Östnyland på 20 minuter

Podcast: Lina Westerlund är både nervös och förväntansfull inför luciakröningen och vi bekantar oss med nya Ströhö

 • 20 min
 • toistaiseksi

Har du funderat på hur muddringsarbetena i Borgå framskrider och på vad man egentligen har hittat på åbottnen? Och hur blir det med den gamla delen av Harjurinteen koulu i Lovisa? De här frågorna får du svar på i dagens podcast.

Lähetykset

 • to 13.12.2018 13.20 • Yle Areena

Jaksot

 • I dagens podcast får vi också höra hur Keth Strömdahl upplevde jobbet med sin spritsmugglingsbok. Dessutom handlar det om vildsvin som har rört sig på motorvägen.

  I programmet medverkar Keth Strömdahl, Patrik Grönqvist och Kim Holstein.

  Katarina Lind är programvärd, Victoria Riikonen är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Rebecka Svedberg är reporter och Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast handlar det också om Lovisa. Det är fullt upp under veckoslutet för hela Skeppsbroområdet och för gästbåtshamnen. Det ordnas ju Small Ships' Race i Lovisa.

  I programmet medverkar Anita Laakso, Niclas Mattsson, Robi Nyman och Christian Jensen.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Hedvig Sandell är morgonreporter. Rebecka Svedberg är reporter och Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast får vi också träffa en Pernåbo som studerar örtterapi. Hon vet att det gäller att ha kunskap om vilda örter innan man använder dem.

  I programmet medverkar Robert Holmberg, Taika Klemola, Alex Westerlund, Catharina Rosenschöld, Malin Lindfors, Anne-May Virén, Jan Salomaa och Patric Mattas.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Hedvig Sandell är reportrar. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast handlar det också om den nya mockumentärserien Finlands historia, som delvis har filmats in i Borgå. Serien kan ses på Yle Arenan i vinter.

  I programmet medverkar Erika Englund, Krister Lindman, Herman Karlsson och Emma Klingenberg.

  Katarina Lind är programvärd, Victoria Riikonen är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Hedvig Sandell och Rebecka Svedberg är reportrar. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast hör vi också vad Posten har att säga om utdelningsproblemen. Det handlar också om Vessörundån, som i år ordnas för åttonde gången.

  I programmet medverkar Linda Pirtelä, Kirsi Tuominen, Hannu Tuominen, Anders Weckström, Maja Blomqvist och Gunn-Britt Grönholm.

  Katarina Lind är programvärd, Victoria Riikonen är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Mira Bäck och Rebecka Svedberg är reportrar. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast får vi också veta hur lång jordgubbssäsongen ser ut att bli. Dessutom hör vi hur det har gått för Lappträskhusen på bostadsmässan i Kouvola.

  I programmet medverkar Paulina Koskelainen, Cia Weckström, Katri Sibelius och Emma Johansson.

  Katarina Lind är programvärd, Victoria Riikonen är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Fredrika Sundén är producent.

 • Vilka manicker finns det egentligen i en väderstation? Och varför behövs gummiormar där? I dagens podcast hör vi också mer om Emsalörundan, som erbjuder rutter för både löpare och fotgängare.

  I programmet medverkar Magnus Sederholm, Sebastian Sundvik, Minna Huuskonen och Marina Uddström.

  Katarina Lind är programvärd, Victoria Riikonen är nyhetsvärd och Hedvig Sandell är morgonreporter. Mira Bäck och Rebecka Svedberg är reportrar. Fredrika Sundén är producent.

 • Sami Laakkonen har spelat för Borgå Akilles i fem år. Nu har han lagt skridskorna på hyllan. Vi plockar kantareller tillsammans med Lena Puranen som bor mitt i skogen i Svartså. Borgåborna fick träffa justitieministern i biblioteket. Ann-Marie Skogberg, Pehr Sveholm och Madeleine Mikkelsson hade många frågor om regeringsprogrammet.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Victoria Riikonen, Rebecka Svedberg och Pontus Nyqvist.

 • I dagens podcast handlar det också om vresrosen. Den ser kanske vacker ut, men ska utrotas i landet senast 2022. Vi hör sekreteraren i Borgå trädgårdsförening berätta om vresrosen.

  I programmet medverkar Peter Boije, Marianne Falck-Hvilstafeldt samt Märtha Vesterback.

  Katarina Lind är programvärd, Victoria Riikonen är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast får vi också träffa Borgåbon Frida Sigfrids, som nyligen valdes till ny förbundsordförande för Svensk Ungdom. Hur ofta hinner hon egentligen vara i Borgå?

  I programmet medverkar Frida Sigfrids, Amos Nordman och Noora Säily.

  Katarina Lind är programvärd, Pontus Nyqvist är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Mira Bäck är reportrar. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast pratar vi om att Tolkis är det område i Östnyland som har mest barnfamiljer. Vår reporter kollar också in hur det går med bygget av Eklöfska skolan. Det handlar också om SFI-mästerskapen ur östnyländsk synvinkel.

  I programmet medverkar Johnny Holmström, Viktor Kantele och Jessica Meriheinä.

  Katarina Lind är programvärd, Pontus Nyqvist är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Bubi Asplund är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vi har talat med en Sannäsförälder om skolans skick. I Liljendal vill de unga ha en skejtpark. Transfolk Kucku-festivalen kulminerar i “Final Destination” under helgen. Bland annat ordnas Lovisas första prideparad. Näsis gård i Sibbo öppnar sin trädgård för allmänheten på söndag.

  Medverkande i podcasten är Sara Tallsten, Oliver Nylund, Arne Könönen, Freja Bäckman, Heidi Lunabba och Ann-Marie Hagman.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell, Rebecka Svedberg, Victoria Riikonen och Pontus Nyqvist.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä