om rävarna som blivit halvtama i Tolkis. De klättrar på bilar och matas av Paavo Valkama. Vi följde med på en trygghetsvandring i Vårberga i Borgå. Vi har talat med en invånare som känner sig trygg men klagar på oväsen, och med välfärdskoordinator Sara Tallsten. Sibeliusdagarna kör igång i Lovisa. Vi träffar cellisten Jan-Erik Gustafsson som är konstnärlig ledare för festivalen.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mira Bäck, Mikael Kokkola, Stefan Härus och Stefan Paavola.

 • I dagens podcast handlar det också om Sibbostrand. Nu har området snyggats upp med planteringar, asfalt och stenbeläggning.

  I programmet medverkar Gina Liljeberg-Karlsson, Kim Gustafsson, Mikael Grannas, Per Henrik Söderling, Ben Fuchs och Naija Johansson.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om Wilenius varv. En förening vill rädda verksamheten och har deltagit i Borgås koncepttävling för västra åstranden.

  I programmet medverkar Max Lundell, Riku Hämäläinen, Edward Bryant och Johan Öhberg.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä