Radio Suomi Kotka

Kotkalainen pelifirma kerää palkintoja maailmalla

 • 17 min
 • toistaiseksi

Viikko sitten alan ammattilaiset valitsivat mobiilipelejä kehittävän Kukouri Mobile Entertainmentin pienten yritysten parhaaksi ja lokakuussa pelaajat valitsivat Pixel Worlds-pelin parhaaksi peliksi.
Aleksi Taposen jututettavana on toimitusjohtaja Kim Soares, joka kertoo muun muassa Pixel Worlds-pelistä, millaisia tuulia maailmalla pelimaailmassa on juuri nyt ja millaisia tulevaisuuden näkymiä Kukouri Mobile Entertainmentilla on.
Taustalla Maija Tuunila tutustuu peliin.

Lähetykset

 • ti 29.1.2019 12.23 • Yle Areena

Jaksot

 • Pesäpallo oli Sami Joukaisen koko elämä, kunnes bussin nopea jarrutus muutti kaiken. Lyöjäkuningas Sami Joukainen halusi kertoa uransa tähtihetkistä, mutta myös sen varjopuolista kirjassaan. Kirsi Lönnblad tapasi Joukaisen uunituoreen kirjan äärellä.

 • Vuosi sitten Tytti Ripatti kertoi, kuinka oma mies hakkasi ja raiskasi hänet – se järkytti jopa turvakodit, ja siksi ne levittivät tarinan ympäri maan. Nyt hänen kokemuksensa auttavat tuhansia muita vastaavassa tilanteessa olevia. Tytti Ripattia hänen kokemuksistaan haastattelee Satu Krautsuk.

 • Naisten korisliigan finaalipelit alkavat perjantaina. Kirkkaimmaista mitalista taistelevat jälleen PeliKarhut Kotkasta ja Catz Lappeenrannasta. PeliKarhut puolustavat Suomen mestaruutta viime vuodelta. Lappeenrannan Catz on tuttu vastustaja PeliKarhuille. PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä kävi aamuvieraana ennen finaalipelejä. Toimittajana Kirsi Lönnblad ja Aleksi Taponen.

 • Riku Outinen on ollut kiinnostunut junista ja rautateistä koko ikänsä. Kouvolassa syntyneelle ja asuvalle miehelle matka harrastuksen äärelle Kouvolan asemalle on lyhyt, mutta mieluusti Outinen havannoi junia jossakin 'keskellä ei mitään' radan varressa. Olli Törönen tapasi Riku Outisen juuri kun Pendolino oli saapumassa asemalle.

 • Taloyhtiöiden kiinnostus muovinkierrätykseen on lisääntymässä. Kotkassa kerätään muovipakkauksia tällä hetkellä noin 440 kiinteistössä ekopisteiden lisäksi. Kesällä muovinkierrätys laajenee myös Kouvolan alueella. Kirsi Lönnblad kävi Kymenlaakson Jätteen tiloissa samassa oppia muovijätteiden lajittelussa ja kuulemassa viimeisimmät uutiset keräyspisteistä. Tänään alkoi Ylen kampanja I Love muovi!

 • Virta muotoilijoiden yhteisö on rakentanut Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun muotoilijoiden pop-up näyttelyn Kouvolan Manskille. Virta -yhteisön tavoitteena on tuoda esille nuoria muotoilijoita, luoda kontakteja ja tilaisuuksia, joissa voi tuoda omia töitään esille. Näyttelyssä on esillä monipuolinen kattaus eri koulutusalojen osaamista kuten koruja, huonekaluja, lyhytelokuvia ja graafista taidetta. Esillä oli noin 60 työtä 40 opiskelijalta. Kirsi Lönnblad kävi näyttelyssä ja tapasi pelisuunnittelua opiskelevan Janika Kaarniojan, sekä restauroinnin opiskelija Touko Joentaustan, joka on myös yksi näyttelyn järjestäjistä.

 • Kimi Eskelinen on kotkalainen 17-vuotias merenkululun opiskelija, joka harrastuksekseen ajaa veneellä kilpaa MM-tasolla. Alkamassa on kolmas kilpailukausi GT30 -luokassa. Menestystäkin on jo tullut; viime kaudella MM-kisoissa ainoana suomalaisena englannissa tuli 9. sija ja aika-ajoissa sijoitus oli kuudes. Kävimme tapaamassa Kimiä ja katsomassa hänen uutta venettään. Toimittajana Kirsi Lönnblad.

 • Jouko Lehtoranta on viimeiset 13 vuotta johtanut Kymenlaakson kauppakamaria ja siirtyy nyt omien sanojensa mukaan uuteen elämänvaiheeseen. Huhtikuusta alkaen Lehtorannalla on enemmän aikaa hoitaa suojattinsa Teemu Pukin asioita. Lehtoranta tapasi jalkapalloilija Teemu Pukin kun tämä oli vasta 15 vuotias ja näki tässä jo silloin huippulahjakkuutta. Nyt Teemu "Teme" Pukki pelaa vuosia myöhemmin uransa parasta kauttaan Englannin pääsarjassa Norwichin paidassa.

 • Suomen ympäristökeskus kartoitti kahden vuoden ajan noin 180 tutkijan voimin Suomen luonnon uhanalaisarviointia. Rehevöityminen on edelleen ongelmana Itäisellä Suomenlahdella. Vaikka vesistön tila on hieman parantunut, se ei vielä näy uhanalaisissa lajeissa, sillä muutos on hidas. Myös saariston linnustossa on lajeja, jotka voivat huonosti. Kirsi Lönnbladin haastattelussa Metsähallituksen suojelubiologi Maiju Lanki.

 • Paintball eli värikuulasota on paljon muutakin, kuin hauskaa polttariviihdettä. Lajissa kilpaillaan niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Parhaillaan ollaan kasaamassa maajoukkuetta, joka suuntaa kesällä Prahassa järjestettävään turnaukseen.

  Talvella lajin treenaaminen on vaikeaa ja siihen soveltuvat paikat vähissä. Kotkasta löytyy kuitenkin tähän tarkoitukseen soveltuva halli. Aleksi Taponen nappasi värikuula-aseen eli merkkaimen käteensä ja pääsi kokeneen paintball kilpurin Mika Klemolan oppiin.

 • Entinen maajoukkuehiihtäjä ja nykyisin valmentajan uralle suuntaava kouvolalainen Ville Nousiainen seurasi hiihdon MM-kisat ammattimaisen tarkasti.

  Liberecin MM-kisoissa 2009 kaksi pronssia voittanut Nousiainen käy Aleksi Taposen kanssa läpi Seefeldin onnistumiset ja pettymykset.

 • Suomen kauppalaivaston mukana kulki vuosikymmeniä laillisen tarvaran ohessa myös laitonta salakuljetettua tavaraa. Viina teki aina kauppansa, mutta muutakin merimiehet toivat tullessaan: suklaata, kahvia ja purukumia. Kaikissa Suomen satamissa kävi kauppa myös siellä pimeällä puolella. Kotkalainen Jukka Illman ryhtyi tutkimaan kauppalaivastossa tapahtunutta salakuljetusta, kun siihen aiheeseen ei kukaan muu tarttunut. Toimittajana Kirsi Lönnblad.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

 • Iittiläset maatalousyrittäjät Pekka Mukula ja Mikko Hietalahti puivat viikonloppuna rypsisatonsa viimeiset erät. Alkukesästä kirpat söivät taimia, seuraavaksi kuoriaiset imivät kukista nesteet pois ja lopuksi kaalikoi söi puolet siemenistä. Sadosta tuli niin kehno , että Mukula ei aio kylvää rypsiä ensi keväänä ja Hietalahtikin pienentää viljelyalaansa. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kouvolan kulttuurilautakunta on ehdottanut museoverkkoselvityksen pohjalta yhdeksän Kouvolassa sijaitsevan museon lakkauttamista. Elimäen kotiseutuyhdistys on anonut kotiseutumuseolleen vuoden jatkoaikaa. Museonhoitaja Paula Heikkilä kertoi museon kiinnostaneen tänä kesänä matkailijoita. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kotkassa pelataan viikonloppuna rockfutiksen SM-mitaleista. Kyseessä on ei-niin-totinen tapahtuma, jossa jaetaan sarjapisteiden lisäksi myös tyylipisteitä. Kentällä kirmaa viikonloppuna useita rokkistaroja ja julkkiksia, muun muassa Kalle Ahola ja Paavo Arhinmäki nähdään kentällä.

  Tapahtuma avataan jo tänään perjantaina, kun vastakkain asettuvat viime vuoden divarisarjan voittaja Moskovan Laturi ja kotkalaisista rock-ihmisistä koottu dream team. Jaakko Mäntymaa tapasi kotkalaiset haastajat.

 • Satakunta koiranäyttelyä kiertänyt Risse ei saa näyttää kehässä liian siistiltä. Rodun ulkomuotokriteereihin kuuluu, että koira tulee olla pörheä. Seuraava koitos Rissellä on edessään Kouvolassa. Kirsi Partanen haastatteli näyttelyyn valmistautuvan koiran omistajaa Sirpa Ylätaloa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä