Naisasiatoimisto Kaartamo & Tapanainen

Keskiviikkoisin klo 13.02, Yle Puhe ja Yle Areena

Voiko feministi fanittaa kuninkaallisia? Miksi naisen kipua vähätellään? Miten yhdistää pikkulapsiarki ja yhteiskunnallinen aktiivisuus? Onko ydinperhe patriarkaatin salajuoni?

Toimittajat Outi Kaartamo ja Jonna Tapanainen perehtyvät ohjelmassaan naisen elämää koskettaviin teemoihin poliittisella ja henkilökohtaisella otteella. Joka keskiviikkoiltapäivä Kaartamo ja Tapanainen keskustelevat kiinnostavien vieraiden kanssa ajankohtaisista ja ajattomista tasa-arvoaiheista.

Jaksot

 • Yhdysvaltain kirjeenvaihtajana toiminut Laura Saarikoski kertoo, miksi amerikkalaisnaisella on enemmän sisua kuin suomalaisnaisella. Miksi Yhdysvalloissa naisen on suunnattava kunnianhimonsa usein lastenkasvatukseen?

  Tutkija Saara Särmä on osoittanut, että huumorin avulla voidaan paljastaa syrjiviä rakenteita. Särmän kanssa keskustelemme muun muassa siitä, onko naisellinen itseironia hauskaa vai haitallista. Entä mistä kertoo naiskoomikoiden vakavoituminen?

  Mietimme myös, onko jatkuva raivo sukupuolirooleista rakentavaa vai kuluttavaa ja toivomme, ettei historiallisten naisten esiin nostaminen ole ohimenevä trendi.

 • Naisasiatoimisto Kaartamo & Tapanainen aloittaa!

  Ensimmäisessä jaksossa pohdimme kirjailija Kaisa Haatasen kanssa, millaisia tarinoita brittimonarkia kertoo naisen roolista. Pitäisikö kuningashuoneen nuorista vaimoista tehdä ilmoitus ihmisoikeustuomioistuimeen?

  Käymme kouluttaja Jenni Janakan opastuksella pikakurssin röyhkeyskoulua. Onko self helpistä apua, kun vastassa ovat työelämän rakenteet?

  Laadimme myös feministin tehtävälistan vuodelle 2019 ja mietimme, millaisia ikäsuosituksia ja sisältövaroituksia tarvitsee nelikymppinen perheenäiti.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä