Östnyland på 20 minuter

Podcast: Lina Westerlund är både nervös och förväntansfull inför luciakröningen och vi bekantar oss med nya Ströhö

 • 20 min
 • toistaiseksi

Har du funderat på hur muddringsarbetena i Borgå framskrider och på vad man egentligen har hittat på åbottnen? Och hur blir det med den gamla delen av Harjurinteen koulu i Lovisa? De här frågorna får du svar på i dagens podcast.

Lähetykset

 • to 13.12.2018 13.20 • Yle Areena

Jaksot

 • I dagens podcast träffar vi också Yle Östnylands praoelev från Lyceiparkens skola. Dessutom pratar vi om morgonens snöoväder i regionen.

  I programmet medverkar Tapani Häkkinen, Tom Lindfors, Benjamin Carlsen, Peter Ekstam och Johan Törnström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Mariell Eklund-Vasama är Borgåbo men har inte jobbat som regissör i sin hemstad tidigare. Hon är troende och ser fram emot att få regissera påskvandringen. Bybutiken i Hindhår stänger sina dörrar. Barnfamiljer i Borgå får hjälp med vardagssysslor. Familjearbetare Tanja Granqvist berättar att staden erbjuder gratis hemservice åt alla familjer med minst ett barn som är under ett år gammalt.

  Vi som hörs i podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Mira Bäck och Leo Gammals.

 • I dagens podcast handlar det också om Hindersby teater i Lappträsk, som snart har premiär med Vilse går någon alltid. Vi pratar dessutom innebandy med en spelare från Ådalens IF.

  I programmet medverkar Minna Valkama, Satu Sandholm, Kim Jordas, Tony Boman och Irina Hoyer-Viitala.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast pratar vi också om Vessöbussen, som inte alltid har tillräckligt med sittplatser för alla barn. Föräldrar undrar varför man måste köra med en stadsbuss från landsbygden in till centrum.

  I programmet medverkar Magnus Nylander, Jan-Anders Winqvist och Marcus Wiitala.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Indragna bussturer drabbar elever vid Lovisa Gymnasium. Edupoli och Point College blev Careeria vid årsskiftet. Vi går på rundtur i Careerias nya lokaler i Näse. Borgå domkyrka får jordvärme, vilket är bra för miljön och sparar pengar.

  Medverkande i podden är Emil Ahoranta, Christel Still, Anders Nordström, Jenny Sjölund, Rufus Lönn, Sari Gustafsson, Timo Kraufvelin och Ulla Juselius.

  Vi som gör podden heter Helena von Alfthan, Leo Gammals, Stefan Paavola, Hedvig Sandell och Mira Bäck.

 • Plogbilarna fick jobba hårt i Östnyland i morse. Mer om snösvängen hör du i dagens podcast. Dessutom pratar vi med en beslutsfattare om bemötandet vid Borgå sjukhus.

  I programmet medverkar Rod Hurmerinta, Irmeli Hoffrén, Kjell Trogen och Ninja Lang.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Paavola är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast pratar vi också om Akilles bandyherrars guld i finska cupen. Dessutom hör vi hur laget förbereder sig för kommande matcher i bandyligan.

  I programmet medverkar Raoul Karlqvist, Ulf Blomberg, Markus Fagerudd, Stefan Lindroos, Thord Vaenerberg, Rina Antas och Ulla-Lena Lundberg.

  Katarina Lind är programvärd och Fredrika Sundén är nyhetsvärd. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast pratar vi också om Akilles bandyherrars guld i finska cupen. Dessutom hör vi hur laget förbereder sig för kommande matcher i bandyligan.

  I programmet medverkar Raoul Karlqvist, Ulf Blomberg, Markus Fagerudd, Stefan Lindroos, Thord Vaenerberg, Rina Antas och Ulla-Lena Lundberg.

  Katarina Lind är programvärd och Fredrika Sundén är nyhetsvärd. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast pratar vi också om Lovisa, som satsar på tyghanddukar i stället för papper då barnen torkar händerna på dagis.

  I programmet medverkar Sabina Lindström, Sofia Held och Karla Still.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast bjuder Yle Östnylands trogna lyssnare i Sibbo, Georg Löfman, på ett julklappsrim som Fredrika försöker lista ut. Det visar sig ändå vara knepigt, så lyssnarna får hjälpa till.

  I programmet medverkar Marina Catani, Wiggo Wallensköld, Elisabeth Lundström och Gunilla Backman.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Röda korset i Borgå bjuder på julkafé för ensamma på juldagen, alla är välkomna. I Lappträsk hälsogård har personalen fått symptom av inomhusluften och därför kommer hälsovårdstjänsterna nu att flyttas till tillfälliga lokaler. Sibbo höjer lönerna för bland annat barnträdgårdslärare, lärare och hemvårdspersonal nästa år. Östnylands lucia gjorde ett överraskningsbesök på redaktionen.

  Medverkande i podcasten är Aulikki Blomqvist, Kirsi Buddas, Heidi Räihä, Kaj Lindqvist, Lina Westerlund, Sofia Nordgren och Hanna Udd.

  Helena von Alfthan är programvärd, Hedvig Sandell är nyhetsvärd, och Fredrika Sundén, Mira Bäck och Katarina Lind är reportrar.

 • I dagens podcast får vi också veta hur tillgängligt Nickby är för en rullstolsburen. Dessutom pratar vi med en Borgåkvinna som satsar allt på crossfit i Bali.

  I programmet medverkar Nicola Aspelin, Bengt Renlund, Sara Pihlflyckt och Jonas Bergholm.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Lone Widestam är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä