Koirapuisto on kaupungissa paikka, jossa toisilleen aiemmin tuntemattomat ihmiset kohtaavat – joskus vuosien ajan liki päivittäin.

Lyhytdokumenttisarjassa seurataan kolmea koirapuistossa käyvää naista, Riaa, Marjoa ja Henniä. Marjon äidin kuoleman myötä keskustelut syventyvät ja naiset oppivat tietämään yhä enemmän toisistaan. Lähiökoirapuistossa kuullaan tarinoita syntymästä kuolemaan. Mikään inhimillinen ei ole vierasta. Dokumenttisarjan toimittaja on Janne Junttila.

Jaksot

  • 8/8. Jaksossa kuljetaan valoa kohti. Marjo kuvaa surua, joka alkaa laskeutua. Hän kertoo, että välillä on vähällä soittaa tai lähettää jonkin kuvan kuolleelle äidilleen. Hän ehti sanoa sairaalassa, että “kiitos, että olit mun äiti”. Henni on löytänyt terapeutin ja käynyt juuri ensimmäisessä tapaamisessa.

  • 7/8. Marjon työttömyyskorvaus on katkennut yllättäen. Hän kiihtyy kertoessaan miltä työttömyys tuntuu. Ria on tehnyt pitkän uran media-alalla ja töitä on aina tulla tupsahtanut. Kevätauringon pilkistäessä naiset keksivät, että elämässä tärkeintä on löysä puhe.

  • 6/8. Marjo kertoo töölöläisleidistä, joka tuli ihmettelemään Itä-Helsinkiä. Hän tunnustaa, että hänellä itselläänkin oli ennakkoluuloja lähiöistä. Helsinkiläisnaiset kertovat erilaisuuden kohtaamisistaan: oudoista venäläisistä, lappilaisista ja raumalaisista.

  • 5/8. Ria kertoo olevansa osa naisten sukupolviketjua. Hennin mummopuoli asui yläkerrassa: hyvä mummo tasapainotti alkoholistiäidin toilailut. Marjo on nähnyt lapsen katseessa ikuisuuden.

  • 4/8. Seitsemänkymppinen Ria kertoo ensisuudelmastaan. Marjo on “kompannut” ihastukset jo nuoresta lähtien. Seksiä hän ei kaipaa lainkaan. Naiset paljastavat parhaan ikänsä. Ria haluaisi olla 17 taas, Marjo 34 ja Henni 42-vuotias.

  • 3/8. Henni on nähnyt metsässä talviauringon valokiilan. Marjo pohtii onko hänen koiransa Wendy “kova” vai “pehmeä”. Henni kertoo, että hänellä on hiljattain diagnosoitu masennus.

  • 2/8. Ria, Marjo ja Henni kertovat metsäisestä koirapuistosta lähiön reunalla. Se on turvallinen. Rian koira Ice ja Hennin koira Helka näyttävät toisilleen hampaita. Marjo kertoo mitä äiti hänelle merkitsi.

  • 1/8. Ria muistelee koiransa kuolemaa. Marjon äiti on kuollut muutama päivä aiemmin, eikä Marjoa ja Wendy-koiraa ole nähty koirapuistossa. Henni kertoo alkoholistiäitinsä kuolemasta.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä