BUU-sagan

Sunnuntaisin klo 07.18, Yle Vega

Vill du erbjuda ditt barn ett alternativ till tv och videoinnehåll på nätet? Vill du låta dem lyssna på sagor med en välbekant och trygg röst? I podden BUU-sagan tar BUU-klubbsledaren Malin Olkkola med barnen på äventyr i sagornas värld. Allt från klassiska sagor och folksagor till egna berättelser; bearbetade så att de passar just för barn i åldern 4-6 år. Som underhållning vid frukostbordet, under bilresan eller kanske som kvällssaga. Vi publicerar en ny berättelse i BUU-sagan varje fredag.

Jaksot

 • Malin berättar en ganska ruskig historia, om en varg och en get och sju små killingar... Vill du veta vad som händer? Ja, då ska du sätta dig riktigt bekvämt och lyssna på sagan om vargen och de sju killingarna, av bröderna Grimm.

 • Malin berättar en saga som handlar om en prinsessa och en groda, och om hur viktigt det är att man håller det man lovar… Det gäller också om man är en kungadotter, ja alltså prinsessa. Här kommer sagan om Grodkungen, av bröderna Grimm.

 • Malin berättar den roliga sagan om Lycko-Hans. En man som gärna ville vara lycklig, av bröderna Grimm.

 • Malin berättar en saga om hur det gick då den snälla mannen Rahiim, och hans fru Rahiima hittade en förtrollad kamel som värper guldägg... Här kommer sagan om den förtrollade kamelen, en syrisk folksaga.

 • Malin berättar sagan om Mohammad ash-Shaatir, som en dag träffar på en syster som han inte visste att han hade. Men är hon verkligen hans syster? Det får vi snart veta, för här kommer sagan om Mohammad Ash-Shaatir och hans syster trollet, en syrisk folksaga.

 • Malin berättar sagan om en lite dum kung, hans smarta dotter Waij as-Subh, en ståtlig prins, och om god mat. Nu ska du få höra sagan om kungen och hans tre döttrar, en syrisk folksaga.

 • Malin berättar en rolig saga om den fattiga mannen Fahiim, som med hjälp av endast en liten citron lyckas bli vän med självaste kungen. Nu ska du få höra sagan om Citronfrukten, en syrisk folksaga.

 • Malin berättar andra delen av den spännande sagan om prinsessan Elisa och hennes elva bröder som blivit förvandlade till svanar. Ifall du inte har lyssnat på första delen av den här sagan, så ska du göra det nu innan du lyssnar på den här delen, för här kommer andra delen av sagan om De vilda svanarna, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar första delen av en lång och spännande historia. Den handlar om en prinsessa som heter Elisa, och hennes elva bröder som blir förvandlade till svanar. Nu ska du få höra sagan om de vilda svanarna, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar en spännande saga om ett äppelträd där det växer äpplen av guld, och om tre kungasöner som försöker ta fast en mycket speciell äppeltjuv i tur och ordning. Här kommer sagan om Guldfågeln, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en spännande saga om en soldat, en häxa, tre hundar och ett magiskt elddon... Här kommer sagan om Elddonet, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar en saga om en gubbe och en gumma som bodde tillsammans, men inte kunde komma överens om vem som hade det tyngsta jobbet. De bestämmer sig, för att byta roller för en dag. Det här är sagan om när gubben och gumman gjorde arbetsbyte, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä