X3M Dag

ma 11.2.2019

 • 1 h 59 min
 • 22 pv

Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

Lähetykset

 • ma 11.2.2019 10.00 • Yle X3M

Jaksot

 • Det du inte visste om ugglor berättar Hannes i dagens program! Eller nåja, han berättar i alla fall om hur en jorduggla låter, och vackert försöker han härma dens ljud. Förutom ugglor ringer Hannes upp svenskfinlands bästa mamma, som idag finns på Houtskär och är proffs på att lappa byxor. Andra samtalsämnen var kängurun som är på rymmen och täckta bröstvårtor på TV.

 • Fredagens tävling med Hannes är "Det österbottniska ordet". Ordet som ska översättas idag är slöusko, och lyssnarna är synnerligen på hugget. Förutom tävling så har Hannes äntligen hittat en lägenhet med en toalett. Så inget mera kissande i flaskor för hans del.

 • Torsdagspanelen fortsätter och idag hade Hannes besök av Frans Villanen och Axel Brink. De talade om en grej som Hannes sett på simhallen, nämligen en tatuering som en person hade just ovanför sin käraste ägodel. Bilden av denna tatuering kommer inte Hannes i första taget att glömma. Annat snack var det om Hannes badrum som fortsättningsvis renoveras, katten Nestor på Instagram och långa slöjor.

 • Hannes är fortfarande hemma med sjuk Hannes så Mathias hoppar in. Vi diskuterar bland annat om alla hjärtans dag är värt att fira och i så fall varför? Vi får höra då våra prao-elever gått ut på stan och bett folk lista finska politiker under tidspress och hur svårt det faktiskt kan vara. Vi får även reda på vad som egentligen hände med Sean Connerys hår när han spelade James Bond.

 • Mathias tar över då Hannes ligger hemma sjuk. Vi snackar korrupta, Kenyanska poliser och får höra om snubbar som hänger upp och ner från staket. Vi tävlar också i den nya tävlingen Winsplaining.

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Hannes har inget badrum för tillfället. Eller han har ett badrum, men det totalrenoveras. Det betyder att toalettbesöken måste skötas på annat sätt. Han har hittat en passlig flaska som fungerar som toalett. Har man inget badrum vill man inte heller få panik och behöva springa iväg till WC, vilket han har drömt om ofta hittills. Förutom Hannes badrum diskuteras granater och fotbollsspelares löner.

 • Har du hört att man blir gladare av att radera Facebook? Inte Hannes heller, men en studie kom fram till det. Detta och sociala medier överlag diskuteras tillsammans med Axel Brink och Milja Ångerman i torsdagspanelen. Andra snackisar idag är grannfejder och hembränt.

 • Hannes var för sista gången på en månad på WC i hemmet. Denna dag påbörjades en badrumsrenovering i hans lägenhet, och han har kanske inte planerat allt in i minsta detalj. Något annat som Hannes inte riktigt hade planerat var tävlingen idag, eller den var planerad, men WhatsApp ville inte riktigt spela med då det tiltade och 40 meddelanden kom in på samma gång.

 • Tisdag med Hannes betyder tävlingen "Vart är du på väg". Kluriga ledtrådar, men visst tänkte lyssnarna till och kom på vilken stad Hannes sökte efter. Förutom tävling så snackas det om att Hawaii vill höja åldersgränsen på cigaretter till 100 år, om konstiga jobb och om att dricka ketchup så snabbt som möjligt.

 • Att göra ett misstag som pilot kan vara ödesdigert. Kör man i dimma i en stad med höga byggnader kan ett enda misstag vara fatalt, vilket hände 1945 i New York. Empire State Building fick sig en törn av ett flygplan, och en tjej som var i hissen när det hände fick ett ofrivilligt världsrekord. Förutom flygplan diskuteras Super Bowl och antalet kycklingvingar som äts i USA under helgen. Detta antal uppskattades till 1,38 miljarder.

 • I London på 1600-talet kunde man få gratis inträde. Detta om man tog med ett dött djur, nämligen en katt eller hund som mat till lejonen. Helt sjukt, men hundarna som vägrade sluta skälla fick ju bli mumsig mat till de vilda bestarna. Annat som diskuteras är österbottniska ord, långa ögonfransar och att vara naken på jobbet.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä