Radio Suomen Ilta

Radio Suomen Ilta.

 • 5 min
 • ei kuunneltavissa

Lähetykset

 • pe 15.3.2019 21.55 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • SuomiLOVEn viides tuotantokausi päättyy perinteiseen tapaan päätöskonserttiin lauantaina 6.4. Helsingin Hartwall Areenalla.

  Olga Ketonen ja SuomiLOVEn juontaja Mikko Kuustonen esittävät kuuntelijoille ystävyyteen liittyvän kysymyksen. Palkintoina jaamme kaksi kappaletta, kahden hengen lippupakettia päätöskonserttiin.

  Sipoolainen 5-vuotias Sointu Vestman on mukana Jää -oopperassa lapsinäyttelijänä. Kun Sointu ensimmäistä kertaa näki Kansallisoopperan rakennuksen, hän ilmoitti heti haluavansa sinne esiintymään. Riikka Porttila tapasi innokkaan pikku esiintyjän Soinnun hänen kotonaan Sipoossa.

  Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on kuulunut suomalaisen populaarikulttuurin vakionimiin jo 1990-luvulta lähtien. Vilkkumaa juhlistaa 20-vuotista soolouraa kiertueella ja kokoelmalevyllä. Juontajana Olga Ketonen.

 • Tunteiden tiistaissa puhetta koskettamisen voimasta ja tärkeydestä.

  Tutkimukset osoittavat, että koskettaminen on tärkeä keino sosiaalisten suhteiden ylläpidossa. Miten kosketus parantaa fyysistä terveyttä ja mielenterveyttä? Millainen on kosketuskulttuurimme? Mitä tapahtuu, kun kosketus ihmisten välillä vähenee?

  Keskustelemassa Oxfordin yliopiston tutkijatohtori Juulia Suvilehto ja fysioterapeutti Irma Tähkävuori. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen

 • Miksi mies harrastaa sitä, mitä harrastaa? Miltä laulaminen tuntuu? Kumpi on puulaakiporukassa tärkeämpää, peli itse vai kaverit siinä ympärillä? Sanna Pirkkalaisen kanssa keskustelemassa laulua harrastava Veli-Pekka Matilainen ja intomielinen liikunnan harrastaja Risto Ryynänen.

 • Lauri Tähkä on yksi tämän hetken suosituimmista suomalaisartisteista. Hiljattain hänet valittiin vuoden miesartistiksi. Mä en pelkää äänestettiin vuoden iskelmäksi. Olli-Pekka Kursi tapasi Palavaa vettä -kiertueelle valmistautuvan artistin.

  Millaisen perinnön Minna Canth meille jätti? Mitä Minna Canth tuumisi ajastamme? Mihin hän ajassamme tarttuisi? Olga Ketosen vieraana ohjaaja, kirjailija Juha Hurme.

 • Uutta kehon varaosaa voi joutua odottamaan vuosikausia. Miltä odotus tuntuu? Keskustelemassa Ilkka Vass, joka sai 30 vuotta sitten uuden sydämen sekä munuaissiirrännäisen saanut Veera Holappa. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Miksi ruuhkavuosista puhutaan sumuisena kaaoksena, jonka läpi rämmitään jatkuvasti väsyneenä ja josta pitää yrittää selviytyä jotenkin järjissään?

  Miksi emme puhu vuosista, joiden aikana eletään täyttä elämää? Ajasta, jolloin tärkeimmät asiat kirkastuvat, koska aika ei riitä turhuuksiin.

  Maria Jyrkäksen vieraina työelämän konsultit Linda Rautanen ja Laura Hannola. He ovat kirjoittaneet kirjan Ruuhkavuosiopas – rakenna hyvä arki ja kukoista töissä.

 • Kisu Jernström on tehnyt musiikkia jo 60-luvulta lähtien. Twist and Shoutista se alkoi, eikä loppua näy. Kisusta on vastikään julkaistu elämäkerta, Onnestain on puolet sinun, jonka on kirjoittanut Elina Saksala. Seuraava isompi aihe Kisun takataskussa on 55-vuotisjuhlakiertue Topmostin kanssa. Vaikka yhtye piti välillä tukevan tauon, on yhteys "toppareiden" välillä aina säilynyt. Haastattelijana Maija Salminen.

  Miten puheääni ja tyyli ovat muuttuneet vuosien myötä? Onko ääni vielä käyntikorttimme? Vieraina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun emeritaprofessori, puheen lehtori Malla Kuuranne ja näyttelijä Erja Manto. Juontajana Olga Ketonen.

 • Rikoslehti Alibia on julkaistu jo 40 vuotta. Miten rikosten maailma ja rikollisen mieli ovat muuttuneet kun selaa Alibin vuosikertoja? Miten lehden otsikot heijastelevat aikaamme ja yhteiskuntaamme? Vieraana Alibin päätoimittaja Mika Lahtonen. Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

 • Mikä saa aikamiehen kirjailemaan rintaansa sanan äiti? Miksi joku haluaa ihoonsa kuvan idolistaan? Voisiko parisuhdetta juhlistaa yhteisellä tatuoinnilla? Maria Jyrkäksen vieraana tatuoija Diego Villanello The Duck`s Tattoo & Piercing - studion omistaja.

  Vaikka tatuoinnin ottaminen on Suomessa lähtökohtaisesti turvallista, niiden terveysvaikutuksiin liittyy paljon huolta. Ihotautilääkäri Carl Kyrklund kertoo uuden kuvan hoidosta ja tuo esiin myös tatuointeihin liiittyviä riskejä.

  Kuva: Unsplash, Lauren Mitchell

 • Maustetyttöjen ensimmäinen single "Tein kai lottorivini väärin" julkaistiin helmikuun alussa ja siitä tulikin heti kuuminta suomalaista poppia. Tyttöduo Kaisa ja Anna Karjalainen Olga Ketosen haastattelussa.

  Onko Kalevalasta enää mihinkään, vai onko se tyystin vanhentunut? Soitamme kirjailija Juha Hurmeelle, jolla on Kalevalaan liittyvä yhteistyöprojekti Tuomari Nurmion kanssa.

  Olga Ketosen juttukumppanina on Mariska lähetyksen toisella tunnilla.
  Viime ajat Mariska on keskittynyt oman soolomusiikin tekemiseen, mutta hän sanoittaa kappaleita myös muille artisteille. Hän on kirjoittanut tekstit mm. "Missä muruseni on", "Mestaripiirros" ja "Suloinen myrkynkeittäjä" -kappaleisiin.

 • Tunteiden tiistaissa puhutaan rahasta ja sijoittamisesta. Millainen on suhteesi rahaan? Miten paljon tunteet määrittävät sijoittamista? Keskustelemassa Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi ja Nuorten Osakesäästäjien pj. Raoul Lehtonen. Juontajina Markus Turunen ja Paula Jokimies.

 • Fustra-harjoittelu avaa lihaskireyksiä sekä korjaa kehon virheasentoja. Millaisia liikkeitä Fustra-harjoittelussa tehdään? Kenelle laji sopii? Missä sitä voi harrastaa?

  Riikka Porttilan vieraana Fustra-ohjaajien kouluttaja Risto Turunen.

Klipit

 • Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on kuulunut suomalaisen populaarikulttuurin vakionimiin jo 1990-luvulta lähtien. Vilkkumaa juhlistaa 20-vuotista soolouraa kiertueella ja kokoelmalevyllä.

  Olga Ketonen haastattelee Vilkkumaata.

 • Millaisen perinnön Minna Canth meille jätti? Mitä Minna Canth tuumisi ajastamme? Mihin hän ajassamme tarttuisi?
  Olga Ketosen vieraana ohjaaja, kirjailija Juha Hurme.

 • Viime ajat Mariska on keskittynyt oman soolomusiikin tekemiseen, mutta hän sanoittaa kappaleita myös muille artisteille.
  Mariska on kirjoittanut tekstit mm. "Missä muruseni on", "Mestaripiirros" ja "Suloinen myrkynkeittäjä" -kappaleisiin.
  Mariskan tapaa Olga Ketonen.

 • Lauri Tähkä on saavuttanut urallaan sellaisen aseman, josta moni voi vain haaveilla. Helmikuun Iskelmägaalassa hänet nimettiin vuoden miesartistiksi ja kappaleensa ”Mä en pelkää” vuoden iskelmäksi. Ja uutta tuotantoakin pukkaa - peräti kahdella rintamalla. On vastajulkaistu albumi "Meidän tulevat päivät" ja valokuvakirja "Äärille".

  Toimittaja Olli-Pekka Kursi tapasi Lauri Tähkän uuden levyn julkaisupäivänä. Kovin syvällisiä pohtivatkin miehet juttutuokiossa, jossa Tähkä kertoo mm. tärkeästä luontosuhteestaan ja onnellisuudestaan, yleisön parissa, olla ukkosenjohtimena ihmisten tunteille.

 • Alibin päätoimittajana parikymmentä vuotta toiminut Mika Lahtonen kertoo rikoksiin erikoistuneen lehden ja rikollisuuden muutoksesta 70-luvun lopulta tähän päivään. Toimittajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • Maustetytöt eli Anna ja Kaisa Karjalainen ovat julkaisseet yhden biisin: Tein kai lottorivini väärin.
  Lisää keikkoja on luvassa. Kaisa Karjalaisen mukaan pitkäsoittolevy on toivon mukaan tulossa tämä vuonna.

  Olga Ketonen jututti Maustetyttöjä myös Leevistä ja Vaalasta.

 • Vaalasta kotoisin olevan siskokset Kaisa ja Anna Karjalainen julkaisivat ensimmäisen singlensä "Tein kai lottorivini väärin" helmikuun alussa ja jo nyt siskosten keikkakalenteri on täyttymässä hyvää vauhtia kesäksi. Levy-yhtiöt kosiskelevat kaksikkoa, mutta Maustetytöt haluavat pitää homman pienenä ja näin ollen manageri Akin perustama levy-yhtiö vastaa myös vuoden loppuun mennessä suunnitellun pitkäsoiton julkaisusta. Maustetytöt piipahtivat Olga Ketosen vieraina Radio Suomen illassa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä