X3M Dag

ma 11.2.2019

 • 1 h 59 min
 • ei kuunneltavissa

Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

Lähetykset

 • ma 11.2.2019 10.00 • Yle X3M

Jaksot

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Hannes har träffat Vasabon Nellie Fors som just släppt sin nya låt Mommy just let me fly. De snackar bland annat om att släppa musik utan skivbolag och varför så många finlandssvenska artister drar iväg till Stockholm. Förutom detta så diskuteras fotbollstränares löner, Timshels sista spelning och varför man stjäl saker på jobbet.

 • Ibland åker man lite fel, ibland åker man ordentligt fel. I Europa League-matchen mellan Eintracht Frankfurt och Benfica åkte Benfica-supportrarna till fel Frankfurt. Ännu slöare för dem var det när deras lag ännu till förlorade matchen. Annat som diskuterades var påsktraditioner och nötter i Hannes flöde.

 • Markus Bergfors från Timshel kom denna torsdag på besök. Orsaken är att bandet kommer att lägga av efter åtta års musicerande och har sin sista spelning söndagen den 21 april. Förutom att Timshel gästade programmet så snackades det om brödskivor på bilen och hur Lily Allen och Theon Greyjoy är släkt.

 • Den “fantastiska” tävlingen “Det österbottniska instrumentet” fortsätter tillsammans med Hannes. Han har alltså spelat in en låt på sin motorsåg, du ska veta vilken låt det är. Förutom omöjliga tävlingar så snackas det om gaser i magen i ett flygplan, hur alla norr om vörå inte kan köra bil och det nya Tinder.

 • På måndagarna ringer Hannes alltid ett trevligt samtal under sändningen. Hannes har tävlingen "Svenskfinlands bästa syskon", och vinnare var Lotte som studerar i Nederländerna. Andra snackisar handlade om saker folk köper när de är berusade och en parfymflaska med ett perfekt sprut.

 • Hannes har varit på spex i Vasa, som alltså är en teater där publiken får ropa till skådespelarna vad du vill att de ska göra. Hannes har själv varit med för många år sen, och då hade han en synnerligen intressant sexscen som han berättar om. Andra snackisar handlade om kossor i Storbritannien som får 5G och flygplan som flyger fel.

 • Torsdagspanelen fortsätter med Hannes och idag hade han besök av Milja och Petter. De diskuterade bland annat flygande och vad som irriterar en när man flyger. Dessutom snackades det om Game of Thrones, och Milja hör till den där ena procenten som inte sett serien. Andra samtalsämen var ofrivilliga erektioner, ofrvillig reklam och Liechtensteins arme.

 • Nya trender älskar ju alla, och i Los Angeles har getyoga blivit populärt. Det handlar om att man utövar yoga, men samtidigt har getter som klättrar på ryggen. Det blev också tävling, nämligen "Det österbottniska instrumentet". Hannes har spelat in en låt på sin motorsåg och lyssnarna ska veta vilken låten det är.

 • Hannes har som alltid tävlingen "Vart är du på väg " på tisdagarna. Som vanligt kluriga ledtrådar i början, men visst fick en lyssnare rätt svar till sist. Annat intressant som diskuterades var ett restaurangbesök för Hannes där maten skickades tillbaka mot hans vilja, lånade böcker som är försenade 50 år och världens bästa aprilskämt.

 • Hannes har varit till Italien och hamnade där nästan i handgemäng. En italienare ville dricka ikapp med Hannes, varav Hannes började förklara att en viking lätt skulle ha vunnit mot en gladiator. Detta tyckte inte italienaren om, och ville slå Hannes. Förutom italienska män som vill slåss ringer Hannes upp svenskfinlands bästa polare, som denna gång befann sig på Åland.

 • Hannes är i Italien så Mathias tar hand om programmet. Idag snackar vi om hur Mathias blivit bjuden på en klassträff, men är lite tveksam på grund av det sunkiga rykte som klassträffar oftast har.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä