Mikä yhteinen tekeminen tai jaettu kokemus sitoo kahta ihmistä yhteen kerta toisensa jälkeen? Sarjassa jaetuista maailmoistaan kertovat tunnetut suomalaiset, jotka harrastavat ystävänsä, puolisonsa, sukulaisensa tai jonkun muun läheisensä kanssa esimerkiksi pöytätennistä, kirjallisuutta tai shakkia. Toimittajana Marja Vehkanen ja tuottajana Salla Matusiak.

Jaksot

 • Aino-Kaisa Saarisesta ei olisi tullut moninkertaista maailmanmestaria ja olympiamitalistia, jos hän olisi seurannut Soile Peltoniemen jalanjälkiä ammatinvalinnassa. Kiinnostus ystävän alaa kohtaan kuitenkin jäi ja sen merkeissä he säännöllisesti tapaavatkin, urheilun lisäksi. Tätä nykyä Aino-Kaisa Saarinen toimii Salpausselän Kisojen pääsihteerinä ja tapahtumayhtiö Lahti Eventsin vastaavana tuottajana. Lahdessa ystävykset tapasi Marja Vehkanen.

 • Intohimostaan elokuviin kertovat kolme kaverusta: rap-artisti Draama-Helmi eli Helmi Kajaste, Jussi Tarvainen ja Jussi Heinonkoski. He tapasivat aikanaan elokuvien äärellä. Helmi Kajaste tarkastelee myös ammatissaan arkkitehtina rakennuksia ja tiloja elokuvien kautta. Viestintäalalla toimiva Jussi Heinonkoski ja entinen elokuvantutkija, nykyisin bioteknologiayrityksessä vaikuttava Jussi Tarvainen raivaavat aikaa elokuvien katselulle ja niistä puhumiselle sen minkä pystyvät.
  Oli tilanne mikä hyvänsä, kolmikon keskustelu kääntyy sulavasti elokuviin.

  Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • Yhteiset ravintolakäynnit ovat kuvataiteilija Tiitus Petäjäniemelle ja hänen puolisolleen, käsikirjoittaja Melli Maikkulalle helposti järjestettävissä oleva nautinto arjen keskelle. Yksi heidän vakiopaikoistaan on Kulosaaressa sijaitseva Chengdu-ravintola, missä tässä jaksossa vieraillaan. Pöydän ääressä puhutaan paitsi ruuasta ja arjesta myös taiteesta.

  Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • Pikaviestien maailmassa laulaja-lauluntekijä Kielo Kärkkäinen ja käsikirjoittaja Anumirjami Tukia lähettelevät toisilleen verkkaisesti postikortteja. Mitkä asiat valikoituvat kerrottavaksi kortein?

  Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • Mikä ihme on ystävyyden pallo ja miten näyttelijä-ohjaaja Samuel Harjanne ja näyttelijä-laulaja Petrus Kähkönen hyödyntävät sitä ollessaan yhdessä reissussa? Sama ala, ajatusmaailma ja kyky olla yksin ovat syy siihen, miksi ystävykset ovat tutustuneet eri kulttuureihin useammankin kerran yhdessä, muun muassa reilaten. Hauskojen muistojen lisäksi he jakavat myös matkustamisen eettisyyteen liittyviä ajatuksiaan.

  Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • Burleskin saattaa sekoittaa stripteaseen, mutta todellisuudessa esitykset kertovat vakavistakin aiheista. Esiintyjän habitus ei suinkaan aina pyri olemaan viekoitteleva. Lavalla saa tehdä ihan mitä haluaa. Kirjailija Siiri Enoranta lähestyi aikanaan burleskin maailmaa ystävänsä, burleskitaiteilija Miss Woop De Doon kanssa. Toistaiseksi Siiri Enoranta on pysytellyt katsomon puolella, mutta tulevaisuudessa hänetkin ehkä nähdään ystävänsä tavoin estradeilla.

  Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • Sitä ei ehkä osaisi aavistaa, kuinka shakki voi viedä mukanaan ja mitä kaikkea lajin ympärille liittyy hyvässä ja pahassa. Historioitsija, FIDE-mestari Teemu Keskisarja ja datanomi, mestariehdokas Harri Hytönen ovat viettäneet shakkilaudan äärellä aimo siivun elämästään.

  Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • Paola Suhosen ja Olli Happosen haave toteutui; heistä tuli sekä folkduo että elämänkumppanit. Pariskunnan yhteiselon lävistää taiteellinen visiointi. Vapaa-ajaksi he laskevat ne hetket, jolloin ei tarvitse aikatauluttaa tai järjestellä asioita. Ivana Helsinki -vaatemerkistä tunnettu Paola Suhonen on myös elokuvantekijä ja lastenkirjailija. Uusin aluevaltaus on tapahtunut musiikin maailmassa, jonne on ollut hyvä kulkea yhdessä muusikkopuolison kanssa. Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • Voguing-tunneilla Pimeys-yhtyeen Pekka Nisu ja Jukkis Virtanen heittäytyvät olemaan jotain aivan muuta kuin yleensä ovat. Tanssista tuli jaettu maailma muutama vuosi sitten, kun parivaljakko päätyi nykytanssikurssille. Tanssi on saanut kaverukset näkemään toisistaan uusia puolia ja pohtimaan miehenä olemista nykyajassa. Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • Floristi Jouni Seppäsen kukkataidetta on nähty tanssitaiteilija, koreografi Hanna Brotheruksen esityksissä ja elämän tärkeissä juhlissa. Heidän välillään vallitseva syvä yhteys on alkanut ja säilynyt kukkien keskellä. Ohjelmassa selviää, mitä kauneus heille tarkoittaa ja mikä merkitys sillä on heidän elämässään. Lisäksi he paljastavat yhteisen haaveensa.

  Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • Koko tunteiden kirjo on mahtunut järjestöjohtaja Leo Straniuksen ja hänen puolisonsa, Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Annukka Bergin yhteisiin lomamatkoihin. Kilometrejä on tullut taitettua niin pyörällä kuin junalla, ja haastavimmatkin matkakokemukset huvittavat tätä nykyä pariskuntaa. Perheenlisäyksen myötä lähiluonnon, kiireettömyyden ja läsnäolon merkitys on kasvanut.

  Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

 • On helppo ajautua suorittamaan lisää, paremmin ja nopeammin näkemättä sitä mitä jo on. Sen tietävät näyttelijä Sara Melleri ja muusikko Stina Koistinen, ja siksi syntyikin Vain mää -päivä. Milloin ystävykset havaitsivat tarvitsevansa tällaista erityistä päivää ja mitä se pitää sisällään?
  Toimittajana Marja Vehkanen. Tuottajana Salla Matusiak.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä