Ruben Stiller

Kuka on tarpeeksi suomalainen?

 • 57 min
 • toistaiseksi

Parikymmentä vuotta sitten suomalaisuus ei ollut vielä mikään tunteita nostattava puheenaihe.
Maahanmuuton lisääntyessä Suomeen on syntynyt nationalistisia järjestöjä, joiden mielestä oikea suomalaisuus ja suomalainen kulttuuri ovat uhattuna.
Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Asseri Kinnusen mielestä Suomen kansalainen ei ole automaattisesti suomalainen. Hänen mielestään suomalaisella on oltava suomalaiset sukujuuret.
Miten kauas juurien täytyy ulottua? Miksi kansalaisen suomalaisuus pitäisi määritellä?
Kuka saa määritellä suomalaisuuden rajat?

Ruben Stillerin vieraina ovat fennougristiikan professori Janne Saarikivi ja Perusssuomalaisten nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen.

Lähetykset

 • ma 28.1.2019 14.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Apua! Paranoidit ajavat minua takaa.
  Soros hallitsee koko maailmaa. Hillary Clinton ja kumppanit organisoivat pizzaravintolan takahuoneessa lapsia hyväksikäyttävää verkostoa. Miksi salaliittoteoriat valloittavat maailmaa? Rubebn Stillerin ohjelmassa puretaan vanhoja salaliittoteorioita ja keksitään uusia. Vieraina ovat tutkijatohtori Tuukka Ylä-Anttila ja tiedetubettaja, teologian tohtori Ville Mäkipelto.

 • Leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä! Ennustamme muun muassa hallituksen ja puolueiden tulevaisuuden. Saatte rahat takaisin, jos ennustukset eivät toteudu. Vieraina ovat toimittajat Tuija Siltamäki, Timo Haapala ja Pekka Ervasti.

 • Ruben Stillerin ohjelmassa puhutaan Jeesuksesta, joulusta ja homoista. Mitä kansanedustaja Päivi Räsänen ja pappi Kai Sadinmaa sanoisivat Jeesukselle jos hän ilmestyisi paikalle perjantaina? Ohjelmassa luetaan myös uusi versio jouluevankeliumista. Uusittu versio on tarkoitettu niille, jotka palvovat tavaraa. Jos Jeesus palaa maan päälle ohjelman aikana, selostamme tapahtumia suorana lähetyksenä.

 • Nuoret naiset ovat Suomen johdossa ja setien parta tutisee. Kuinka merkittävää on se, että nuoret naiset ovat valtakunnan johtopaikoilla? Samaan aikaan sedät, tädit ja juniorit väittelevät Al-Holin leirin naisista ja lapsista. Perjantaina saattaa selvitä, onko ulkoministeri Pekka Haavisto pyhimys vai sössijä. Tervetuloa setäpitoiseen lähetykseen. Vieraina päätoimittaja Maria Pettersson, viestintäjohtaja Mikael Jungner ja toimittaja Marko Junkkari.

 • Kenen puolesta Mika Myllylä ja Matti Nykänen taistelivat? Onko urheilija nykyään ylituotteistettu sponsorien jatke? Missä kulkee terveen urheilupatriotismin ja kiihkokansallisen örinän välinen raja?
  Ruben Stillerin ohjelmassa puhutaan urheilun pimeästä puolesta. Studiossa toimittajat Vesa Rantanen ja Taina West sekä tietokirjailija Erkki Vettenniemi.

 • Pitäisikö lasta kasvattaa sukupuolisensitiivisesti? Ja jos pitää niin se käytännössä tarkoittaa? Millaisia ovat nyky-Suomen kasvatusarvot? Touhottavatko helikopterivanhemmat liikaa? Ruben Stillerin ohjelmassa puhutaan kasvatuksesta ja vanhemmuudesta. Vieraina ovat lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ja lastenhoitaja ja ja sukupuolisensitiivisen kasvatuksen asiantuntija Cosmo Fihlman.

 • Perjantaina kuljemme sananvapauden rajaa pitkin. Milloin kansalainen syyllistyy kiihotukseen kansanryhmää vastaan? Missä kulkee uskonnonvapauden ja sananvapauden raja? Onko itsesensuuri aliarvostettu hyve? Vapaata puhetta vapaassa Suomessa. Vieraina ovat oikeustieteen tohtori Riitta Ollila, viestintäoikeuden dosentti Riku Neuvonen ja Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio.

 • Nouseeko ajatus kommunistisesta utopiasta haudastaan? Mitä Työstäkieltäytyjäliitto haluaa? Ruben Stillerin ohjelmassa haistatetaan pitkät paskaduunille. Kommunismi tekee comebackin.
  Vieraina ovat Pohjoismaisen vasemmiston pääsihteeri Mia Haglund, tutkija Eetu Viren ja kirjailija Johannes Ekholm.

 • Maailma näyttää kaoottiselta, mutta elämänhallintaoppaat ja terveysvinkit luovat uskoa, että elämä-projekti voidaan saada haltuun. Itsensä kehittämisestä on tullut teollisuudenhaara, jonka ydintä ovat self-help –kirjallisuus ja life coach –bisnes. Voiko elämänhallinta mennä liian pitkälle? Miten elämään pitäisi valmentaa? Ruben Stillerin vieraina ovat kirjailija Anna Perho, liikemies Jari Sarasvuo ja elämäntapavalmentaja Maaretta Tukiainen. Onko Rubenilla mitään toivoa tulla paremmaksi ihmiseksi?

 • Ilmastonmuutos, seuraava finanssikriisi, eläkejärjestelmän romahdus....Maailma on hitaasti lämpiävä ilmastoimaton helvetti, jossa odotamme seuraavaa kriisiä. Mutta onko pessimistinen visio maailman ja Suomen tulevaisuudesta rationaalinen? Syötetäänkö meille pessimismiä ja toivottomuutta? Kuka tätä dystopiadraamaa oikein käsikirjoittaa?

  Perjantaina puhutaan maailmasta, jossa kaikki menee aina päin helvettiä. Studiossa professorit Markku Wilenius ja Mika Pantzar sekä tulevaisuudentutkija Marja-Liisa Viherä.

 • Ukraina-tutkinta on johtamassa virkarikossyytteeseen. Monet tukijatkin ihmettelevät Trumpin päästöstä hylätä Syyrian kurdit Turkin sotajoukkojen armoille.
  Onko Trumpin kauden loppu lähellä? Vai porskuttaako twiittaava presidentti sittenkin vakaasti kohti toista kautta? Perjantaina puhutaan Trumpista amerikkalaisen poliittisen kulttuurin tuotteena. Vieraina ovat entinen Suomen Yhdysvaltain suurlähettiläs Jukka Valtasaari, tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma ja toimittaja Saska Saarikoski.

 • Syntyvyys laskee Suomessa kovaa vauhtia. Onko Antti Rinteen taannoin esittämä ajatus synnytystalkoista kuolleena syntynyt idea? Perjantaina asiaa vauvakadosta syistä ja seurauksista. Studiossa Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch, Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro ja Eläketurvakeskuksen tutkimusjohtaja Jaakko Kiander.

  Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa puhutaan arvokkaasti Suomen arvoista, arvojohtajista ja arvottomista. Ohjelman moniarvoisessa ilmapiirissä ruoditaan ajan ilmiöitä, puheenaiheita ja kansakunnan kohtalonkysymyksiä.

  Ohjelmassa kysytään, kuka oikein käsikirjoittaa Suomen suurta draamaa ja kuka kuittaa esityspalkkiot.

  Vieraina on tunnettuja ja tuntemattomia näkijöitä, tekijöitä ja kokijoita.

Klipit

 • Virkarikostutkinta ja Syyriasta vetäytyminen saattavat kasvattaa Trumpin suosiota hänen kotimaassaan arvelevat Ruben Stillerin vieraina olleet USA:n politiikan asiantuntijat. Asiantuntijoiden mukaan moni amerikkalainen ajattelee, että USA:n ei pitäisi sotkeutua muun maailman asioihin. Virkarikostutkinta taas syö kaiken ilman niiltä politiikan asiakysymyksiltä, joita demokraatit haluaisivat pitää esillä.

  Ruben Stillerin vieraina ovat entinen Suomen Yhdysvaltain suurlähettiläs Jukka Valtasaari, tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma ja toimittaja Saska Saarikoski.

 • Al-Holin vankileiri on kasvava turvallisuusuhka ja aikapommi sanoo terrorismin tutkija Karin Creutz Yle Puheen Ruben Stiller -ohjelmassa. Kukaan ei tiedä, kuin kauan kurdihallinto pystyy pitämään leiriä hallinnassaan. Jo nyt tiedetään, että Isis rekrytoi leiriltä ihmisiä tuleviin operaatioihinsa.

  Kuva: Giuseppe Cacace / AFP

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä