BUU-sagan

Sunnuntaisin klo 07.18, Yle Vega

Vill du erbjuda ditt barn ett alternativ till tv och videoinnehåll på nätet? Vill du låta dem lyssna på sagor med en välbekant och trygg röst? I podden BUU-sagan tar BUU-klubbsledaren Malin Olkkola med barnen på äventyr i sagornas värld. Allt från klassiska sagor och folksagor till egna berättelser; bearbetade så att de passar just för barn i åldern 4-6 år. Som underhållning vid frukostbordet, under bilresan eller kanske som kvällssaga. Vi publicerar en ny berättelse i BUU-sagan varje fredag.

Jaksot

 • Malin berättar en rolig saga om mannen Younde, och hur det lätt kan bli roliga missförstånd när två som inte talar samma språk, försöker prata med varandra. Nu ska du får höra sagan om när “Younde kommer till stan”, en folksaga från Västafrika.

 • Malin berättar sagan om en egyptisk prins, en guldhövdad fisk, en trogen tjänare och ett monster… Nu ska du få höra sagan om den guldhövdade fisken, en indisk folksaga.

 • Malin berättar sagan om den märkliga pojken Makóma, “den större”. Han ger sig ut i världen och träffar på en del häftiga typer. Nu ska du får höra sagan om Hjälten Makóma, en folksaga från Zaire.

 • Malin berättar sagan om en bal på slottet, en sko, två styvsystrar och en elak styvmor... Nu ska du få höra sagan om Askungen, av bröderna Grimm.

 • Malin berättar en lite ruskig och ganska hemsk historia som handlar om en bror och en syster, och deras föräldrar som är så fattiga att de att de lämnar barnen i skogen, för att själva kunna äta sig mätta…Det här är den spännande sagan om Hans och Greta, av bröderna Grimm.

 • Malin berättar en rolig saga om en väldigt listig skräddare som ger sig ut i världen och, med hjälp av en hel del tur, lyckas lura alla han möter. Nu ska du få höra sagan om den tappre lille skräddaren, av bröderna Grimm.

 • Malin berättar en saga som handlar om en fiskare och hans hustru som bara vill ha mer och mer och mer hela tiden, och aldrig är nöjda… Nu ska vi få se hur det går för fiskaren och hans hustru, en saga av bröderna Grimm.

 • Malin berättar en saga om en bror och en syster och deras elaka styvmor... Här kommer den spännande sagan om Lillebror och Lillasyster, av bröderna Grimm.

 • Malin berättar en saga med både tomtar och troll. Den här är sagan handlar om den gången då tomten Festprisse Nisse föll ner i ett hål, och hamnade hos trollen… Här kommer sagan om Festprisse Nisse hos trollen, av Monica Vikström-Jokela.

 • Malin berättar den gamla dikten Tomten av Viktor Rydberg. En historia om en tomte som vakar över gården och alla som bor där.

 • Malin berättar en saga om Uppfinnar-Ulf som får ett uppdrag av självaste julgubben. Och om Håsatomten Elsa som vill hjälpa till, men stjälper mer än hon hjälper... Här kommer sagan om när Uppfinnar-Ulf uppfinner hjulet, av Monica Vikström-Jokela.

 • Malin berättar en riktig tomtesaga. Nu ska du få höra hur det gick en gång när Håsatomten Elsa ville hjälpa till i Korvatunturis urgamla bibliotek. Här kommer sagan om Håsatomten Elsa och julsångsmysteriet, av Monica Vikström-Jokela.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä