Vill du erbjuda ditt barn ett alternativ till tv och videoinnehåll på nätet? Vill du låta dem lyssna på sagor med en välbekant och trygg röst? I podden BUU-sagan tar BUU-klubbsledaren Malin Olkkola med barnen på äventyr i sagornas värld. Allt från klassiska sagor och folksagor till egna berättelser; bearbetade så att de passar just för barn i åldern 4-6 år. Som underhållning vid frukostbordet, under bilresan eller kanske som kvällssaga. Vi publicerar en ny berättelse i BUU-sagan varje fredag.

Jaksot

 • Malin berättar sagan om en flicka som är lika liten som en tumme, och som åker ut på äventyr till andra sidan jorden. Det här är sagan om Tummelisa, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar en spännande saga om att våga gå över en läskig bro, där ett stort troll ligger på lur. Det här är sagan om de tre bockarna Bruse, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en riktigt spännande saga som handlar om hur det är att vara annorlunda, och känna att man inte riktigt passar in, hur man än försöker. Det här är sagan om den fula ankungen, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar sagan om en väldigt listig liten pojke, som med hjälp av bara en ost lyckas lura ett helt stort och farligt troll. Det här är sagan om pojken som åt ikapp med trollet, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en rolig rimsaga, om en pannkaka, som inte vill bli uppäten, utan ger sig ut i världen på äventyr. På sin väg möter den både människor och djur, som alla vill äta upp den... Det här är sagan om den tjocka pannkakan, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en saga om en väldigt fåfäng kejsare. En kejsare som bara bryr sig om att ha fina kläder och smycken, och att se bra ut, och struntar i allt annat. Det här är sagan om Kejsarens nya kläder, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar en rolig saga om en magisk matkvarn, som kan mala vad som helst i hela världen. Att starta den är ingen konst, men att få stopp på den, är en annan femma. Det här är sagan om kvarnen som mal på havets botten, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en saga som du kanske har hört någon gång förut? Det är en saga om en prinsessa, många madrasser och dynor, och så en liten, liten ärta… Det här är sagan om Prinsessan på ärten, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar sagan om den lilla pojken Tuttemuj, som ensam ger sig ut på sjön, i familjens nya, vita kanot. På sin färd får han träffa en hel del djur, bland annat en abborre, en gädda och så kossor. Det här är sagan om när Tuttemuj åkte på upptäcksfärd i en kanot, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar en saga om två syskon som under kriget hamnat på flykt, och nu försöker hitta vägen tillbaka hem. Det enda dom kommer ihåg från hemmet, är att på deras gård ska det stå en stor björk, och ovanför den finns en stor stjärna. Det här är en berättelse om att längta hem, och att söka sitt hem. Det här är sagan om Björken och Stjärnan, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar en spännande saga om när lilla Lasse, som älskar äventyr, bygger en hel flotta av ärtskide-skepp, och seglar runt världen. Nu ska du får höra sagan om när Lasse Liten åkte jorden runt på upptäcksresa i en ärtskidsbåt, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar sagan om den tappra flickan Maria, som får ett stort och viktigt uppdrag; att hämta nyckeln som kan låsa upp alla hjärtan i världen. Och om hur det kom sig att den lilla röda skalbaggen med svarta prickar fick sitt namn. Det här är sagan om Jungfru Marias nyckelpiga, av Zacharias Topelius.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä