Radio Suomi Kokkola

Tiina Konttila inspiroi lapsia sarjakuvan tekijöiksi

 • 8 min
 • ei kuunneltavissa

Sieviläinen Tiina Konttila julkaisi ensimmäisen täysin itse käsikirjoittamansa ja kuvittamansa sarjakuvakirjan ja päätyi heti tekemään oppaan. Tiina Konttila kertoo myös sarjakuvainnostuksensa lähtökohdista. Raila Paavola haastattelee.

Lähetykset

 • ti 15.1.2019 14.40 • Yle Areena

Klipit

 • Suomen jalkapallomaajoukkue teki historiaa, kun se varmisti paikkansa EM-kisoissa lyömällä Liechtensteinin maalein 3-0. Koko kansa sekosi ja viimeistään tämän jälkeen Suomesta tuli jalkapallomaa. Yli 30 vuotta maajoukkueen peleissä käynyt pietarsaarelainen Vesa Suvanto oli historiallisella hetkellä Töölön jalkapallostadionilla aistimassa tunnelmaa. Petri Kuikka tapasi hänet ennen Helsinkiin lähtöä.

 • Miksi katuosoite muuttuu, vaikka ihminen asuu samassa paikassa? Näin tapahtui äskettäin Kokkolassa, Ouluntiellä. Petri Kuikka haki vastauksia Ouluntiellä asuvan kuuntelijan ihmettelyyn Kokkolan kaupungin kaavoitusarkkitehdiltä Jenny Jungarilta ja kiinteistöreskisterin hoitajalta Anne Valavaaralta.

 • Miltei kaikki pohjalaismaakuntien kyläkaupat ovat hakeneet uutta kyläkauppatukea. Pohjalaismaakunnissa kauppojen määrä on lähes puolittunut kymmenessä vuodessa. Niitä on nyt 35. Yksi niistä on Marinkaisissa toimiva K-Veikontori, jota pyörittää toisen polven kyläkauppias Sari Korvela. Häntä ja muutamia kaupan asiakkaita kävi jututtamassa Petri Kuikka.

 • Kokkolalainen sambakoulu Samba el Gambo järjestää karnevaalisamban soittokurssin viikonloppuna ja sille pääsee mukaan ilman aikaisempaa soittokokemusta. Petri Kuikka kävi testaamassa millaista hommaa samban soittaminen on. Opettajana toimi Eija Ala-Pöntiö ja rytmiryhmään joutui Mira Roivainen.

 • Kolmen lapsen isä, kokkolalainen Magnus Bergroth tekee myyntityötä, jonka takia hän on usein kaksi tai kolme päivää viikosta poissa kotoa. Työ on mielenkiinoista, mutta perheelle se merkitsee isän pitempiä poissaoloja arjesta. Magnus Bergrothin mukaan reissutyön ja perheen sujuvan arjen pyörittäminen vaatii tarkkaa suunnittelua. Seuraava viikko suunnitellaan koko perheen kanssa yhdessä edellisellä viikolla. Toimittajana Petri Kuikka.

 • Kokkolalainen ensihoitaja Tiina Isokoski on kohdannut satoja potilaita, onnettomuuksia, tapaturmia ja yksinäisiä vanhuksia. Hälytyksen tullessa ei voi koskaan tietää, millainen hätä perillä on odottaa. Toimittajana Iina Kluukeri.

 • Kokkolan Urheiluautoilijat pyrkivät saamaan uusia radio-ohjattavien eli RC-autojen harrastajia. Lajia esitellään joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina järjestettävissä avoimissa ovissa. Aamulähetyksen juontaja Ismo Vähäsarja ja reportteri Petri Kuikka päättivät ottaa keskenään kisan RC-autoilla. Lajin saloihin heitä opastivat Paulus Niemonen ja Timo Viitala.

 • Pirkko Määttälä toimii kielilähettiläänä ja hän on kiertänyt kertomassa omaa tarinaansa ruotsin kieleen liittyen. Teini-ikäisenä ruotsi ei kiinnostanut ja se tuntui turhalta, mutta yksi kesä muutti kaiken. Määttälä kävi innostamassa myös Länsipuiston koulun oppilaita ruotsin opiskeluun. Oppilaista haastattelussa ovat Josefina Kauppinen, Neea Oinas ja Rasmus Kuivanto. Kielilähettilään kouluvierailusta kertoo myös ruotsin kielen lehtori Reija Gröhn. Toimittaja on Petri Kuikka.

 • Kokkolan Pallo-Veikkojen Veikkausliiga-kausi 2019 päättyi pettymykseen ja putoamiseen. Nyt pahimmat pettymyksen kyyneleet on pyyhitty silmäkulmista ja seura on asettanut tavoitteet niin pidemmällä kuin lyhyemmälläkin tähtäimellä. Seuran pääomistaja Matti Laitinen haluaa rakentaa ensi kaudeksi Ykköseen joukkueen, joka pystyy nousemaan saman tien takaisin jalkapallon pääsarjaan. KPV:n toimintaa on tarkoitus kehittää myös pitemmällä aikavälillä. Haastattelussa on myös KPV:n toinen valmentaja Niko Kalliokoski ja pelaajatarkkailijana valmennuksen apuna toimiva Henri Myntti. Toimittaja on Petri Kuikka.

 • Jose Flores muutti 12 vuotta sitten Suomeen. Hän on syntynyt Meksikossa ja on mukana pystyttämässä “Dia de los Muertos”-alttaria Kokkolan kaupunginkirjastoon. Kuolleiden päivä on visuaalisesti aika hurja pääkalloineen, luurankoineen ja värikkäine koristeineen. Vaikka monelle alkaa tulla ähky kaikelle tälle muualta tulevalle kulttuurille joka tunkee meidän pyhäinpäivän päälle, on ehkä syytä tutkiskella hieman tarkemmin mistä kuolleiden päivässä oikeasti on kyse.

  Toimittaja Sebu Björklund

 • Viestikyyhkyt osaavat suunnistaa kotilakkaansa pitkänkin matkan takaa ja ne voivat lentää satoja kilometrejä. Kyyhkyjä kasvattava kokkolalainen Pentti Impiö pääsee seuraamaan lemmikkiensä vuoden kiertokulkua lähietäisyydeltä. Toimittaja on Petri Kuikka.

 • Ensimmäistä kauttaan Naisten liigassa pelaava IK Myran lähtee hakemaan voittoa liigakarsinnan toisesta osaottelusta helsinkiläistä PK-35:a vastaan. Ensimmäisessä osaottelussa alaveteliläisjoukkue sai plakkariinsa tärkeän vierasmaalin 1-1 -tasapelissä. Valmentaja Magnus Slotte povaa ratkaisupelistäkin tiukkaa ja toivoo kotiyleisön vahvaa tukea omalle joukkueelleen. Haastattelija on Petri Kuikka.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä